Karo's første skitur!

Det er lørdag 8 Januar 2011, og det har vært stille og rolig her på melhus siden jakta slutta like før jul. Men, vi har vært på tur, og vi har trent litt dresur, og idag var Karo med oss på sin første tur på ski. Var litt spent på det, men hadde ikke trengt å bekymre meg. Karo storkoste seg. Hadde på ham sele, for det var så mye folk i løypa. Hadde veldig lyst til å slippe, men vi har ikke marka for oss selv, sånn er det. Han ble sliten av turen, og mye snø pakket seg på og under labbene. Skal smøre de inn med labbefett neste gang.. Gikk greit me Ronja. Hun er korthåra, og slipper klabbet. Hun synes det er helt topp på ski.
Det var godt å komme hjem å legge seg å slappe av🙂

Neste torsdag er det møte ang gaupejakt som starter 1 februar. Da har vi 1 gaupe fordelt på 3 kommuner. Det blir spennende framover med sporing og etterhvert jakt. Vi får se om Karo kanskje skal få være med å spore litt da, når jakta er igang. Ronja sporer gaupe, men tror det er for mye snø til henne iår.

"ser deg ja, læll om jeg er sliten"

Dachsan koser seg foran ovnen

Nyttårsaften 2010

Så er den her! Siste dagen i 2010. Tiden flyr avsted. Synes ikke det var lenge siden 2009.. Men, det sier vi jo hvert år.
Har hatt et spennende og begivenrikts år. Både med og uten hunder. Nytilskuddet Karo har opplevd enormt mye, og 2011 blir et minst så spennende år tror jeg. Vi gleder oss også til nye kurs og økter med blodspor utover våren.
Anne Marit og Ronny kom og spiste god gammeldags elgstek, med hjemmelaget karamellpudding. Ronja, dachsen dems var også med. Ronja vår og deres, går ikke sammen, så Ronjamora vår lå i buret sitt sammen med oss på stua. Det gikk helt greit. Det var kjempetrivelig besøk, og det så ut som om alle hadde det bra. Karo og Kaiser gikk godt ilag me Ronja. 🙂Det ble sendt opp raketter utover hele kvelden, men det virket ikke som om Karo var noe redd. Reagerte ikke på smellene heller. Men, for sikkerhets skyld, la vi dem ned i burene sine til vanlig tid, og så satte jeg på svak musikk før vi gikk ut å så på feiringen klokken 00.00. Ikke en lyd fra rommet.
Takk for trivelig besøk, og Godt Nytt År til alle 🙂

Ronja :-) Kjempetøff strihåret dachs :-) Med mye personlighet.

Hadde god oversikt på sofa armlenet :-)

Ble trøtt etterhvert som natten kom sigende :-) Og da var det godt å krype under teppet.

Nabovofsen 30\12-2010

Pan, nabovofsen elsker snø😀

Djupsnø. 6 Juledag 2010

Nå har vi hatt kalde i snart 2 mnd. I natt slo det om, og det har kommet iallefall 15 cm nysnø iløpet av noen timer. Men, jeg satte på GPS på Karogutten, og gikk på skogstur. Slapp ham idag , for han løper ikke utenfor skutersporet når det er sånn djupsnø :-) Og elgen tror jeg holder seg iro når det er så mye snø. Mulig den har trekt ned til vei, å mer åpent terreng også. Det er den jeg er redd for. Karo kommer seg ikke unna om den skulle bestemme seg for å angripe.

Hadde en topp tur, og Karo storkoste seg 😀 Kastet snøballer, og pinner, og han var selvsagt full av snøballer i pelsen når vi kom ned. Da var det rett i dusjen. Må smøre ham med noe neste gang.

Søstra mi, Mira :-)

Måtte bare sette inn dette bildet av Mira. Søstra til Karo. Se så like de er 🤩🙂

Naveråsen's Mira

Julen 2010

God Jul til dere alle sammen:-) Å gjett om vi har storkosa oss! Har gått oss lange turer innimellom måltidene, noe jeg har hatt utrolig godt av! Karo har vært litt opp å ned i disse dagene. Har fått nok morsjon, men han syntes selv at "egentrening" var det lite av....
Så, juleaften bestemte han seg å ta en tur på egen hånd! Klokka var kvart over midtnatt, og jeg luftet ham på verandaen før vi skulle legge oss. Hørte med det samme jeg åpnet verandadøra at det tuslet nedenfor husene. Rådyr!! Karo ble helt stiv, lyttet, og tok ett kjempehopp over gelenderet, og HELDIGVIS at det var mye snø, så berget han de 2,5 metrene ned til bakken. Losen var igang. Det bars rett ned i dalen, og han hørtes godt! Det var 20 minus, og mye snø, så tankene mine gikk til de stakkars rådyrene som har det ille nok nå, om ikke de skal få en halsende hund etter seg. Jeg brukte fløyta, og begynte å gå etter ham, men nytteløst. Han kom tilbake etter å ha vært borte i 25 minutter. Heldigvis så vi etter noen dager, at rådyrene var på plass i hagen igjen, så det gikk bra denne gangen. Idag, 3 juledag har vi vært på skogstur. Ronja og Karo og meg. Gisle er på jobb. Kaiser ville være hjemme foran ovnen. Det er 10 minus idag, så det er godt å ut å gå:-) Hadde begge to i bånd, for det er så mye elg og rådyr i området her.

Har hentet ut brettspillet idag, så det skal bli morsomt å prøve det etterhvert. Her noen bilder fra dagen idag :-)

Din overskrift

Pinnekasting er gøy :-)

Kaldt, kaldt... 21/12-2010

Å, det er så kaldt! Det holder seg på 18-20 minusgrader hver dag. Nesten umulig å drive med noe som helst trening ut. Men, har funnet et spill på nettet for hunder 🙂. Det er en eske der vi gjemmer godbiter i. Så må hunden skyve opp luka med labben eller snuten . Gleder meg veldig til å få det. Ellers så driver jeg med apporttrening på stua..., Noe som ikke er så populært til Gisle😉, og så gjemmer jeg apportbukken, og ber ham søke. Begynner å bli flink til å finne den igjen. Gjemmer den både under matter, og i høyden. nesen fungerer iallefall. Så blir han sliten i hodet sitt, og rolig og fornøyd. 
Var på en sparktur igår på en halv times tid. Han storkoser seg når han får løpe litt i sin egen fart. Er litt forsiktig med å la ham trekke enda da.😘. Dachsene ligger foran ovnen og koser seg. Går bare å løfter bena når de er ute og går..
Kjøpte juletre idag også. Gjett om det var en som var nysgjerrig.. Skal bli nå med alle kulene...

Onkelbarna på besøk.

Sara og rikke kom på besøk, og det er alltid stas for både oss, og hundene :-)
De storkoser seg, og de får trent seg når de er på besøk. Både Sara og Rikke driver lydighet med Karo, og han lystrer dem, og er meget lærevillig.
Jeg får ikke lagt inn video, av en merkelig grunn, men jeg jobber med saken.

Imorgen skal Gisle og Karo på jakt, så da blir vi og dacsene hjemme. Det er for mye snø til dem nå.

