Rådyr los x 2

Nå nærmer det seg jaktslutt, og viltet skal snart få fred for vår del.. Kanskje litt "trening" på nyåret da, om det ikke blir for kaldt eller for masse snø til viltet. Da kan de slite seg ut om de har hund i hælene..

På lørdag var det hjemmejakt. Jeg gikk et drev med Ronja først, men der var det bare gamle revespor å se. Det blåste sånn, at vi har ikke fått opp dyra fra dalen uansett. Det lille vi hadde av snø, har blåst bort..🤔. Gisle tok med seg Karo etterpå oppi samme området som han skjøt hjorten sist.. Karo fikk en rådyrlos (2 dyr) men de dro ut av terrenget. Ellers var det rolig.
På søndag var Gisle bedt med uti Åsen på jakt sammen med Martin Finstad. Det var flere jegere med, og en drever. Dreveren skulle få prøve seg først. Ikke lenge etter slipp, ble det los, og det ble felt 2 kje. Da var den kvoten fylt, og Karo hadde ikke fått prøve seg. Gisle tok han med seg på ett minidrev, så han kunne få luftet seg litt. Og ikke lenge etter slippet, fikk Karo en kjempelos på rådyr. Det kom rett på Gisle, men han kunne ikke skyte, da kvoten som sagt var oppbrukt. Men en fin dag for hunden da. Fin trening! Når han kom hjem , dro de rett oppi marka her, og da også fikk han los på rådyr. Men ingen skuddsjanse😉

Ettersøk 07 desember 2012

Ble oppringt av en jeger som hadde skutt på ett rådyr klokka 13.45. Gisle kjørte hjem fra jobb, og rykket ut med Karo. Klokken rakk og bli 15.00 før de kom seg ut, da han først måtte kjøre hjem fra jobb. Men, de satte fort igang søket. Lite blod på skuddplass, men Karo visste godt hvor dyret hadde gått. Gikk ca 200 meter, Karo bråstoppet, og stilte seg opp å så rett på rådyret. Det lå nede, men spratt opp, og løp avgårde. Gisle ville ikke slippe Karo, men gikk på litt lenger, da dyret så veldig skada ut. Og ganske riktig, det gikk ikke lange tiden før de igjen kom innpå dyret, og da fikk de avlivet det med en gang. Det var rukket å blitt mørkt, så bildene ble litt dårlig. Men, kjempebra jobba av Karogutt!

Fullklaff 2 desember 2012

Idag var dagen alt skulle klaffe! Det var -14 grader her på Melhus idag, så Gisle ville bare ta en liten luftetur med Karo så han skulle få løpe av seg litt. Han har mye energi i seg den gutten, så det gjør godt å få løpe litt🙂. Gisle tok med seg rifla, for kanskje kunne det komme hjort.. De parkerte nede ved Ånøya, og gikk opp i ett glissent furuområde med masse oversiktlige liggeplasser/avsatser for hjort på dagleie.. Tanken var å følge åskammen nordover. Idet han kom over en kant og ned i en "gryte" i terrenget, begynte halen på Karo å "gå". Gisle fant seg hurtig en fin plass der han kunne følge med Karo, og hans utredning. Karo søkte ut, og fikk etter få minutt uttak. Losen gjallet i åssiden, rundt en bergknaus, og kom i retning der Gisle satt. Fram kom en kronhjort stikkende, uvitende om at den levde veldig farlig. Den passerte på 40 meter, og skuddet smalt. Ett ubeskrivelig øyeblikk da Karo kom på fallet av dyret etter en fantastisk los. Gisle takker for en ubeskrivelig dag DIANA med klart kaldt vær, spenning, hjortelos, fall og bålbrenning! Og tusen takk til Peder som kom opp med sekshjuling for å få ned dyret, og til Ronny for god hjelp!

