Spennende 2020

29. sep, 2020

Jeg støkte en piggokse på ett drev der vi hadde en tvillingku vi skulle ta en kalv fra. Kalven datt etter fantastisk sporing Gisle og Ares.😊. Oksen forsvant ut av drevet etter en kort los (en tysk jaktterier (Vargus) på ett år ble sluppet og hadde en nydelig los ). Etter drevet ble avsluttet, og vi skulle dra tilbake til basen, fikk vi beskjed om at en elg var blitt påkjørt nede på fylkesveien. Det ante oss at dette kunne være piggoksen som dro til den retningen. Store skader på bilen, og litt blod i veibanen. Dette måtte vi gå etter. Jeg skulle gå med Ares, og Gisle skulle gå bak med våpen. Fikk satt ut postene og dyret fikk tid til å roe seg i 1,5 timer. Det blir langt om jeg skal fortelle alle detaljer, men Ares jobbet som en helt!! Dyret hadde gått store deler i en bekk, og det ble veldig vanskelig for Ares, å nøste opp. Det ble ringet, og gått, samt nye ringer for å utelukke at dyret hadde tatt en annen vei. Etterhvert tok dyret en annen retning og fulgte på en viltsti. stolte hele tiden på Ares, men når vi kom innpå stien og så sporet igjen, var vi også veldig nære for Ares dro på!   Den følelsen når det smeller etter å ha gått og gått🤗. Dere aner ikke! Jeg blir målløs. Å jeg blir imponert over den lille nesen som gjør en så fantastisk jobb. Mange ferske spor rundt, men han holdt sporet sitt! Fortsatt skitt jakt🤗👍

29. sep, 2020

Felling for Karo😊. Så stolt etter en fantastisk sporing etter uttak av elg på drevet. Ettersom han har artrose så må han ta det litt med ro. Derfor gikk vi i langline. Hærlig!

17. aug, 2020

Ares gikk ett så og si kontrollert ettersøk på torsdag. Skytter såg han hadde fått inn ett bra skudd, men på grunn av høyt gress så ville han ikke rote det til om han ikke fant dyret selv, så han ringte oss for bistand. Det var smart synes jeg. Ares møtte opp, og han var veldig ivrig på starten. Dro i sela og langet avgårde. Gikk seg rett på skuddplass, og med ett ble tempoet satt ned. Han møtte på blod. Så gikk han rolig bortover og fulgte sporet til han fant dyret la der etter 100 meter, dødt. Han er bare god denne gutten 🙂 På grunn av en pandemi som pågår i hele verden (Corona), så ble det ikke parring med den svenske tispen, da grensene er stengt. Så vi avventer til bedre tider. Håper virkelig vi får bukt med svineriet som herjer i landet og verden over. Det er skummelt!

17. aug, 2020

Heisann. Det er en stund siden sist nå. Bruke facebook mere og mere, men her kommer en oppdatering.

6 juni hadde vi meldt på blodsporprøve på Røros, i regi av Østerdalen elghundklubb. Der gikk Ares ett kanonbra spor EK 1000 meter (eliteklassen). Det endte med 95 poeng av 100 mulige og prøvens beste hund🙂💔. Fantastisk.

25 juni ble Drevdalens Alfa-Storm (Etter Ares og Toya) godkjent ettersøkshund med Gisle som fører. En veldig "våken" voksen valp som vet hva han holder på med. Veldig spennende å følge ham.

Karo nyter late dager. Han sliter litt med ortrose (forkalkninger og leddgikt). Han må spares for lange turer, men vi svømmer en del og trener spor og lydighet. Virker som han trives med det også. Han er en glad hund, og det er Det viktigste.

17. aug, 2020

Guttan mine på fjellet Agust 2020