Rikke, Karo og Ronja

Sara og Karo

Tur i Estenstadmarka 16/12

Ble med på tur ilag med grunnkursgruppa og noen flere. Skulle gå opp til Estenstadhytta. Vi ble 7 hunder, og 5 damer som trasket ivei. Karo måtte gå i bånd, for det var så mye skiløpere, og var redd det skulle være vilt i området, så det var tryggest det. Det ble litt knuffing mellom hannene, men det gikk stort sett bra :-) Karo fant tonen fort med en gjeterhund, og de lekte seg godt ilag. Morsomt med slike turer. Han sovnet godt når han kom hjem

Jakt i Åsen fredag 10 des 2010

Fredag 10.desember avtalte jeg, Martin Finstad og  Ronny Gjeving å ta en rådyrjakttur på Åsen. Ronny skulle ta med seg sin og Anne Marit's dachs Ronja.
Med det samme vi ankom terrenget fikk vi se 2 dyr som stod og beitet. Dette så lovende ut!
Etter en rask matbit mens vi ventet på at det skulle lysne, kjørte vi tilbake for å slippe Ronja. 3 dyr til hadde dukket opp, så Ronny startet jaget ca 500 meter bak dyrene. Martin og jeg ble enige om posteringen og satt spent og ventet. På radioen fortalte Ronny at hunden var sluppet, og kort tid etter hørte vi losen. Ei geit kom smygende først og passerte både meg og Martin. Så kom 2 ungdyr samme vei. Jeg fikk det ene dyret i kikkerten og kombien smalt. Dyret kastet seg rundt og forsvant, men skuddet satt der det skulle så unggeita lå like ved. Rett etter kom de 2 siste rådyrene, men de fikk gå. Snakk om å være heldig med posten! 2 minutter etter skuddet kom Ronja halsende og begynte straks å buste. Dette var kjempearti for alle, og vi hadde en kjæmpedag.
 Gisle.

Martin Finstad, Gisle, Ronja og rådyret

Bilde av mamman min, DiLuna

Mamma Luna har vært på jakt. Se og les mer på http://www.wachtelhunden.net

Jakt med ungdomsgruppa 11des 10

Lørdagmorgen var Gisle medbedt som "hoindkaill" på et rådyrkurs i regi av ungdomsgruppa i Melhus jeger og fiskeforening. Etter er orientering av Tor Stæhli, og Brage Kvålsvoll, ble de enige om å postere ned et langt hogstfeltfor å skjære av en åsrygg. 2 dyr hadde gått inn åsen, så de viste det sto dyr der. Det har kommet en del snø, slik at det var greit å spore. Dette er et område der det ikke er tillatt å slippe hund, så Karo var med for å lufte seg litt, å fikk trene litt sporing i bånd. De fant sporet, og det gikk rett mot postrekka.
Etter noen hundre meter sporing, ble det rapportert at et dyr var påskutt. Dette viste seg etter å hå gått etter, å være en bom. Etter pølsegrilling og rådslagning skull Gisle og Brage drive hver sin dal der postene satt på begge sider.
Dalene ble etter mye basking drevet av, uten resultat, men det var en trivelig dag 😀

Ut på tur i marka 9 des 10

Endelig mildvær å mere snø

Det er så godt at kulden har sluppet taket:-) Karo har ikke gjort seg så mye av den, men dachsene har ikke vært mye ute.
De siste dagene har vi bare tatt det med ro.Han har vært rolig etter helgas jakt,
og han virker fornøyd med livet.
Vi har trent lydighet idag, noe som falt i smak.. Han er utrolig flink, og vi er godt igang med programmet til appelmerkeprøven. Så det er planen å klare på nyåret/våren. Det blir spennende. Så skal vi fokusere på blodsporet da. Vi skal på kurs siste helga på Januar Se: http://www.spesialsok.no for mere info.

Godt å kos sæ ja:-) Bra dæm e goe venner.

Helga 3-5 desember 2010 og RÅDYRFALL

Lørdag, og det er KALDT enda. Vi har hatt 15-20 minus nå isnart 3 uker! Er kjempelei, men det er ingenting å gjøre med. Vi kledde på oss, og dro ut på rådyrjakt. Vi tok 2 drev, men ingen dyr sett. Karo var kjempefornøyd alikevell. Fikk løpe å snuse som haan selv ville. Søker bra nå, og går lengre runder for hver gang.
Sara og Rikke, to onkelbarn kom igår, og skal ligge over til oss. Så hadde vi en liten bursdagsfeiring for Gisle også, så vi ble 10 til bords:-) Trivelig.

Søndag: Jeg ble ikke med ut idag, men Gisle tok med seg Karo, og Ronja på jakt. Det er bare 3 minus idag, så toppe forhald for Ronja også :-)Idag var de 4 jegere, og da er det en bedre sjanse for å få dyr på post.
Det ble observert 2 dyr ved Lete, men bestemte seg for å ta en runde lenger inn i terrenget. Der ble det også observert 2 dyr, og postene ble satt ut. Hundene ble sluppet, og etter noen runder på åkeren ble det full los. Gisle fikk dyret rett i fanget, når han akkurat hadde kommet seg på post. Det bråsnudde, og løp videre. Varslet på radioen, og Peder fikk dyret rett foran seg i fart, og fikk ikke skutt. Losen fortsatte, og rett ut av terrenget.
Hundene kom tilbake, og et nytt drev ble planlagt. Bestemte seg for å ta et nytt drev på andre siden av terrenget. Karo ble sluppet på nytt.
På en åsrygg fik Karo overvær, og det varte ikke lenge før losen gikk på ny. 2 skudd lød, og det ble rapportert at 1 dyr lå nede. Jippi, endelig fikk vi felt rådyr for Karo. Og gjett om han ble fornøyd. Han halter litt på en bakfot etter dagens jakt. Håper det ikke er alvorlig!

såå godt å slappe av etter en jaktdag me mange inntrykk.

Torsdag 2/12-2010

Nå er det snart jul:-) Jeg gleder meg utrolig mye til adventstiden. Det har jeg alltid gjort. Trivelig med lys, baking og pusling synes jeg.
Igår hadde vi en veldig morsom opplevelse. Jeg kjørte opp til mamma og pappa. De hadde lagt en utrolig god middag til jeg skulle komme:-) Kjempegodt med hvalkjøttlapskaus! Og når vi kommer hjem, står det alltid tre små hundekopper på benken, fylt med en brødskive med hvitost. Og det vet de, så de spurter på kjøkkenet, og setter seg til å vente etter en vill hilserunde. De er alle så glade i mamma og pappa. Det er vi alle to-beinte også:-)

Turen vår ja... Ronja og Kaiser satte jeg igjen, da det fremdeles er "bikkjekaldt" ute. -17 her på Ler... Satte på sele, og vi gikk ivei oppgjennom skogen med hodelykt og strikkbånd. Etter en liten time kommer vi fram til et gårdsbruk. Der har det de siste årene gått mye villhjort å beitet på rundballer som ligger ute. Og gjett om det var dyr her idag også. Iallefall 35-40 hjort som tittet på oss. Gjett om Karo reagert! Først sto han helt stille. Paralysert kan en si, for deretter å sette igang en los som igjen fikk fart på hjorten :-) Vi sporet litt, men jeg tok ham fort av igjen. Kaldt til hjorten sikkert også, så vi tuslet hjemover igjen. Vi fikk også sporet noen rådyr som spratt over veien foran oss:-) Morsom opplevelse.