Kjempehelg uten fall 23-25 nov 2012

Nå må jeg ha lov til å skryte!!! Gisle tok med seg Karo på jakt uti Orkdalen på lørdag. Ble invitert med av Tom Normann, som leier terreng der ute, på grensa mot Høgkjølen og den veien. Føret var ekkelt, med skaresnø å trott å løpe i..
Jeg og Ronja ble igjen hjemme. De var tilsammen 5 mann, og Gisle skulle på med Karo. De har ikke brukt løshund der før, så alle var spente. Det tok ikke lang tid før de kom borti eldre spor av hjort.. Karo var ikke helt overbevist på det, men de ble ferskere etterhvert som de fulgte på.. Og så braker det løst. Karo tar ut ei hjortekolle med kalv, og losen er igang. Dyra turer fram og tilbake i lia, og 2 av postene får dyra på seg 4 gang, men det var så tett at de fikk ikke skutt😥. De ble skremt til slutt , og dro ut.. Karo fulgte på i 20 minutt. Knaillbra los!! Det var også masse elg i område, men de var lenger ned i område, og jakten på dem er slutt for iår :-). Jeg og Ronja spora rådyr fra hagen, og gikk etter 1 time, før vi ga oss. Hu e rå i sporet altså!
Igår hadde Gisle med seg Ronja på jakt i Åsen, innom Stjørdal. I og med at hun ikke har ren los, ble hun bandhund. De hadde dyr i vært drev, men det ble stang ut på alle 4 drevene. En kjempehelg for hundene som fikk jobba bra, og ikke minst imponerte med los og altTakk til Tom Normann, og Martin Finnstad for at vi fikk være med på nye jaktterreng!

Bilde fra Songlia i høst. Ble ikke tatt bilder ihælga..

Jakt 10/11-2012

Har ikke rukket å skrevet om den fantastiske losen vi hadde forrige lørdag, da det har vært fullt fokus på bursdgasplanlegging. Jeg klarte å overraske mannen min med å invitere 50 mann på selskap. Det ble en kjempesuksess!!

Men, over til jakt! Gisle skulle på hjortejakt, og de ble ett lag på 4 mann som dro ut på tilimorgen. Det hadde vært snøfall, og fant de spor, så var de iallefall ferske/nattespor.
Og ganske riktig. 2 dyr hadde passert i skogbeltet nede ved Ånøya for ikke lenge siden. Postene ble satt ut, og Karo ble satt på sporet.. Det tok ikke lang tid før losen gikk. Gisle fikk satt seg på "vent". Dyrene (2 dyr) duret rundt i område, og kom tilbake. Gisle fikk satt på hodekameraet sitt, og bare sekunder senere kom det en kolle på posten hans. Han fikk ikke stoppet dyret, som hadde bra fart, så det fikk gå. Losen fortsatte videre, men dro ut av terrenget. Men, en kjempelos 🙂. Det er så morsomt å høre på!! Synd vi ikke fikk felt dyret, men det var god trening til Karogutt! Skal prøve å få lagt ut videoen etterhvert :-)
Det er mildvær i trøndelag for tiden, og det er så skittent!! Så, har investert i dress, for å slippe av vaske hele hunden... Så her e vi klar for å være med på løpetur

Ikke så morsomt å ha på sele å dress, men vil gjærne være med ut å løpe.

