Litt om Sognli

Songli gård ligger i Orkdal kommune ca. 20 km. vest for Orkanger. Eiendommen strekker seg også inn i Snillfjord kommune.

Gården ligger fritt og enslig til i naturskjønne omgivelser 300 m.o.h. Gården har eksistert i flere hundre år. I 1907 besto Songli av to ordinære fjellgårder som industrimannen og gründeren Christian Thams kjøpte. Sammen med flere eiendomskjøp i området skapte han eiendommen Songli slik den fremstår i dag.

Flere kjente personligheter fra inn- og utland  har gjestet Songlieiendommen i den perioden Thams var eier. Under siste krig ble Songli solgt to ganger og i 1952 kjøpte staten eiendommen. Hovedformålet med kjøpet av eiendommen – den eneste staten har anskaffet til dette formålet – var at den skulle tjene som en forsøksgård for viltforskning og viltpleie samt forskning og forsøk knyttet til ferskvannsfisk. I en lang periode var Songli hovedsete for den hjorteforskning som pågikk i Norge. Forskningsvirksomheten på Songli har fått betydelig mindre omfang de senere år. Forvaltningsmyndigheten legger derfor vekt på at eiendommen skal kunne benyttes i naturopplevelsessammenheng.

--------------------------------------------------------------------------------------------

På deler av eiendommen foregår hjorteviltjakt i tilknytning til skolering av førstegangsjegere. Sør-Trøndelag- og Orkdal jeger og fiskeforening - som er ansvarlig for jegerskolen - gir her et praktisk og teoretisk tilbud til førstegangsjegere – som omhandler alle faser ved jakta som for eksempel forberedelse, sikkerhet, ordregiving, utøvelse av human jakt, slakting og kjøttbehandling. Jakt utøves ikke i de mest sentrale deler av Grytdalen.

Her har vi vært så heldige å få være med som instruktører ved Storviltkurset. Helt utrolig plass og ikke minst naturen!


Om du vil lese hele historien om Sognli, kan du se .http://http://www.miljodirektoratet.no/no/Publikasjoner/Publikasjoner-fra-DirNat/DN-notat/Historien-om-Songli/

Her ligger all info om forsøksgården.

Storviltjaktkurs høsten 2010

Ylva! En kjapp og ivrig jeger :-)

Tiko. Utmerket spor og ettersøkshund på 1,1\2 år.

Største bukken som er felt her på iallefall 10 år, falt pålørdag 18 september. Det var på postering under trekket på morgenen. 12 spir, og 155 kg tung!

Din overskrift

Matpause etter å ha jaget Våvasslia