Skuffet etter hjortelos..

Tirsdag 30/11-2010

Måtte bare sette inn dette bildet av Karo. Han fulgte ivrig med på Orrfugl leken da Ut i naturen ble sendt igår. 

Ny helg, nye muligheter 27-28 nov.2010

Ny helg, og det er også jakt som står på planen idag. Var meninga vi skulle på kurs i spesialsøk ihælga, men det ble utsatt til siste helga på januar. Og da slipper jeg med å kjøre til Stjørdal istedet for Selbu:-)) Det gleder jeg meg MYE til!  Det er kaldt idag! 21 minusgrader. 11 grader for mye for min del, men Karo synes det er herlig å komme ut. Han går og spiser snø, og åler seg fram :-) Det står også denne dagen 3 rådyr på Lete. De beiter på en havreåker som ikke ble trøsket ihøst. Fine, og runde, står de der å ser seg om, og spiser. Gisle går på post, og jeg slipper på Karo. Da har dyrene vunnet  trekt seg litt inn i skogen. Karo sporer de kjapt, og losen går. Karo runder, og kommer mot Gisle. Etter et lite 5-minutt hører Gisle det "tusk" i skogkanten, men ser ikke dyret som passerer inne i skogen utenfor synsvidde. Karo gir seg, og kommer tilbake til meg. Jeg gir ham en sjanse til, ihåp om at vi kanskje får snudd dyra. En ny los går, men de krysser veien (lite trafikkert grusvei) og bort i fredet området. Karo følger på ca. 400 meter, for så å komme tilbake til meg :-) Vi gir oss for idag med Karo, og tar med dachsene på en runde. Men, det er for kaldt, så vi avslutter, drar hjem og tenner opp i ovnen :-) Men en helt topp markarunde synes jeg.
På søndag står det også 3 dyr. Deriblant en fin bukk! Og det er ikke de samme som igår. De sto og beitet på fredet området. Gisle posterer på nytt, og jeg går på med Karo. Losen går, men dyrene løper rett opp i Våttåsen, og der er det ingen postrekke.. Men Karo hadde en en enormt bra og jevn los. Flinke gutten min :-) Det har vært morsomt med ett fall nå, men en skal ha mye flaks også :-)
Håper på litt mildere vær fram mot jul.

tirsdag 23 nov 2010

Konsert på Roan sto for tur idag. Karo skulle være med meg og svigermor, så jeg tok han med meg på jobb fra morgenen av. Der ble det full fart og innom alle kontor for å hilse på alle kjente. Det var stas. Så bars det til å kjøre utover.
Turen gikk greit, men Karo var ganske fornøyd av å ligge i bilen 4 timer.. Vi gikk en lang tur, og han sovnet foran ovnen på hytta. Vi dro på en fabelaktig konsert. Nydelig musikk. Magisk! Hentet Karo, og vi dro opp på kveldsmat til Heidi og Magnar. Trivelig. Alle sammen sovnetr fornøyd etter en kjempekveld. I dag tenkte vi å kjøre i rett tid. Men vi måtte jo på tur først. Kjempefint lys, og trivelige mennesker traff vi. :-)
Tok ikke sjansen på å slippe ham idag, da vi gikk mye langs veien. Mange biler som kjører. Men fine lysvirkninger, og 2 dager med nye impulser:-)

Søndag 21\11-2010

For en nydelig dag :-) 0,0 grader og helt klart! Sola kom fram, og det ble en kjempedag ut i marka. Startet dagen med et jag etter rådyr. Vi var jo borti dem igår, men da klarte de å stikke seg unna. Idag var de ikke der, men det ble en fin tur til hundene. Utpå dagen tok Gisle med seg Karo oppi Buan-marka. Gikk opp langs grensa til nabovaldet, det var forholdsvis stor tung granskog. Plutselig ble Karo borte, og etter en stund hørtes en klingende los. Gisle posterte, losen gikk i en halvsirkel rundt ham. Det hørtes ut som om losen kom i rett retning, men da var losen litt ujevn. Tilslutt kom Karo tilbake etter ett kvarters los. Gisle gikk tilbake til losstrengen, og fant ut at det var hjort Karo hadde loset på. Og den er vi ferdig med, men morsomt var det uansett :-)
Her noen bilder fra dagen.

Hærlig med snø :-)

Så var det Kaiser's tur :-)

Ronja i snøen :-)

Ronja og Karo.

Lørdag 20\11--2010

Opp å ut på rådyrjakt. Jeg skulle være med å slippe hund, så rett hjem, ettersom at formen ikke er så bra enda. Jeg kjørte ut Gisle på post, og gikk og gjorde meg klar til å slippe. Parkerte bilen, og der sto det 5 rådyr å så på meg! Ble litt vel ivrig... Kjempefine dyr! 1 bukk, 2 geiter og 2 kje sto spist å fulgte meg med "ørneøyne" Jeg slapp på Ronja og Karo. Karo fikk los med det samme, og dyra løp. De spredde seg så jeg før de forsvant inn i skogen. Etter 250 meter så jeg på GPS at Karo snudde, og like etter kom 2 dyr i retur, og det bars i feil retning i forhold til der Gisle satt. Karo hang på og losen gikk. Ronja hadde riktig retning mot Gisle, men de kom ikke fram på post. En skal ha max flaks hvis dyret kommer akkurat der den ene jegeren sitter.
Karo kom i bakspor etter et kvarter los. Knallbra synes jeg :-) Etter jakta møtte vi gordonsetteren Mira til Tore Tranmæl. De lekte seg kjempegodt sammen, og etter den runden, ble det en stille Karo som nå ligger strak ut og koser seg framfor ovnen av alle plasser  :-) Imorgen er det en ny sjanse :-)

19 November 2010

Det har ikke skjedd noe spesielt denne uka. På mandag tok Gisle med seg Karo på tur etter jobb. Da fikk han en bra los på en hjort. Ellers har vi bare gått småturer her hjemme, og trent litt lydighet. De 2 siste dagene har jeg ligget strak ut på sofan, så det har blitt lite trening.

Til helga nå, er det meninga at vi skal på jakt, feire bursdager å kose oss. Vi får se hvordan formen min blir :-)

Har ellers lagt inn stamtavle og resultater på Ronja og Kaiser. Se på forsiden .

Utstilling 13\11-2010

Var veldig usikker på om jeg skulle stille ut Karo idag, men etter en kjempebra los på rådyr imorrest, som varte i 10 kjempegode minutter, bestemte vi oss for å t en tur alikevel.