Rådyrlos 3 November 2012

For en dag!!! E så stolt av hundan våre, å det dem har prestert idag! Vi skulle bruke dagen på rådyrjakt, og dro ut i grålysningen! Ingen spor å se, men tok ett drev på Holmen. Satte GPS på Ronja, og gikk med Karo i bånd. Ikke ett eneste spor, og ingen dyr der. Ronja søkte ut bra, og fikk med seg hver en krok der utpå. Karo sto å være å fulgte me.. Det var jo ikke annet å gjøre på i bånd... Neste drev var i ei li langs med Hølondaveien.. Litt skeptisk på å slippe hund, men vi tok sjansen.. Etter bare få minutts slipp gikk losen. Karo hadde tatt ut 2 rådyr.. Jeg gikk me Ronja i sele, så vi gikk etter til vi fant uttaket. Losen gikk i retning Gisle, men dreide av mot Hølondaveien, over elva og på feil vald. Karo kom i retur etter 15 minutt (etter å ha kryssa veien😮) kjempeskummelt, men det gikk bra. Han kom i retur på sporet jeg og Ronja fulgte, passerte oss, og gikk ut i ny los. Denne gangen gikk dyret ovom Gisle, tok en runde og kom i retur til utgangspunktet, bare litt lenger opp. Han fulgte på i over 15 minutt denne gang... Men, det ble ingen felling! Litt i lengste laget lostiden, men han er spornøye og jobber bra! På siste drevet, som var nede ved Vigda (elva som markere valdskille) gikk jeg med Ronja, da det er ett kjempekort drev. Etter 20 meter tok vi ut en liten bokk, som rundet or-åsen, og kom rett i fanget på Gisle. Dyret stoppet akkurat foran ham, mens det lyttett etter oss. 2 fall for Ronja 🙂. Godt jobba av begge to idag!!!

Gisle, Ronja og bukken :-))))

Ettersøk på hjort 28/10-2012

Hjortejakt er ikke så enkelt.. De snor seg rundt, og beveger seg raskt... Igår var vi ute, men på grunn av mye snø, ga jeg meg tidlig, for Ronja slet med å komme fram.. Bare hodet stakk opp av snøen som har kommet de siste dagene..
Mye basking på Karo også, og lite dyr i området..

Idag droppet vi jakt, dels på grunn av snømengden, og så hadde vi besøk av Sara og Rikke. Det ble en lang sparktur med Karo som hest i det nydelige været. Fungerte kjempebra :-)))

Kom inn til lunch, og like etter ringte telefonen. Noen på jaktlaget var ute idag også, og nå hadde de skutt på ei hjortekolle. Hun hadde løpt avgårde og forsvunnet. De hadde fulgt sporet ett stykke, men måtte gi seg. Det var blod der. Gisle og Karo dro ut, og etter en drøy time startet de på fra skuddplass. Karo var ivrig, og det var spredte bloddråper i sporet.. Der dyret hadde stått iro, var det en del mørkt blod. Tydlig at skuddet har gått inn langt bak... Etter 10 minutts sporing får de se dyret løpe framover og inn i storskogen. Gisle gir beskjed til postrekka, hvor dyret tok veien. Etter en lynrask ompostering fikk Peder se dyret, og få slutt på dens lidelser. Enormt bra sporingsarbeide på Karo. Er kjempestolt av ham idag!!

Ellers så har vi trent apport med fugl tidligere i uka.. Takk til Johanna jârngren for kjempegod hjelp. Har slitt med avlevering.. Karo henter byttet mer enn gjerne, men nekter å komme til meg.. Jeg har fått forklart at en begynner ikke med en blodete rype, eller hare for den del.. Her starter vi med litt mindre interessant, nemlig kråke!! Og det ser ut til å fungere.. Morsomt!! Nå gjelder det å trene!!!

Elgjakt 14/10-2012

Ny dag, og kjempevær i Trøndelag. Vi har vært på jobb i uka som var, så igår, lørdag var det på nytt klart for elgjakt. Lørdag hadde vi 2 fantastiske loser på Karo, den ene varte i ca 15 minutt- Det var på hjort. Kjempebra!! Etter den siste runden, ble Karo halt utover kvelden. Sikkert strekt seg.. Han er veldig "uvøren" når han går i los.. Det går vel fort!
Idag, søndag skulle Gisle ta med seg Ronja på det første drevet, så skulle jeg og Karo komme etter. Ville se hvordan foten hans var. Synd for oss, for Gisle og Ronja tok ut elg, som de sporet på i 1 km før det smalt, og oksen, en fin 12 takker falt. Roar satt øverst, og fikk på ett skudd.. Den løp videre ned til Bjarne, som satt i "glasshuset" som fikk han på skuddhold. En gjenstridig kar dette, men måtte gi tapt der. Gratulerer til Roar og Bjarne. Og ikke minst til Ronja som spora hele veien. Jeg bestemte meg for å gå på 600 meter med Karo. Han tok overvær, men holdt sporet fram til fallet. Medisin for ham også dette. Det siste drevet var det ikke noe dyr, men Karo fikk løpe litt. Vi får bare følge med foten hans til imorgen.

