Vakre Ronja

Da kom dagen jeg hadde fryktet i alle de år. Ronja ble så syk at hun måtte få slippe. Hun ble 12 år og 7 mnd. Det er dyp sorg i familien. Vi har merket en god stund at hun har vært tungpust, og veldig sliten etter å ha gått tur. Noen ganger så sliten at hun har kastet opp. Den 24 september ble det skutt en spssbukk på valdet i forbindelse med jakta.. Vi tenkte at det kunne være morro for Ronja og gå på fallet. Tok henne med, og hun jobbet knaillgodt fram til bukken. Men, hun orket ikke å rufse..... Hva skjer tenkte jeg. Hadde time til dyrlege den 26 september, så vi bar henne opp i bilen igjen og lot henne få hvile. Den 26 september ble det observert en okse på en åker på valdet vårt. Tenkte kanskje at det kunne være ett passe drev for Ronja da hun hadde kommet seg til siden siste ettersøk. Vi gikk på sporet, og hun spora oksen til den ble skutt av en som satt på postrekka. 3 kvarter etter kom vi på fallet. Da var Ronja så sliten at hun ikke brydde seg mer om oksen. Jeg tenkte at dette stemmer ikke! Ronja er syk. Hun elsker å ragge pels, og belønne seg selv når hun kommer på fall.... Til dyrlegen fikk vi bekreftet at svulsten på hjertet har voks, og at det var den som gjorde at hun ble fort utmattet og tongpustet. Fikk noe smertestillende ihåp om at det skulle bli bedre.  Men, på lørdag, den 1 oktober våknet vi til en kortpustet dachs som ikke orket å reise seg.. Hun hadde hovne lymfeknuter i halsen og på siden av kjeven. Vondt å se på henne. Da tok vi den tunge avgjørelsen om å la henne få slippe. Det var ikke mere å gjøre. Jeg er så fryktelig lei meg, og savnet er så stort, men vet du har det godt nå Ronjapia mi. Vi har hatt mange, mange fine år, og jeg kommer til å savne deg enormt! Hvil i fred ❤

Det morsomste hun visste, og det beste var å gnage på vilt.

Kaiser April 2012

Beste Kaiser sovnet stille inn idag, 12 september 2012 etter å ha vært plaget med alderdom en stund, samt mange andre småplager. Han ble 13,5 år gammel. Kaiser var en utrolig bra hund jaktmessig, og en enormt snill dachs. Rolig og avbalansert og stort sett glad og fornøyd. Det ble felt mange rådyr og elg for ham, og hadde lostid på 1 til 3 timer. Kunne bli borte i mange timer, men kom alltid fram til vei, eller på baksporet sitt. På slutten orket han ikke løpe etter viltet, men gikk og loste. Kunne henge på ett par timer der også. Helt utrolig. I 2008 fikk han prolaps i ryggen, og vi trodde vi mistet ham. Etter en runde til dyrlege, litt medisin samt massasje hver dag i en lang periode, kom han seg, og ble så godt som ny igjen 🙂. Det var godt å se bedringen så fort. Vi fikk Karo i 2010, for å få overlappa med Kaiser, men det kviknet han til og ble nesten en unghund å regne😋. Men høsten 2012 ble det mye vann på lungene, han hostet og harket, orket ikke å gå i det hele tatt. Han sov stort sett mellom måltidene. Ikke ville han ha griseøret heller. Han var redd dyrlegen, så vi møtte dyrlegen en annen plass, så Kaiser ikke skulle føle seg engstelig. Vi kjørte oss en tur så han sovnet inn i bilen. Vi hadde en god stund der. Sov godt lille venn. Utrolig glad i deg, og du er ett stort savn.

Kaiser 13 år

Kaiser på Roan i 2002

Nydlig bilde av Kaisermannen vår <3

Kaiser på elgjakt 2011

Kaisermann har vært med på elgjakt i år også. Han går jo bare løs, og får gjøre hva han vil, stort sett. På fredagen denne uka var han med meg og Ronja på et drev. Han fikk los etter en stund, og enten var det dyr, eller så var det fugl / lemen han gikk på. Losen var så intens at dette måtte være et storvilt. Etter 10 minutt kommer han tilbake på ei myr lenger ned... Synes det var rart, så jeg gikk etter med Ronja. Kaiser hadde "sporet" av 🤭. Vi gikk på sporet igjen, og når han kom bak oss, begynte losen igjen. På strekningen dyret hadde gått til det ble skutt, hadde Kaiser "sporet" av 3 ganger... Så, han begynner å bli gammel gutten vår. Han kom fram til fallet til slutt, og han fikk masse skryt og kos for jobben🙂

Kaiser 12,5 år 2011.

Påsken 2011

Kaiser storkoste seg på Nerskogen iår. Han gikk stort sett løs, tross at det er båndtvang. Han går ikke noen steder lenger. Går bare og tusler rundt trappa på hytta🤩. Ligger for det meste å sover, og kommer og vil bli kost med.

20/10-2010

Kaiser er blitt en "gomo". Han elsker å ligge foran ovnen å bare kose seg å sove. Han er blitt gammel ja. Men, han skal få nyte hver dag som han vil. Han har jobbet hardt de årene som har gått. Det er skutt mange rådyr for ham, men også rev og hare.

Så er han jo sporchampion. Her er det bildet fra Songli ifjor.

Gamlemann

Her er eldstemann i flokken. Kaiser er snart 12 år gammel, men vital og rolig gutt.

Han har hatt en prolaps i bakparten, men etter mye massasje og opptrening, har han blitt forholdsvis bra. Bare han slipper lange og tunge markaturer, går det stort sett bra.

Jakta 2010

Kaiser vil gjærne være med... Og i jakta er han som vanlig veldig ivrig når vi står opp, og vi starter å pakke sekk, å ta fram våpen. 

Vi tenkte at han må jo få være med, så han fikk gå løs, å bestemme sitt eget tempo.
Det gikk som det måtte gå. Han gikk tom etterhvert. Og da var det godt å komme opp i sekken, å bli bært hjem:-)
 
Sovnet gått foran ovnen da ja :-)

Litt dårlig bilde, men sovna gjor'n :-)