Etter 3 tima forsinkelse, ble vi ropt opp. Karo gikk som om hn aldri har gjort noe annet :-) Mor var kjempefornøyd. Nå er det ikke flere utstillinger før Oppdal neste år. Heldigvis. Nå skal vi kose oss å bare kosejakte å glede oss til jul :-)

Endelig fredag :-) 12/11-2010

Endelig er det fredag. Dette er det den store ustillingshelga... Jeg gruer meg veldig til å stille Ronja på søndagen. men, det får gå som det går. Har trent en god del på bord å likedan gå med utstillingsbånd..
Her noen bilder fra da Karo var med på jobb. Han var ganske så hjelpsom:-)

Heidi som vasker til oss, fikk ikke ha moppen alene.. :-)

Også kontorpulten var spennende:-)

Bildemontasje 8 nov 2010

Morsomt å lage montasje

Helga 5 til 7 november 2010

For ei fin hælg vi har hatt! Startet fredag etter jobb. Kjørte utover til hytta på Roan. Var fremme etter 4 tima i bilen. Lang fergekø på Flakk som var grunnen til det.. Vi gikk en runde rundt Husfjellet når vi kom fram, så hundene fikk rørt seg litt. Karo løp løs å storkoste seg. På lørdag var vi alle klar for en gå-tur. Det var surt å kaldt, men vi hadde på oss godt med klær, å gikk runden vår. Her som det til vanlig er masse dyr, dvs rådyr, og elg, var det ingen ferske spor idag. Det var synd, for Karo var flink , og søkte ut. Det begynte å skumre, så vi koblet Karo. Og selvsagt gikk vi oss på ku med kalv da. Hundene så dyrene løpe ut, og vi fikk los. Begge hundene sporet kjempebra, og etterhvert som dyrene kom lenger fra oss, stilnet losen :-) og vi trente litt til fersksporprøve :-).
Søndag våknet vi til snø. Slapp Karo ut, så han fikk løpe av seg litt i snøen. Det var stas det. Kom hjem til Melhus tili ettermiddag, og vi bestemte oss for å ta en runde på jakt, nå når det var så fint og snødekt. Jeg og Karo skulle gå, men Gisle posterte. Vi fikk ut rådyr ganske fort, og losen gikk. Dyret kom på Gisle, men det hadde så stor fart, at det fikk løpe videre. Men, for ei opplevelse for Karo. Første rådyrlosen iår!

Karo på Roan

Snøballer...

Ikke bare, bare å ha lang pels...

Besøk av Mira og Oddvar 4/11-10

Ikveld fikk vi ett hyggelig besøk av Mira og Oddvar. Han hadde med seg Mira, en Wachteltispe på 7 år. Det er en av de få Wachtlene her i Trøndelag. Det var kjempetrivelig. Synes det er viktig å kunne treffes å snakke/dele erfaringer om rasen, og ikke minst jaktopplevelser med hundene:-)
Her noen bilder.

Ellers så er vi nå ferdig med Grunnkurs i lydighet. Karo har lært MYE, takket være instruktør Bente Jensen fra Nidaros Brukshundklubb. Nå må vi bare trene på det vi har lært, intill jeg vet han skjønner det. Vi skal fortsette å trene litt sammen framover. Kjempetrivelig gjeng!

Nydlig farge, og masse fine krøller på Mira:-)

Arti å leke seg med en likesinnet.

Litt forskjell på størrelsen. Men det er vel kjønnet som gjør det.

Gautes Hjort 24/10 -2010

Måtte bare legge inn disse bildene av kronhjorten som ble skutt av Gaute forrige søndag. Den dagen vi IKKE var med på jakt.. Men prioriterte heller en tur på hytta.. Men, men, en kan ikke få med seg alt.:-)
Gratulerer så mye Gaute!

Lørdag 30 Oktober 2010

Karo klar for jakt. Smart med dekken som det står navn og tlf:nr. på :-)

Elgjakt lørdag 30\10-2010

Etter en god natts søvn, var vi klar for en dag i marka. Vi har igjen en okse av elgkvoten, før vi gir oss. Dagen startet med ett drev fra skytebanen og ned i Rappgjørskaret. Jeg tok ut ett dyr med det samme vi startet drevet, men så bare at det var elg, ikke hvilket kjønn det var. Så på sporet at det var et stort enkeltdyr. Beklageligvis dro det ut av terrenget. Fortsatte drevet uten resultat. Vi gikk videre fra Rappgjørskaret og over til Olderøyen. Ingenting.. Da vi hadde igjen ca 50 meter til postrekka, løftet alle 3 hundene hodet, og Karo spratt fram i full los! Det samme gjorde Kaiser,men dog mye saktere. Jeg og Ronja fant sporet, som vi etter to minutt fikk høre på jaktradioen var en 4 spirs elgokse. Den hadde passert posten i full fart, og fortsatte videre framover. Karo loste som en gud, og litt etter smalt det! Helt stille på radioen,og alle venter i spenning. Hunden er stille. Kaiser loser, for han har igjen et stykke. jeg og Ronja sporet videre. Ole Johan kunne bekrefte at okse var påskutt,men løp videre. Like etter hører vi losen gå. Jeg kommer meg inn på Kaiser, som nå går og loser.. Jeg tar ham i bånd,og avventer til jeger Ole Johan kommer seg innpå stålosen. Han varsler over radioen at dyret ligger, død. Karo står på dyret. Alle tre får rive litt, og dette blir den perfekte avslutningen jeg håpet på. Takk til alle på laget som gjør dette mulig å få oppleve :-)

Din overskrift

Ronja og Kaiser ved elgfallet

Grillkos etter elgfallet

Sportrening blod 29\10-2010

Nå når snøen har forsvunnet, kunne vi prøve oss på et nytt blodspor. Gisle la ut et spor på ca. 350 meter, med sårleie, ett avhopp i vinkel,og en hjorteskank i enden. Ble kanskje litt enkelt, da vi gikk med Ronja først. Men i ettertid viste det seg at han gikk på sporet bedre enn Ronja. Hun gikk mye ved siden av. Satte Karo på sporet ved "skuddplass"og ga komandoen "søk". Idag var det ingen sikksakk som han har gått de to siste gangene, og han imponerte. Markerte sårleie,og sirklet en runde ved avhopp. Kjempebra. Avsluttet dagen med en markatur i bånd. Blir så fort mørkt på kvelden, så fikk vi trent litt innkalling og "stå" med det samme 

Fornøyd gutt ved sporslutt

SNØØØ 20/10-2010

Åååå, så morsomt med snø. Karo vil ikke være inne for tiden. Han storkoser seg ute i snøen. Stikker nesen nedi vært hull i snøen, og hopper og spretter. Det er den første snøen han opplever siden han kom til oss iallefall. Han var så liten ifjor vinter. Her noen bilder:-) Slapp ham på verandaen, så fikk han styre som han villa selv 😘
Ellers så går det veldig bra med grunnkurs i lydighet. Iallefall når vi er alene og ut. Men selvsagt har han sine fakter og meninger.. men synes det ser lovende ut  jeg🙂

Graver og snuser:-) her har han gjemt kongen sin.