Fornøyd skytter og hundefører, og hund

Vart lita hu litjmor oppå elgen, men hu e rå :-)

Karo på sporet og fram til elgen, tross halthet :-)

Revelos, harelos og elgfall

For en dag . Idag er det den 10 oktober, og vi kan fra idag av få skyte storokse.. Vi har pålagt oss selv å spare disse til at den har parret seg nogenlunde færdig..😉. Vi samlet en del av laget, og posterte ut. Jeg skulle gå med Ronja. Når vi var på vei ut for å gå, så vi 4 dyr på feil vald, mot Buvika.. Der sto det ei stor ku, en enorm okse, og to store fine kalver... Da var det bare å avbryte det drevet. Ville ikke uroe terrenget. De så ut som om de var på tur over.. Vi omposterte, og jeg tok med både Ronja og Karo. Ronja som bandhund, og Karo som løshund. Det var en rolig start. Ingen teft av noe som helst.. Karo søkte ikke så langt ut, men det var så tett at det var nesten umulig å komme fram😠. Plutselig gikk Karo ut i los.. Så ett smell. Gaute rapporterer om at en rev var påskutt... Liker ikke helt at hunden gikk på rev da, men Gisle var kjempefornøyd!!... Etter losen der, kom det en hare opp fra dalen. Tror du ikke Karo gikk ut i ny los.. Denne gang på hare... Gisle sto igjen og ventet på Karo, mens jeg og Ronja gikk på siste biten mot postrekka. Så, etter å ha gått 100 meter, får Ronja båndlos, og jeg ser tydlig oppspark etter elg.. Flere dyr. Jeg gir beskjed over radioen at elgku med kalv er på vei mot postrekka.. Ikke før jeg har sagt det, smeller det. Skytter opplyser på radio, at en kalv er påskutt. De drar mot elva og grensa... Og det begynner snart å mørkne.. Jeg går på skuddplass, men finner ikke noe blod.. Jeg går litt etter, og får i øyekroken øye på ett dyr som rører seg, og styrter avsted, tilbake mot postene.. Jeg og Ronja avventer til postene har ringet rundt område, i tilfelle skadeskyting. Vi går på etter en halvtime, og jeg har med skytter da jeg ikke har med våpen. Etter 70 meter går vi oss på elgkalven. Den ligger død. Er kjempefornøyd med jobbinga av hundene idag! Synd at Karo ikke fikk los på elg, men han jobba bra med rev og hare.. Kjempe ettermiddag!!

