Ronja tar solbad

Første narkose og operasjon 2012

For en dag!! Ronja har en god stund vært plaget med dårlig ånde. Jeg har håpet i det lengste at det var foret hun reagerte på, så jeg har prøvd å bytte, men uten endring. Så, igår tok jeg kontakt med dyrlegen, og fikk time klokka 14.00. Jeg møtte opp, og tenkte at dette gikk fort. Kanskje det var noe med tarmene.. Men etter å ha sett å klemt på henne, måtte han gi henne beroligende😥. Hun sovnet i fanget mitt veldig fort. Og jeg som ikke takler slike hendelser, ble helt utafor. Tårene trillet. Dyrlegen fant at det var en bitteliten tann som hadde knekt, og antageligvis hadde råtnet. Hun hadde betennelse i tannkjøttet, kjevene og mandlene i halsen var hoven. Og jeg som har merket ånden lenge! 😥🤔😥. Kjempetrist. Ronja ble lagt i narkose, og tanna ble operert ut. Tannstein ble med det samme fjernet, og kvart over tre kom dyrlegen ut med henne. Pencillin, 4000 kroner og attest, samt forsikringspapirer. Hovedsaken er at litjpia blir frisk!! Hun våknet ikke før litt over midnatt. Da var det akutt ut å tisse. Trasig synes jeg når de ligger neddopet. Men, det gikk bra, og nå skal vi nyte våren å bare kose oss. Vel og merke etter en siste uke med løpetid...🙃. Ronja skal på ferie til mamma og pappa en uke, så både hanner og Ronja får slappet litt av

Ronja er med på jobb pga løpetid før dyrlegebesøket.

Nettopp våknet etter narkose.

Sporsko 25/10-2011

For over ett år siden kjøpte jeg sporsko gjennom http://www.nshk.org/ men har ikke tatt de i bruk før idag. Etter jakta uti Songli, der Gisle skjøt en spissbukk, tok han av fota til meg, så jeg kunne prøve dem. Det er viktig at fotene er av samme dyr, så id'n blir så lik som mulig. Tinte de opp, og skodde meg. Gikk i skogen nedenfor hagen, og trasket ivei. Jeg gikk opp ett spor på 200 meter. Bare for å prøve. Ronja skulle få prøve seg, så jeg "selte" på, og gikk til sporstart. Ronja gikk sporet som om hun gikk på ferskspor. Hærlig å gå bak å bare følge hunden til skanken :-) Flinka gikk som en drøm.

Følger sporet fot for fot.

Sporslutt :-)

Elgjakta 2011

Ronja gjorde en enorm jobb i elgjakta. Spesielt 1 ettersøk, og 2 elgdrev. Den ene oksen kom vi på sporet på å sporet i 20 minutt før vi kom fram på fallet. En time etterpå sporet hun på ku med kalv i 40 minutt rundt oppi en åsrygg før vi fikk dem ut til postrekka, og kalven ble skutt. Hun er en enormt god sporhund.

Sliten men glad :-)

Prøvens beste ekvipasje 21 August 2011

Idag var vi veldig spente på den ordinære blodsporprøven i regi av Spanielklubben i trøndelag. Meldt på tidlig i sommer, og etter at en ekvipasje hadde trekt seg, kom jeg med , men med 1 hund. Jeg valgte Ronja for jeg mangler noen HP på henne. Vi fikk trekt spor nr 14, og skulle gå sist av 6. der var 18 hunder fordelt på 3 dommere. Sturla Røstadli, Eirik Mæhle og Wenche Krogstad . sistnevnte var i regi av NKK. Klokken 13.40 var det vår tur.
Vi fikk påvist sporstart, samt retning, og vi startet å gå. Jeg husket på farten, og at jeg ikke skulle prate så veldig mye til verken hund eller dommer..🤭. Lærte det sist gang .
Etter bare 50 meter stoppet hun opp, og været i lufta. Jeg ble så skeptisk. Hun markerte også ei "elgseng", men bare sporet videre. Tok vinklene godt, markerte sårleie kjempegodt. Satt nesen skikkelig nedi, og stoppet. Kjempebra! Så gikk sporet den andre veien enn hva jeg trodde..🤔. Livredd for om dommerne fulgte etter meg.. Og det gjorde dem . og 50 meter lenger fram begynte jeg å se vein, og da var jeg spent på om vi var på rett vei. Ronja tok en bratt skrå til høyre, og fant skanken. Synes hun gikk kjempegodt, og jeg hørte dommeren var fornøyd. Ronja ble prøvens beste hund, og vi vant!!!! 😀

Stolt ja :-)

RONJA N VCH 3/6-2011

Jippppiiii :-) Idag ble Ronja pia mi norsk viltsporchampion. Jeg fikk litt blod på tann etter at vi gikk så bra i Sæterdalen forrige helg, at jeg meldte på Ronja på en bevegelig prøve oppi Selbu. Sara og Rikke ble også med, og etter frokost tok Sara med seg Ronja, og småsnakket med henne hva hun skulle gjøre, og at hun måtte finne "skanken" :-)

Vi kjørte opp, og møtte spordommer i dachshundklubben, Kjersti Andresen. Luftet Ronja før vi startet. Hun gikk perfekt! Hadde ikke et eneste tap, og fant skanken etter 20 minutt! Det var en ting som gjorde at vi mistet HP, og det var farten.. Vi hadde litt vel stor fart, og jeg snakket litt for mye med hunden. Ellers var det perfekt :-) Kjempemorsomt!

Ordinær blodsporprøve 29 mai 2011

Oppmøte Sæterdalen klokken 10.00.