Hodet er nesten borte i snøen:-)

Jakt og Lydighetstrening 15-17.okt

En helg med mange opplevelser for Karo. Helga startet med jakt på fredag. Da ble det observert ku med to kalver nedenfor huset vårt. Vi satte på sele, og etter utpostering, gikk vi nedi dalen. Karo fant sporet fort, og vi fikk ut dyrene. Både jeg og hunden så dyrene, så han fikk los i båndet. Tok ikke sjansen å slippe, for fylkesveien var så nære. Vi fikk fram dyrene på postrekka, men han fikk ikke skuddsjanse da det var usikker bakgrunn. Men er kjempefornøyd med sporinga til Karo. På lørdag var det på'n igjen. Var ikke borti noe dyr, men han løp i nesten 4 timer. Han storkoser seg, og søker godt. Han går ikke så langt ut enda, har vært ut i søk på max 311 meter. Håper og tror det er for at han er 8 mnd, og uerfaren. På ettermiddagen kom onkelbarna, som skulle være over. Gjett om det var stas:-) Han er glad i barn, så det gikk kjempebra :-). Idag, søndag ble det heller ingen elg, men han hadde to lange søk. Den ene på 187 meter, og det andre på 311 meter. Når han snur, går det sporrett tilbake ifølge gps.
Utpå ettermiddagen møtte jeg en av kursdeltagerne som vi går Grunnkurs i lydighet sammen med, Vivian og Noah, og vi fikk trent litt ved ASKO på Heggstadmoen. Kjempemorsomt, og Karo og Noah er råflinke på mye synes jeg. Men, vi trener også mye. Takk for god hjelp, Vivian! Morro når en er flere som trener sammen. Vi gleder oss til kurs på tirsdag :-))

Godt å legge seg neppå litt også:-)

Blodsportrening 14 oktober 2010

Etter MYE jakt, og ferskssportrening var det på tide med en runde med blodspor.. Jeg tok med blod, skank, og klesklyper, og kjørte ned i Anemarka. Det er en "fredet" liten skogkrull med mye vilt, og på sommeren går det storfe der. De var nå tatt inn, så det er ypperlig å legge spor . Det var kaldt, blautsnø og stri vind. Sporet la jeg i "medvind" og over røtter, i trang småskog, og åpent terreng. Også forbi ett grevlinghi som det er ganske stor aktivitet i. Dette var jeg spent på. Utpå kvelden "selet" jeg på Karo, og gikk til sporstart. Sporet var foresten ca 420 meter. Han sporet snorrett, (han syr, men det er bare slik han går), markerte sårleie utrolig bra. På slutten ble han uoppmerksom, og sirklet litt, men tok seg inn og fant skanken:-) 
Har alltid blandet  fersk og blodsportrening, og det har gått bra så langt:-)

Hjortejakt:-)

Elgjakt 11 oktober.

I går kveld fikk vi telefon fra søskenbarnet til Gisle, om at det gikk 4 dyr rundt huset, og ett dyr i eplehagen til Solveig, mor til Gisle. Vi fikk gitt beskjed til jaktlaget, og vi bestemte oss for å ta ett jag etter jobb idag.
Vi møttes kl. 16.00, og postene ble satt ut. Vi var 3 som skulle jage, og resten posterte. Det var ulent terreng der, med MYE or, brennhuttu og bringebærpysj, så vi slapp Karo , mens vi sporet med Ronja. Jamthunden Ada ble sluppet. Etter noen minutter fikk Karo los, og jeg fikk se en elgokse i fullt firsprang i retning postrekka. Varslet fra på radio, og etter ca 4 minutt smalt det. Karo snudde før det smalt, og kom tilbake til meg. Han loset bare i ett par minutt, før han snudde, og kom på baksporet. Fikk beskjed på radio at dyret lå. Jeg fikk bånd på Karo, og vi gikk sporet bort til fallet. Flinke gutten :-)) Litt kort los da, men det kommer seg, håper jeg.
Ada hadde også los på ku med kalv, men de løp fort, og vekk fra postrekka. En kvige kom på post, men ho-dyr er fredet. Har igjen kun okse og kalv. Kjempeflinke hunder alle sammen, Ronja var rå på sporet. Synd det ikke ble fall på henne, men det kommer flere dager :-)

Skytter Peder ved fallet.

Stolt ekvipasje :-))

Jaktkompiser på Songli

Ylva

Elgjakt på direkten etter jobb 8\10

Som jeg gledet meg til helg, og fredagskos idag.. På tur hjem, fikk vi telefon fra Peder på jaktlaget, om at det var observert elg, tvillingku med okse nedi "Haillet" ved elva Viggja. Så ivrig som vi er, fikk vi samlet en god del jegere i full fart, hjem å skifte, så rett ut.. Hundene var i ekstase når de fikk på sele, og de skjønte at vi skulle på jakt med en gang! Gisle gikk på med Karo. Elgene hadde lagt seg, så vi så dem fra bilparkeringa. De fikk det travelt når Gisle gikk på sporet, men Karo fulgte sporet ivrig. En kalv ble påskutt etterhvert, og drevet ble stoppet. Vi fulgte på fra skuddplass etter å ha ventet minimun en halvtime, og postene hadde ompostert. Så ble dyra observert på andre siden av jaktvaldet av en av jegerne. Vi fikk gått rundt dem, og drev dem mot postrekka. Kalven ble til slutt felt. Godt jobba av Karo og Ronja! Denne gangen loset han ikke på kalven, men bet og slet i dyret. Han er forferelig stri, og han går ikke sporrett på fersksporet. Han krysser fram og tilbake. rart han klarer å hole fokus. er ette normalt? 

Belønning ved "sporslutt"

Må bare ta med et bilde av Ronja. Vi trener til utstillinga 13 og 14 november i Orklahallen. Har lyst til å få championat spor\jakt på henne, men da må vi på utstilling.. Hun er skeptisk på folk, og redd andre fremmede som skal ta på henne, så vi må trene:-) Her noen bilder. Karo sporet på en elgkalv idag. Vi gikk oss på elgku med kalv, og ei kvige i skogen, der jeg aldri trodde jeg skulle se elg på denne tiden.. Full los. Arti!

Fin, pia ja:-)

klompisan vår :-)

Vill, villere villest:-))

Grunnkurs i lydighet. 5/10-2010

Da er vi klare for nye oppdrag. Vi skal begynne på grunnkurs i lydighet ikveld:-) Vi gleder oss. Det forrige kurset vi gikk, var mer et valpekurs, så synes ikke vi kom noe lengre, og så ble det elgjakt oppi alt sammen.

Men, nå er vi altså klare igjen. Karo begynner å bli god på "på plass", apport og dekk. Men mye pugging gjenstår. Så har vi ikke prøvd det ilag med mange, så det kan bli en prøve.

2 og 3 oktober 2010

Ihælga har vi praktes med tørt føre, dårlig teft, og enormt MYE vind! Altså dårlig jaktvær. Men, vi møtte opp, og tok flere jag. Vi hadde dyr foran oss, men det hjalp så lite. De hadde full kontroll over både jagera og poster i vinden. Vi har ikke sett elg siden torsdag. Hører det er flere jaktlag rundt omkring som plages med at det er lite. Vi mangler nå 6 kalver, og 2 okser.
Vi har igjen en knapp mnd, så vi får bare stå på. 
Her noen bilder av jaktkompisene til Karo:-)

Zalto.Hvit elghund. Snart 8 år.

Ada. Jamthund på 4 år. Storkoser seg i lyngen.