Elevkurs i Songlia og elgjakt

I utgangspunktet skulle vi på elgjakt ihælga, men vi fikk telefon fra Songlia at det var mangel på instruktører og hund, så vi delte oss, og Gisle og Karo dro utover idag på dagstur for å hjelpe til, mens jeg og Ronja ble igjen hjemme på elgjakt 🙂 Første drevet i Songlia ble å jage Nyseterkammen. Lars med elghund gikk nederst i lia, Gisle og Karo i midten, og Geir Lasse med basset over toppen.
Etter kort tid reagerer Karo på gode dufter i lia, og Karo vil ned mot dalbunnen der Lars er. Lars rapporterer om kvistknekking, og dyr, men at de går mellom driverne og bakover 😥. Lenger ut i drevet tar Lars på nytt ut elgku med kalv tror han. Når dyret ankommer postrekka, er det ei singel elgku, så den får passere. På slutten av drevet kom Gisle og Karo inn på kolle og kalv. Karo får båndlos.. Dyrene kommer på postrekka, men de får ikke skudd for de stopper bak noen kvister.. Drevet ble avsluttet. Etter en pitte liten pause er drev 2 i gang, og Grønnhaugen står for tur. Karo bli sluppet, mens Geir Lasse og Lars går med båndhunder. Karo tar ut ett ukjent dyr, og får los, men dyret snur, og drar tilbake. En voksen kolle kommer på jaktleder, den får gå. Så drar Karo ut igjen, og losen går i lia. Losen nærmer seg postrekka, og Gisle venter på smell.. Enenste Gisle hører er en post som prøver å stoppe en 6-takker hjort, uten hell.. Bukken løper til neste post og ut av drevet. Karo kommer tilbake. Kjempeflotte loser på gutten idag. Kjempefornøyd . Her hjemme hadde vi stang ut når det gjelder elg, men Ronja hadde en topp båndlos på ett rådyr. Og etter en halv times sporing, ble det felt av Martin Finnstad. Dette trengte Ronja etter mange sporinger uten fall. En topp lørdag med andre ord :-)))

Vakkert i Songlia lørdag også :-)

Ronja på rådyrfall etter en perfekt sporing og båndlos :-)))

Elgjakt 2012

Har hatt noen fantastiske dager her i elgjakta iår! Vi har hatt finvær hele uka, og vi har hatt med oss fotograf som har tatt bilder underveis. Det var nesten vedmodig når han dro igår kveld.. Kjempetrivelig. Hundene har fått jobba hver dag, og det har vært lange dager..
Karo har hatt noen kjempeloser på elg, og Ronja har spora enormt bra! De har vært slitne på kveldene. Kjempeflott at de får brukt seg på det de elsker å jobbe med. Vi har til nå felt 5 elg. 3 av disse for hundene. De to andre var posteringsjakt. Vi har hatt en god del "stang ut" at dyra har gått over på ett annet vald, eller at de har smuttet gjennom postrekka. Sånn er det med jakt, men vi er kjempefornøyd så lang. Nå skal hundene få hvile seg en ukes tid, så er det på`n igjen til helga 🙂🙂

Se flotte bilder på : http://www.wachtel-karo.net/37642235

Gisle fikk en okse på post under morgenpostering.

Jaktkurs Songli søndag 16/9-2012

Ny dag og vi var klare til å gå Våvasslia idag. Igår ble det ingen jakt på meg og hundene, men Gisle var med og posterte. Det ble ingen fall igår.
Vi var 3 drivere, og Geir Lasse var klar med Mishka, Gisle med Karo og jeg med Ronja. Allerede etter noen meter i drevet begynte det å komme hjort bort til postrekka. Hadde en del sjanser, men det ble ikke felt noe. Det var enorme mengder dyr i drevet, og Ronja var så heit! Hun var rådvill på hvilket spor hun skulle følge. Morsomt! Etter en stund kom det en hjortekolle på postrekka. Ett skudd ble avfyrt, men hun bare løp videre.. Når dette skjer, blir elevene satt ut, og instruktørene tar over. Dyret for opp langs postrekka, og ble felt av instruktør under ett minutt senere. Det viste seg i ettertid at det kun var ett treffskudd i dyret. Jeg og Ronja sporet på dyr hele veien, og flere av postene fikk 7-8 dyr på seg samtidlig. For ei opplevelse!! Hærlig! Når drevet nesten var over ble det observert en kalv liggende i ett åpent terreng 50 meter nedenfor en post. Det reiste seg når Gisle og Karo nermet seg. Det viste seg at mora var lenger fram, heldigvis. De kom på fjellposten, men de kunne ikke skyte, da det ikke var bakgrunn før dyrene kom lenger innpå fjellet, men da satte de opp farten og forsvant..
Karo ble sluppet på slutten for vi trodde det var igjen dyr i skogen, og at vi ikke hadde fått dem ut. Han søkte godt ut, utredet bra, og fikk tilslutt los på kolle og kalv. De dro over fjellet og ble borte. Hadde en jevn fin los på 20 minutt. Kjempefornøyd 😘. Topp vær, trivelige folk, og alt i alt ei kjempehelg!

