Høsten 2018

2. jan, 2019

For en jakthøst dette har vært! Det er tilsammen felt 14 dyr for Karo og Ares i høst, og det er jeg så stolt over. Ares er jo den som er blitt brukt mest iår. Han har fungert optimalt! Søket er bra, og drevtiden absolutt ikke noe å klage over. Driver fra 15-60 minutt. Kommer tilbake, søker ut på nytt. Hærlig! 12 dyr (elg, hjort og rådyr) tilsammen ble resultatet. 1 ettersøk, 1 bånddrev og resten felt i los 🙂. 2019 blir ett spennende år for litjmann. Det er planlagt 2 kull med ham. Ei tispe fra Sverige og ei fra Verdal. Litt vel spennende dette synes jeg, for jeg har så lite erfaring på dette området. Men vi får prøve oss fram. Jeg gleder meg uansett.

26. okt, 2018

Jeg og Karo skulle gå drev for laget. Vi visste det var iallefall 4 dyr i drevet så vi gikk bare rolig. Etter 5 minutt gikk vi oss på en 6 spirs elgokse som bykset ivei i feil retning og ut av drevet fort som bare det. Jeg fikk "koblet" av Karo og startet på nytt. Ikke mange minutter senere ble det opplyst på radio at det var påskutt ei kvige, men at den løp videre. Jeg avventet litt for å se om den dukket opp på noen andre på postrekka, siden den løp inn i drevet igjen. Vi gikk etterhvert på skuddplass for å se etter spor å gå på derifra. Ikke noe blod på skuddplass, men etter 30 meter var det en god del blod. Lyst og typisk lungeblod. Karo visste hvor han skulle, så jeg fulgte på. Etter 150 meter ca så lå det ei kvige død. Knaillbra jobbet av Karo. I samme drevet ble det også skutt en piggokse. Vi gikk på sporet av den etterpå bare for treningen sin skyld. Da sa jeg søk til Karo, og slapp han. Gikk utmerket. Ingen problem å gå på spor denne karen nei :-)

26. okt, 2018

Det har skjeddså mye i høst at jeg vet ikke hvor jeg skal begynne..

Elgjakta startet 25 september og hundene har jobbet kjempegodt! Har hattmange fellinger for begge 2. Har hatt 3 enormt råe ettersøk der utfallet har vært helt etter boka. Ellers så har dyrene falt på postering eller i los for hundene. De siste ettersøket hadde jeg med Ares oppi Rennebu. Vi ble oppringt kl 21.05 en torsdag kveld. Jeger og datter hadde vært ut på jakt og datter hadde skutt en rådyrbukk. Den hadde falt. Så hadde det kommet ei hjortekolle. Den ble påskutt, gjorde ett kast etter tydelig skuddreaksjon, og løp ned til resten av dyrene som sto lengre ned på åkeren. Alle sammen løp videre, mens dyret (kollen) sto igjen litt. Jeger skjøt et skudd til, og kollen datt. Når de flådde dyret, så var det kun ett skudd i det, og det betydde at det var ett skadet dyr igjen. Jeg ble oppringt 2 timer etterpå og vi kom fram på skuddplass kl 22.10. Selte på Ares og vi gikk på skuddplass. Det var mye dyrespor der, og masse lukter da det har gått mye dyr der, samt så var det vom og blod etter 2 dyr til som ble skutt omtrent i samme område. Ares markerte ganske raskt blodspor litt lengre ned, og jeger sa at dette måtte være det påskutte dyret. Jeg fulgte påp Ares som gikk i motsatt retning enn hva jeger mente dyret gikk. Gikk ca 200 meter, og Ares fant dyret dødt. Det visste seg å være kalv. Så det var kolla som sto igjen og ventet på kalven som ble skutt. Knaill jobb av Ares :-)

22. aug, 2018

Tenkte vi skulle droppe søndagens spor da vi har 75 mil å kjøre hjem. Meeen, med sporstart kl 08.00 så fant vi ut at vi skulle prioritere det. Jeg skulle gå med Ares idag. Sporet var lagt med villsvin skank og det var lagt i en vilttett del av sveriges skoger. Forautomater for gris, det var feiemerker etter hjort og badegroper for gris og annet vilt. Dette ble en utfordring!! Har aldri gått med en så sikker hund.. Han gikk roilg og konsentrert. Han sjekket ut vilt med å løfte hodet og snuse før han igjen konsentrerte seg om sporet. Fantastisk jobba! Han kom til sårleie og fant en skank.. Ville ikke gå fra den, men han tok skanken, og gravde den ned før han gikk sporrett til sporslutt! Imponerende! Så da ble vi S J(ES)CH . Jeg er så stolt av den hunden. Karo har oppført seg eksemplarisk og hadde ikke noe oppdrag denne helgen. Han kunne jo gått ett blodspor han også, men glemte rett og slett å melde ham på..

22. aug, 2018

Vi har grugledet oss til denne helga. Jeg har meldt Ares på blodsporprøve i Sverige samtidlig som Bella skal på FBW (spesialutstilling for dachsbracker). Vært så morsomt å få de siste 2 championattitlene fra Sverige på Ares. Har det bare vært så enkelt som å si det... Sporene skal faktisk gåes, og hunden må ville gå det, samt takle alt av vilt som går i sporet..På lørdag var det klart for Sveriges klubbmesterskap. Ares var klar. Vi var 3 norske hunder og 4 svenske som skulle gå. Ares gikk knaillgodt. Dommeren skrev: En hund som sporer utmerket og sikkert. Mindre ringninger som er brukelig ved praktisk ettersøk. Meget bra hund!" Vi endte som 2 beste hund i mesterskapet. Og ble S VCH. Fikk Bella dømt på FBW på ettermiddagen. Hærlig hund å stille. Snill og lydig sto hund så dommerne kunne se og ta på. Sekretæren sa etterpå at med 374 poeng så MÅTTE vi være til premiering på søndag. Hun lå godt an.. Og jammen ble hun ikke 2 beste hund på hele tevlingen. Vinneren hadde 376 poeng!! Fineste dronninga vår! Akira til Hans Ole Møkkelgård ble 4 beste tispe :-) :-) Og alle 3 hundene fikk 1 pris på blodspor :-)