1 oktober 2010

Endelig en fri-dag. Det synes alle sammen var helt topp. I går var en rar dag. Vi startet drevet klokken halv ni. Vi var 4 drivere, hvorav 2 med hunder. Ronja og Karo var klar. Ingen ferske spor her, men når vi var kommet fram til postene, fikk vi beskjed om at en av postene på fjellet\Storknuken, hadde hørt et dyr passere lenger innpå myra. Vi bestemte oss for å gå på å jage opp mot den posten. Karo slapp vi, og så gikk vi med Ronja i bånd. Når vi kom oppi litt, fikk Ronja overvær, og vi fant sporet av et enkeltdyr som hadde gått over myra, og lenger inn på grensa til nabovaldet. Vi møtte Karo og Gisle på toppen, og vi slapp Karo. Han raste avgårde, men kom tilbake. Hmm, det var rart. Jeg gikk på med Ronja, som var helt vill, og fikk ut ku med kalv. Karo ville liksom ikke følge på. Han løp fram, snudde, og kom tilbake. Noen ganger med los, andre ganger bare uten lyd. Men, det er vel for at han er ung enda. Ronja sporet, og Gisle tok over etterhvert med henne. Jeg og Jorid bestemte oss for å gå ned å avvente litt, for dyrene turet rundt og rundt der oppe. Plutselig, mens vi satt nedi dalen og ventet, fikk vi høre ett voldsomt leven. Vi fikk fart på oss, og spratt bak en rot. Og det var nære på, for der kom ku med kalv i full fart! De passerte oss på 1 meter... For en opplevelse! Vi hadde ikke med våpen, så de fikk løpe. De merket oss ikke engang! Karo kom på sporet, og da i full los. Fikk ham inn, og koplet ham, for dyrene løp over grensa til nabovaldet.
Idag har vi bare hatt en rolig runde i feltet. Og det har vært kjøttskjæring. Imorgen er det på'n igjen. 

28 september 2010

Og dag 4 av elgjakta. Nå har det vært to dager der det har vært rolig. Vi har vært borti dyr, men ingenting er blitt felt. Hundene fikk en rolig dag igår, og det var bra, så de fikk ta seg igjen litt. På tur ut til basen idag, der alle møtes, fikk vi mld om at det ble observert elg oppi lia mot Buan. Stian satt å så på dyret som sto å beitet oppi blant rogn og kratt. Gisle gikk på nedenifra med Karo når postene var satt ut. Jeg gikk med Ronja i bak-kant. Etterhvert fikk Karo los, og dyret luntet avgårde. Det dukket opp på post hos Gaute, og han fikk avfyrt ett skudd. Merkelig nok gikk Karo av sporet, og returnerte til Gisle. Det passet bra, men det var veldig rart.. Satt på bånd på Karo, og vi gikk til skuddplass, etter anmodning fra skytter. Dyret løp videre i full fart, og skytter mente han hadde skutt langt fram.. Etter å ha gått litt rundt på skuddplass, fikk vi se masse blod! Dette dyret har ikke kommet langt var konklusjonen. Gisle og Karo gikk på sporet etter en god stund, slik at dyret skulle få roe seg ned. Jeg og Ronja holdt oss godt bak. Greit å ha en erfaren sporhund\godkjent ettersøkshund i tilfelle Karo ikke greide å følge. Etter å ha gått spor ca 150 meter, lå dyret der dødt, og Karo gikk rett på! Flinke gutten:-) Gjett om det var stas med en elgfot etter flåing 😀
Flere bilder kommer :-)

26 september 2010

Andre dag av elgjakta. Det er blitt observert ei ku med tvillingkalver i kornåkeren til en bonde ved Vigda. Vi hadde bestemt et jag igår som vi tok før vi tok draget ned ved elva, men der var det øde. Det løp ut rådyr til postrekka, men det er elgen vi skal konsentrere oss om nå. Men morro å se. Når drevet er ferdig, og vi skal gå ned til bilen, får jeg se ei tvillingku nr. 2 med to kalver som kommer fra ett annet vald, og inn på vårt. Så da blir slik, når postene er satt ut, at Gisle går på ett sett, og jeg går på fra andre siden på det andre settet med dyr. Karo går slavisk på sporet, og det viser seg at de ligger like nedenom der de ble sett i morrest. Får dem på fotan, og de passerer nederste postskytter med høy fart og 170 meter, så skuddet blir holdt tilbake. Fornuftig. Så krysser de elva, og er på et annet vald. Jeg følger det andre settet med Ronja, men etter en halvtime med kjempebra sporing, krysser de også elva. Synd!
Det er kjempefint vær idag også, så vi bestemmer oss for å dra oppi marka på jakt. Karo har fått slappet av litt, og alle våre tre blir med ut. Kaiser på snart 12 går det sakte med. Han plages litt med bakparten, men han tusler bak og det ser ut som om han trives. Det blir observert en okse på toppen, vi posterer rundt, og går på med Karo. Han får ut elgen, og losen er igang. Oksen passerer siste post på ca 250meter, og med masse grantrær iveien. Han går sakte, og bryr seg ikke om Karo som er hakk i hæl. Blir for langt hold. Det blir ikke dyr på oss, men for en dag, å for en jobb hundene har gjort. Nå er det kos, mat og pleie som venter dem når vi kommer hjem. Kaiser gikk tom, og vi måtte bære ham i sekk ned. Nå ligger de å koser seg foran ovnen :-)

Avslapping i lyngen. Kaiser Karo og Gisle.

Kaiser gikk tom for krefter, og måtte bæres i sekk.

Frost på bakken idag. Nydelig!

Elgjakt 25 september 2010

Endelig er elgjakta igang! Som vi har ventet på denne dagen:-) Vi har hatt noen kjmpedager med hjortejakt på forhånd, men vi gleder oss stort.
På morgenposteringen faller det 2 elg. det er to fjordårsdyr som har gått rundt og småtruet folk som har vært på tur i området. 
På 1 drevet hadde vi dyr med oss en liten stund, men det kom ikke fram til postrekka. På 2 drevet jaget vi fra drev 1, og da fikk vi fram elg, og ei stor ku falt på post hos jeger Gaute, som satt på Storknuken.
På drev 3 som skulle gå over en haug med mye furuskog, var vi 3 jagera, og 2 hunder. Ronja og Karo.  Karo slippes, mens Ronja går i bånd.
Jorid, som går uten hund, får se en hjort som løper bort og fram mot postrekka. Karo har fått teften på linje med Ronja, og det oppstår sirkling og div. undersøkelser før Karo går i full los bortover mot postrekka. Det er litt fram og tilbake. Det virker som om hjorten prøver å riste hunden av seg iform av å gå\løpe sikksakk. Men Karo følger på. Til slutt smeller det fra Bjarne, som sitter bortom høgspentlina. Hjorten løper videre, men blir fulgt opp av skudd fra jaktleder Tore, og lærling Jørn som sitter ved siden av. 
Karo kommer like etter, og kan konstatere at belønningen ligger rett framfor ham. Kjempebra jobba av hund og jeger:-) Og matmor er kjempestolt!