Songli 2012 Storviltjaktkurs dag 1

Da er jakta igang på ordentlig, og gjett om vi har hatt en kjempestart!! Vi er så heldige at vi får være med som instruktører på Storviltjaktkurs i regi av Norges jeger og fiskeforening som arrangeres 2 ganger i året på Songli forsøksgård.
Møtte opp til 8 spente elever og vi ble 11 instruktører. Fredag var det morgenpostering, og der bled et skutt en hjortekalv på morgentrekket. Ellers var det lite dyr å observere. Arild Gjertsen m/Fira, Geir Lasse m/Mishka, og jeg m/Ronja og Karo gikk inn til samling klokken kvart over åtte. Utpostering ble gjort, og vi var klare til å gå.
Det var masse dufter fra start av , og vi hadde med oss dyr i drevet. Gisle og Karo gikk øverst i Baklia, og etter at de har kommet på toppen, og skulle til å trekke ned, bars d løs en hjortebukk i fullt firsprang nedover... Gjett om Karo tok av! I og med at det var et elevkurs, kunne vi ikke slippe Karo, da det er stor sjanse for at dyrene kommer fort på postrekka, som igjen ikke er gunstig for nybegynnere.. Så Gisle gikk med Karo i sporsele.. Kjempebra sporingsarbeid, men bukken dreide av og over fjellet før postrekka🤔. Ronja hadde også mye teft, men dyrene dreide over til Grønnhaugen, og de kom heller ikke fram til postrekka. Det sporet vi kom innpå senere var på bl.annet på kalven som ble skutt på morgenen. Flott hundearbeid uansett da!!

Karo klar for nytt drev..

Blodspor 11/9-2012

La ut ett blodspor mandag klokken 09.30. Det har nå ligget i nesten 30 timer og godgjort seg i sol og regn... Gjett om jeg er spent.. Satte sela på Karo og skulle til å gå, da han snuste opp mot lia, og trakk ivei oppover.. Hmm, tenkte jeg. Lukter det så godt av sporet jeg la??? Gikk til sporstart, og starten gikk kjempebra. Han tok sporet med en gang, og rundt neste sving braker det løs... En elgku med to kalver styrtet avgårde. 😮. Og med dette var sporet plutselig glemt. Karo koplet helt ut å satte etter elgene. Jeg hadde min fulle tørn å holde ham igjen. Heldigvis var jeg obs på det, så jeg hadde godt tak i lina..
Etter noen anstrengte minutter tok jeg fram strengstemmen, og ba ham "gå spor". Etter litt om og men, ble vi enige, og han gikk motvillig sporet ut til sporslutt. Fant skanken, tygde litt på den, slapp den, og ville avgårde på nytt etter elgen. Puttet ham i bilen bare og kjørte hjem. Skulle ikke få viljen sin, så imorgen skal vi finne igjen elgfamilien å spore de litt :-) Fornøyd med arbeidet hans tross uviljen.

Karo i hagen ved en tidligere anledning

Trist og tung dag 6/9-2012

En trist dag på Gimse idag. Dagen var kommet da Kaiser skulle reise opp til hundehimmelen. Han har gått og hanglet en stund, og nå var dagen kommet. Han sovnet stille inn i fanget mitt, og vi hadde en fin stund sammen. Vil minnes Kaiser som en kjempebra jakthund. Det er blitt skutt Elg, hjort, rådyr, hare og rev for ham. Litt løs/lett for for å bjeffe, men når losen først gikk, kunne han henge på i flere timer. Siste los hadde han i høst. Det var på en skada elgokse. Samt rådyr like før jul ifjor. Vil savne ham masse, men minnene vil vi tenke tilbake på.

