Spennende 2020

13. nov, 2020

Ble oppringt av en kompis som var med som gjestejeger på ett jaktlag uti Orkland. De hadde skutt på en elgokse. Frontskyting på 160 meter. Den ble påskutt klokken 07.45. Vi kom på skuddplass 14.15. De hadde gått på med en drever, og hadde fulgt sporet til veien. Da hadde de gitt seg. Gikk på sporet med Ares. Tok litt tid før jeg fikk ham interessert da de var mye mennesketråkk og hundespor i sporet vårt. Men, fikk det til, og han fulgte på. Vi passerte veien, og det ble litt vanskeligere, da det kun var sporet vi kunne følge. Det var ikke noe blod. Kun 3 flekker etter 50 meter. Dyret hadde forlatt postrekka, og det bars til fjells. Vi gikk oss innpå dyret flere ganger, men kom ikke til for å få avlivd det. Måtte til slutt gi oss på grunn av mørket. Elgoksen ble sett neste kveld. meget halt. En ekvipasje fra viltnemda kom og gikk på med en hvit elghund. Og de fikk felt den til slutt. Gjett om vi ble glade. Stakkars, all den smerten dyret hadde. Skuddet hadde gått inn i hals/bryst og i bogen. kunne ha levd lenge med den skaden, så det var godt å få tatt den. 

13. nov, 2020

Vi har hatt en fantastisk høst med mange jaktopplevelser.Karo og Ares har jobbet kjempegodt, og de har holdt seg friake og fine :-). Sist helg, var vi med ett jaktlag oppi Rennebu. Mye hjort i området, eller vilt generelt, så dette ble spennende. Ares skulle prøve seg først. Ikke lenge etter slippet, ble det los. Jeg satt sånn til at jeg hørte losen fra start til slutt, og det kom ett rådyr sprettende med Ares hakk i hel! Han holdt på i 45 minutt før han ga seg. det kom også ku med 2 kalver på 60 meter, men kvister var i veien for å skyte. Ares ble satt på sporet der, og det ble full los igjen. Men de dro rett ut av terrenget. På baksporet tok Ares ut en hjort, bukk, som han loste på i 20 minutt, men dyret dro også ut av terrenget. Etter bålbrenning var det Karo sin tur. Var ikke dyr i terrenget der idag, men han søkte bra og fikk løpt 10 km. Veldig fornøyde hunder og jegere :-)

8. okt, 2020

30/9-2020 Karo begynner å bli gammel, og blir fort stiv i muskler og ledd. Han får være hund så mye han vil, og han får være med på jakt så langt det lar seg gjøre. Idag var jeg og Ares kalt ut på ettersøk, så Gisle og Karo ble med på vår egen elgjakt. Det ble observert ku med tvillingkalver og det ble postert ut strategiske poster. Gisle skulle gå på sporet med Karo. Tok ut dyrene ganske kjapt, da de sto inni skogen. Det ble en runde i skogen før det bars rett inn på ei eng der det gikk beitende kyr!! Karo brydde seg lite om de nå når det var elg foran. Kua med kalvene kom nesten opp til den første jegeren/posten, men bråsnudde og la på sprang i full gallopp tilbake og rett ut i Ånøya på svøm!! Den ene kalven som var med ville ikke på vannet, så den bråsnudde og la på sprang inn i drevet igjen. Med karo i sele, og Gisle på slep. Det er tungt gå bak en hund på 28kg med rå muskelmasse! Men sporet fulgte han, og han var så ivrig. elgen passerte de første postene, og smøg seg rundt over stokk og stein. Både 1 og 2 kilometer før de hørte ett smell fra den ytterste posten. Tenk at vi fikk felling etter den fantastsike sporingen av Karo. Magisk følelse. Dette var morro for alle sammen. Jegere, hund og ikke minst hundefører var  fornøyd denne dagen. 

29. sep, 2020

Jeg støkte en piggokse på ett drev der vi hadde en tvillingku vi skulle ta en kalv fra. Kalven datt etter fantastisk sporing Gisle og Ares.😊. Oksen forsvant ut av drevet etter en kort los (en tysk jaktterier (Vargus) på ett år ble sluppet og hadde en nydelig los ). Etter drevet ble avsluttet, og vi skulle dra tilbake til basen, fikk vi beskjed om at en elg var blitt påkjørt nede på fylkesveien. Det ante oss at dette kunne være piggoksen som dro til den retningen. Store skader på bilen, og litt blod i veibanen. Dette måtte vi gå etter. Jeg skulle gå med Ares, og Gisle skulle gå bak med våpen. Fikk satt ut postene og dyret fikk tid til å roe seg i 1,5 timer. Det blir langt om jeg skal fortelle alle detaljer, men Ares jobbet som en helt!! Dyret hadde gått store deler i en bekk, og det ble veldig vanskelig for Ares, å nøste opp. Det ble ringet, og gått, samt nye ringer for å utelukke at dyret hadde tatt en annen vei. Etterhvert tok dyret en annen retning og fulgte på en viltsti. stolte hele tiden på Ares, men når vi kom innpå stien og så sporet igjen, var vi også veldig nære for Ares dro på!   Den følelsen når det smeller etter å ha gått og gått🤗. Dere aner ikke! Jeg blir målløs. Å jeg blir imponert over den lille nesen som gjør en så fantastisk jobb. Mange ferske spor rundt, men han holdt sporet sitt! Fortsatt skitt jakt🤗👍

29. sep, 2020

Felling for Karo😊. Så stolt etter en fantastisk sporing etter uttak av elg på drevet. Ettersom han har artrose så må han ta det litt med ro. Derfor gikk vi i langline. Hærlig!