Bukkejakt 21 september 2010

Etter utallige timer på posteringsjakt, luffer Gisle atter en gang ut på post. Han har postert på bukken siden 10 august, men den har vært borte fra terrenget i lang tid. Han rusler ut i halv åtte tia, og setter seg på plass. Etter en halv time tusler det i skogen,og fram kommer ei rådyrgjeit, med råbukken rett bak. De har ganske stor fart,  så Gisle prøver å plystrer på dem. Bukken bråstopper, og ser mot Gisle, mens geita løper videre i full fart! Gisle skyter, og dyret faller rett i bakken. Og det blir liggende. Han ringer og ber meg komme med Karo. Jeg "saler" på sporsele, og kjører til Knapstad. Vi kommer fram, setter ham på sporet, og sier "søk". Han tar sporet og går rett på de siste 50 metrene fram til dyret. Han er veldig rå og overivrig synes jeg, så jeg må jobbe med å roe ham ned under sporing, for ellers er jeg redd han kan gå litt for fort fram, "å rote det til" Men denne gangen gikk det bra, og det var en fornøyd wachtel som kom til byttet sitt😀

Men, det som er litt rart, er at han bjeffer så voldsomt på byttet når han har bitt litt i det. Lurer på hvorfor.?

Går fint på sporet, ser seg rundt, og er vel overivrig.. Dyret ligger rett foran.

Ikke noe skepsis her nei:-)

Fornøyd jeger, og hund :-)

Storviltjaktkurs

Så var endelig dagen her. Vi har de siste 4 årene vært med som instruktører på storviltjaktkurset på Songli gård. Og nå er det nesten 1 år siden sist.
12 elever og 13 instruktører møtes torsdag ettermiddag, for teori, og testskyting for de som har behov for det. Fredags morgen starter med morgenpostering på trekket som hjorten gjør når de skal til dagleiet sitt.
Gisle tar med seg Karo på post, mens jeg tar med Ronja. Vi har hver vår elev, og vi tusler ut klokken 04.30. Det regner, og det er bløtt i marka..
Vi er spente på om Karo kan sitte\ligge rolig i 3 timer, men vi må bare prøve, for det er ikke mulig å hente ham senere, da jaget forgår i Snillfjorden. (Snillia).
Det blir ikke sett noe dyr denne morgenen, og Karo har vært helt musestille. kjempestolt! Vi spiser niste og brenner bål før det settes ut nye poster, og jagerne venter til postene har kommet på plass før vi starter jaget. Vi har dyr i drevet, men de går rundt oss, og ut.Jeg og Ronja sporer lenge på et enkeltdyr, men det snur plutselig like før postrekka, og raser ned og ut av terrenget. Vi slipper ikke Karo idag, da det er sauer i området. Det blir heller ingen dyr, men Karo har vært ut i nesten 7 timer, og sovner som en hvalp i bilen tilbake til gården\basen. Været har endret seg til sol og fint høstvær.

På lørdagsmorgen, klokken 0400 er det på'n igjen. Karo og Ronja er sliten, så vi bestemmer oss for å la dem ligge til etter morgenposteringen\trekket. Da regnet plasker ned.. Etter en time på post høres det første smellet. Det er en bukk! Ikke så liten heller: 12 spir! Enormt stor, massiv og staselig kar faller i bakken. Eleven er skjelven, men ved hjelp av en dyktig instruktør går dette helt greit! Kjempebra Vibeke og Brage 😀. 
Like etterpå faller det 1 enslig kolle, og en kalv på under ett kvarter! Vi foretar utvomming samlet etterpå, og det er tid for bålbrenning, og frokost! Drevet idag blir ikke som planlagt, for det er tykk skodde i fjellet. Vi bestemmer oss for Grønnhaugen istedet som ligger lavere i terrenget.
Postene er satt ut, og jagerne er klare til å starte å gå. Gisle med Karo, jeg med Ronja, og Oddbjørn med elghunden sin på 14 år.
Vi tar ut dyr ganske så snart, og postene blir informert. Ronja er helt forvirret. det er spor overalt, og tilslutt står hun på to ben, og værer og hyler. Hun vil framover, og det fort! Oddbjørn og Gisle sier også at hundene er helt ville. Gisle slipper Karo, mens jeg fortsetter med Ronja i bånd. 2 koller kommer på bakpost, og slipper forbi, da de kommer fort. Etter det skjer ting fort. Karo får full los! For en lyd det er i den karen 🙂, hærlig å høre, og han får fart på iallefall 3 koller, mens jeg og Ronja løsner 2 dyr. Så smeller det. 2 av postene får dyr på seg, og det faller tilslutt 2 koller, og en kalv. Karo får komme på fallet å røske litt. Han er veldig forsiktig med det samme, men venner seg til ganske så fort. Det var enormt med hjort som kom overalt! Gjett om vi er fornøyd! Karo får ny los på en kolle, men kommer tilbake etter 15 minutter. Snakk om ett fullværdig drev, der alt går etter planen, og hundene får lønn for strevet. Og at elevene får oppleve en slik dag, er jo helt topp! Vi har mye arbeid foran oss. Med utvomming og flåing av 6 dyr, blir det seint før vi kommer inn til middag denne kvelden.. Bukken veiide 155kg! Enorm, og det har vært en utrolig arti dag! Bli sett skjema er fyllt ut, og tallet blir 34 hjort idag!!
Siste dag på kurset idag søndag. Ronja og Karo får fri etter storjobben igår. De synes ikke noe om å bli forlatt, men de går og legger seg. Det blir ingen felling idag, men enormt mye dyr! Var borti rundt 25 dyr idag også i Våvasslia, men de gikk rundt jagerne. Vi er fornøyde alle sammen, og elevene syntes de har lært mye på disse dagene. Takk for ei kjæmpehælg!

Trassalder... 8/9-2010

Tror jammen meg min lillegutt har kommet i trassalder.. Han lystrer ordrer (hvis godbiten er bra), men vanlig adferd har han helt glemt. 
Løper rundt og knurrer og boffer, tar alt han kommer over i munnen, og fyker avsted. Og passer da på at vi ikke får tak i ham. Bare godbiter hjelper som byttehandel. 🙃Terger Ronja så hun blir sint, men hopper bare rundt og fortsetter.
Det er litt morsomt også, for han er jo overlykkelig ser det ut som, men blir litt småklar kan du si. Hehe. 

Det er riktig alder nå, så det er en periode vi må gjennom. Skal ut på langtur idag, og vi skal besøke Ronja hos Anne Marit og Ronny, da tenker jeg han blir stille til kvelds 🙂

Søndag 5 september 2010

For en dag i marka🙂. Sol fra skyfri himmel, men kald luft. Vi kom ikke borti noe vilt idag, men fikk tatt noen fine bilder av Karo. Han råkoser seg, og tar seg helt ut etter en dag som denne.

Elglos 2 fredag 3 september 2010

Hardt å være liten gutt på 6,5 mnd etter å ha hatt los på elg i 20 minutter idag.
Hadde en avstand på 900 meter før han snudde og kom tilbake:-)
Han slår ikke ut noe særlig selv enda, noe jeg håper kommer etterhvert.
Skal fokusere mer på blodspor nå framover. Det er litt skummelt å la ham gå for mye ferskspor før han er godkjent på blodspor. Men arti er det, og jeg synes han fungerer kjempebra så langt. 

Ellers så har jeg og Ronja vært å lett etter en Engels settertispe på 11 år som har forsvunnet. Hun kom bort på søndagen, og er sporløst borte. Ingen har sett eller hørt henne. Håper inderlig at hun dukker opp, eller at vi finner henne. 