 1. Skal hilse fra fjellet
  jeg kommer med bud;
  det lyste så herlig der inne.
  På floene vogga myrduna brud,
  mens vindene lekte så linne.
 2. Det lét i kvar busk, det var slikt et kor,
  og sang til mitt øre seg søkte.
  Og rypa, min elskede, møtte mitt spor,
  hvor sti langs med bekken seg krøkte.
 3. Det glitret i stryket, det blinket i vak,
  og gleden i brystet mitt bruste.
  Over aurete botn storfisken rák,
  mens fjellbrisen vasskorpa kruste.
 4. Værhardt sto fjellbjørka, vindvridd og låg,
  mens nevera trivelig smilte.
  Og under dens lauvheng med glede jeg såg,
  at villreinen stille seg kvilte.
 5. Skal hilse fra fjellet- det evige land,
  hvor moskus og jerven har bolig.
  Min lengsel dit inn er blitt som en brann.
  Kun der får jeg fred og blir rolig

N VCH Kaiser.

Jakttrening er igang.

Da er båndtvangen over og jakttreningen er i full gang... Vi sliter litt med å holde losen igang, men det er bare å ut i skogen å trene. Det har vi gjort den siste uka, og det virker kanskje som om det hjelper. Karo er ute mellom 7-15 minutter nå på los, så det kommer seg. Han har det litt med å legge seg ned ved oss, når vi setter oss i skogen, men han får ingen oppmerksomhet, og da tar han seg søkerunder igjen. Og det er jo bra. Ronjamor har hatt sin første los iår. Det var Karo som dro igang det hele, men hun bjeffet, og da er jeg fornøyd🙂

Gullet mitt på hytta

Jakta er i gang. 20/8-2012

Da er jakta igang her på Melhus.. Den 17/8-2012 falt rådyrbukk nr 1 for året. Gisle ringte hjem 22.15 om at han hadde skutt på en bukk. Den lå nede, men om jeg ville teste Ronja å gå ett kontrollert ettersøk. Sara og Rikke ble med meg og Ronja. Gikk til skuddplass etter at hun hadde undersøkt beiteområde dens. Kjempeflott ettersøk, og gjett om dachsen var fornøyd med det hun fant🙂. Barna var litt mer skeptisk, men var imponert over hunden. Jeg synes de var tøffe, da de aldri har vært i nerheten av ett vilt slakt før.

Idag den 20 august kjørte vi begge ut for å postere på rådyrbukk. Jeg hadde vel sittet en drøy halvtime da telefonene ringte, og Gisle sa han hadde skutt rådyrbukk. Etter skuddet hadde den hoppet inn i tett bringebærkratt. For å bruke hundene, gikk jeg fra posten min, og hentet Karo for ett kontrollert ettersøk på ett dødskutt dyr.. Gisle satt på posten sin når vi etter ca 20 minutt ankom plassen. Monterte på sporsele, og sporinga var igang. Vi kontrollerte skuddplass, og det var mengder av blod og tydlig tegn på lungeskudd.. Vi fulgte sporet og inn i krattet. der lå den. Det var i grunnen lurt å bruke hunden, da det var tett kratt og vanskelig å se den🙂. Kjempefornøyd med sporarbeide til Karo, men han er vel stri under jobb....

Fornøyd ekvipasje etter endt ettersøk.