Ronja hadde en perfekt start, tok 1 vinkel på strak arm, merkerte sårleie perfekt. Ved 2 vinkel gikk hun rett fram, og kom på oversiden av sporet, men jeg tok henne inn, og tilbake på tapet. Hun fikk en tanke overvær, og krysset sporet noen ganger, men kom til sporslutt etter 15 minutter.

Kritikk: Meget godt arbeide. Litt ivrig i starten. Sporstart:Utmerket. Tempo: meget godt. Tapsarbeid: Godt. Kkonsentrasjon/vilje/arbeidsmåte/helhetsinntrykk: Meget Godt! 1 premie.

Ordinær Blodsporprøve Smøla 9/4-2011

ENDELIG!!!
Kjørte ut på Smøla tidlig imorrest for å delta på den ordinære blodsporprøven utpå der. Kjempetrivelig gjeng, og det var tilsammen 18 hunder. Tror det var 12 engelske Springer Spaniel, 1 dachs, 1 toller retriver, 2 ukjente raser, 1 labrador, og 1 Wachtelhund.

Ronja hadde trekt spor nr. 3, og skulle gå med Gisle. De startet bra, hun tok vinklene, og var spornøye fra start til mål! Helt perfekt, og hun gikk på 15 minutt!
Vi fikk en kjempefin 1 premie, og ble til slutt nr 2 av 18 ekvipasjer! Jeg er sååå glad!. Det  var så godt at hun endelig fikk bevist hva hun er god for!

Ronja ved sporslutt ved en annen anledning

Skitur onsdag 2/3-11

Etter mange dager med småturer, var det dags for at Ronja skulle få bli med på skitur. Gisle tok henne med seg på skitur i Sjetnemarka. Gjett hvem som storkoste seg og løp foran som en drøm:-) Gisle slapp henne i sporet, og hun fikk frie tøyler. Det var en glad og sliten hund som kom hjem fra tur idag :-)

Jakt 5 desember 2010

Ronja var med på jakt. Endelig etter 3 uker med kalde, fikk hun endelig prøvd seg. Hun hadde 2 fine "loser". Det vil si at hun er så trang, så det skal godt gjøres at hun loser, uten at jeg vet grunnen til det, men det var faktisk lyd i henne idag. Synes det virker som om hun "glemmer" å bjeffe når hun løper så fort??  Usikker. Har prøvd mange måter for å få henne til å lose, men uten hell. Men, det er så fryktelig synd at det ikke blir felt noe, når hun er så flink, og går så bra.
Under, et bilde da hun sporet og kom på fallet av en elgokse under elgjakta :-)

Fornøyd frøken etter et perfekt drev.

Utstillingstrening igjen 20/10-20

Nå har vi fått lånt oss utstillingsbord til Viviann Skoglund som vi går på kurs sammen med:-)

Det var kjempeskummelt de første gangene, men nå går det ganske bra.
Skal sette bordet midt på gulvet nå etterhvert, å få noen naboer til å komme å ta på henne, å se på tenner osv. Vi skal være godt utrustet til utstilling ja!

Se så flink jeg har blitt.

Ronja elsker å være med ut i båt, særlig å stå på ripa å nyte vinden. Men får vi fisk, passer hun godt på fangsten :-)

Ronja på fisketur uti Roan:-)

Bytberget's Ronja

Første gang med GPS 3/10-2010

Idag fikk vi lånt en GPS av en på jaktlaget. Tenkte å prøve den på Ronja, for å se hvor langt hun går ut. Synes den virket litt vel stor, men bestemte oss for å prøve. Ble positivt overasket. Hun gjor seg ingenting av det, og denne typen DC40, var mye lettere halsbånd på enn DC30 som vi har selv.

Hun gikk ut på Max 450 meter, kom inn, og dro ut på søk igjen. Kjempefornøyd. Hun fant ikke dyr, og hun var sliten etter å ha jaktet i over en uke nå.
Idag fikk vi lånt en GPS av en på jaktlaget. Tenkte å prøve den på Ronja, for å se hvor langt hun går ut. Synes den virket litt vel stor, men bestemte oss for å prøve. Ble positivt overasket. Hun gjor seg ingenting av det, og denne typen DC40, var mye lettere halsbånd på enn DC30 som vi har selv.

Hun gikk ut på Max 450 meter, kom inn, og dro ut på søk igjen. Kjempefornøyd. Hun fant ikke dyr, og hun var sliten etter å ha jaktet i over en uke nå.

Den lille store hunden

Ronja er en korthåret dachs på snart 7 år. Hun er godkjent ettersøkshund, og en super hund på spor i bånd. Grunnen til at jeg sier det er at hun loser ikke. Når vi går på spor, og stopper, kan hun hyle å bjeffe, men med en gang hun slippes, glemmer hun å bjeffe, og løper istedet det forteste hun kan. Har prøvd forskjellige ting på henne, som stramt bånd rundt halsen, slippe henne på spor i dyp snø osv, men ingenting kan få henne til å lose på dyrene.
Men, vi hr ikke mistet håpet om at det en dag løsner for henne.
Eller er hun en utrolig snill og tålmodig hund. Hun er rolig i hus, og ivrig ute på tur. Hun liker ikke andre hunder, da hun som valp ble omringet av to samojeder. Hun unngår fremmede folk, og hunder. Karo går det bra med, men Kaiser ser hun på som en bror. Er det noe hun er skeptisk på, går hun bort til Kaiser, som "bakker" henne opp :-) Morsomt å følge med dem.