Karo etter å ha hatt 20 minutter los på elg:-)

Lydighetskurs og sporing av elgku m\kalv

Karo var med på jobb idag. Det er litt i lengste laget å være hjemme alene 8 timer hele uken igjennom enda synes jeg. Bodil, en kolega hadde med seg Tequila. En forstertispe på snart 2 år. Gikk greit d. Han er rolig, og har dempende signal før det braker løs i lek. 🙂
 Dro på lydighetskurs på Tanem. Idag sto utgangstilling og lineføring på timeplanen, samt innkaling, stå og lek.
Han begynner å skjønne hva "plass" er, og går fint "plass" og tar svinger til høyre. Kjempearti. Holder kontakten hele tiden. Så var det lek. Vi slapp løs instruktørens hund, enn tevuren, en Carn terrier, og 2 dobbermannvalper. Det ble full fart med Karo, tevuren, og terrier`n. Karo hadde for sikkerhets skyld los på dem når de løp foran. De var litt kjappere i svingene, hehe😀, men alle tre lekte seg godt. Dobbermannvalpene lekte seg sammen.

Når vi dro derifra og passerte Rødde, så jeg en elgku med kalv som løp over veien,og ned engen der det var nyslått. De løp så fint å lett! Jeg bråstoppet, satte på nødblink, og tok ut Karo. Satte ham på sporet å sa "gå spor". Det tok litt tid før vi kom bort på sporet. men når det var gjort, sporet han kjempebra! Det var ingen los, men var kjempeivrig! Vi sporet dem til skogkanten, og bestemte meg for å se om Karo fant sporet der de hadde gått inn i skogen. Karo sirklet litt, og gikk fram og tilbake før han gikk rett på . Da ble mamma stolt. Vi fulgte baksporet tilbake, og kjørte hjem.

Sovnet godt når han kom hjem :-)

Elglos

Endelig! Det sier jeg fordi Karo har hatt sin første ordentlige los idag. Gikk opp imarka (Buan og opp Svartråa mot langmyra)Karo har ikke slått ut noe særlig, så vi bestemte oss for å slippe en 4 år gammel dachs ilag med ham. Rett etter slippet, begynte Ronja å støte på fot, og etter noen minutter ble det los. Da "våknet" Karo, og løp avgårde. Etter en stund var det full los på ham også. Og det var ganske sikkert elg de gikk på. Ifølge GPS loste han i 20 minutter, og var ute på 900 meter. Han kom i baksporet tilbake, og på 100 meter fløytet vi ham inn. Akkurat som i boken :-)Dachsen (Hun heter foresten Ronja, og eies av Ronny Gjeving, og Anne Marit Høyseth) kom 10 minutt etterpå. 

Er usikker på om dette var lurt, men positivt at han var ute på 900 meter, og at han kom tilbake i baksporet. Håper han søker og slår ut mer på egenhånd neste gang 🤩

Lydighetskurs

En spennede kveld for Karo og meg. Vi har meldt oss på grunnkurs i lydighet, ihåp om å ta appellmerket (bronsemerkeprøve) iløpet av høsten. I vår(April) gikk vi valpekurs med Wenche Aas Myhren i regi av Gauldal hundeklubb, og vi var så fornøyd med henne som kursleder, at vi meldte oss på grunnkurs også. Hun anbefales!
Startet kvelden med utgangsstilling (fot\ på plass), og lineføring (gå på plass). Vi har øvd litt på utgangsstillingen, men vi fikk en bedre teknikk å gjøre det på. Karo er veldig lærevillig, så jeg synes det går veldig bra. Lineføringen gikk bra også, men han er snar til å gå foran. Men, alt må trenes. Storfornøyd med dagen. Flinke gutten min 
. Vil tro at til neste kurskveld har vi det inn 🤩

23 August 2010

Var på 1,5 times treningstur i marka idag også. Vi gikk oppi Rappgjørskaret, og slapp Karo. Han holdt seg i området, og gikk ikke så langt ut som jeg ønsket. Satte meg ned og avventet litt. Karo satte seg ned og ventet ilag med oss...
Tenkte at dette blir det ingen jakthund av. Så slapp jeg Ronja. Hun løp avgårde i full fart. Og da ble det fart på litjmann. Ifølge gps, så fulgte de lag ei stund, så skiltes, og Karo var på det lengste 200 meter unda, før han kom tilbake. Fikk godbit, og løp ut igjen. Sånn holdt han på i en time. Ronja var borte i 10 minutt, da koplet jeg henne, for å se om Karo stoppet, men han var ute i terrenget, søkte og kom inn igjen. Virket som om det har løsnet.🤩

Blodspor

La ut et blodspor på ca. 350 meter idag. Med 2 avhopp i vinkel, og ett opphold rett fram. Ventet i 2 timer før Gisle gikk. De første hundre meterne gikk bra, men så hevet han hodet, og ble opptatt av hunder som lekte seg på enden av myra. Fikk ham inn på sporet etter noen runder i ring, og fant skanken. Stolt 🤩

Stolt vofse ved sporslutt

Satte på Karo GPS, og gikk oppi Sjetnemarka i ettermiddag. Satte meg på ei myr, å lot Karo løpe fritt omkring. Fulgte med på gps'n hvor han var. Han slo ut fra 100- 200 hundre meter, og kom tilbake jevnlig. Det var synd det ikke var vilt der idag, men prøver igjen imorgen. Han bruker nesen godt, og undersøker området bra !
Trygt at han kommer tilbake å sjekker meg, før han drar ut igjen.

Fredag 20 August 2010

Idag er båndtvangen over, og vi kan endelig begynne å trene i marka uten bånd. Jeg gleder meg å se hvordan han oppfører seg, og om han slår ut, og finner vilt. Ellers så snakket jeg med Rune Mikkelsen igår (www.ettersokshunden.com) og fikk bestilt klovsko til sporlegging ihøst.(men håper selvsagt på mye vilt i marka) Det blir et spennede prosjekt. På disse kan en feste fot fra rådyr og opp til elgkalv størrelse, å gå opp spor så nært en kommer naturmetoden.

Blodspor 3 august 2010

Gisle la ut et blodspor på ca. 350 meter idag. Med 2 vinkler og et sårleie. Karo var veldig urolig fra sporstart. Pep og ville så absolutt framover. Jeg satte ham på sporet, og ga ham kommandoen "gå på spor!" Tok sporet fint, men hadde litt vel stor fart, så vi roet ned litt. Første vinkel gikk kjempebra. Sirklet en runde før han fortsatte rett på. Så endret vindretningen seg, og Karo gikk bredved sporet. Tenkte at nå går det galt, men han gikk på overvær til neste vinkel. Der var det en del sirkling før han kom innpå sporet og fant tilslutt skanken! Kjempeflott!
Men, han som bruker å være så glad for å få bære skanken bort til bilen, slapp den og raste videre i full fart. Brukte nesen og dro fryktelig i sela.. Her måtte det være vilt som har gått! Å det var riktig. Det hadde nettopp passert ei elgku med 2 små kalver over veien lenger fram :-) Vi sporet litt på dem før vi vendte nesa hjem.

Blodspor.

Så ivrig!

Avkjøling

Avkjøling i bekken etter sporing :-)