Fornøyd jeger :-)

Sommer 2012

Det har vært en snedig og tung sommer i år. Hadde så mange planer, men det er ikke alltid det blir som en vil. Etter alt som har vært, bestilte vi oss tur til Kreta for å slappe av å nyte litt sol og varme. Hundene skulle passes av Elin Setseng på Selbu hundepensjonat. Kjenner henne, så hundene vet jeg ville få det godt der! Men, noen dager før vi skulle levere dem, så jeg at Karo ikke var helt iform. Virket som om han hadde satt fast noe i halsen. Gikk og harket, og var utillpass. Sjekket med dyrlege, men de sa det var helt sikkert frø som hadde satt seg fast. Det løsner av seg selv... 😥. Vi gikk bruksspor, og Karo virket ikke glad i det hele tatt. Han siklet og var slapp.. Vi leverte dem på kennel, og Elin oppdaterete oss hver dag om hvordan det var. Karo var så snill og rolig.... Bare det ga meg en bekymring, da han til tider kan virke som om han har ADHD🤩. Hentet dem en uke senere, og så med en gang at han ikke var noe bedre. Fredagsmorgen var han kjempehes, og lå bare og sov.. Ringte Anna på Melhus dyreklinikk, fortalte de samme symptomer som til Heimdal dyreklinikk. Dette er kennelhoste sa hun. Kom med en gang! Som sagt så gjort. Betennelse i luftveiene. Ro i 3 uker, og ett lass med pencillin. Så da ble det ingen blodsporprøve på Gol, og heller ikke på lundamo nå den 12 august. . Men, hovedsaken at gutten blir frisk, og er klar til høstens jakt🙂

Ikke morsomt å se at Karo er syk :-(, og en ikke vet hva det er som feiler.

Karo har frisknet til og har funnet formen

Bruksspor 18072012

La ut ett bruksspor til Karo idag. Lot det ligge en time før jeg gikk det. La ut haredummien i enden på sporet. Oppspark sporstart. Han gikk det perfekt :-) Gikk rett på dummien!

Karo ikke helt iform... Slapp i øyan sine :-(

N VCH NAVERÅSEN`S DIKARO

Da, 5 uker etter innsendt søknad om tittelen er det bekreftet at Karo er blitt viltsporchampion  Gratulerer beste goisen min.

Beste, ville gutten min som vart N VCH etter utstillinga på Røros 9/6-2012. Fikk bekreftet dette fra NKK idag!

Blodspor 11/7-2012

Endelig!! Vi er i full gang med blodsportrening . Jeg og Beate Ryen møttes for å legge 4 blodspor på tirsdagskveld. Sporene ble mellom 450-600 meter lange, med avhopp i vinkel og blodopphold. Det regnet litt, men fin temp. Sporene ble 22 timer gamle før vi fikk begynt å gå. Pia var først ute. Sporstarten gikk bra, og hunden jobbet sporrett. Ved siste vinkel var det noe annet som fristet, nemlig gjørmebad🙂. Det var varmt idag, og sola steika i over 20 grader. Men med litt tilbakegang, og noe sirkling, kom hun til sporslutt🙂. Skanken var ikke så fristende idag, så mulig det ikke var rett spordag for Pia. Men, det skal sies at det var litt tull av sporleggerne her, da GPS'n streiket en periode under sporutlegging.. De resterende spor ble merket godt :-) 
Så var det Karo sin tur. Han gikk PERFEKT idag. Tok alle vinkler med stor ro, og gikk rett på skanken etter ca 17minutterKnaillbra! Ronja labrador var nestemann på lista, og også hun var rutirnert og bevisst på hva hun holdt på med. Kjempebra sporing her også. Det var en fugl som nesten satt på skanken ved sporslutt, som klarte å distahere henne, men skanken ble funnet. Sistemann var litjpia mi, Ronja. Hun har gått dårlig iår, og heller vært interressert i vilt.. Idag gikk hun bra. Hadde noen sirkler, men jobbet seg godt inn igjen. Hun hadde en helt annen holdning, og jeg ga henne masse line, så hun fikk jobbet fritt hele tiden. Er kjempefornøyd med innsatsen til hundene idag. Gleder meg til neste spor, som skal legges imorgenkveld. Som avslutning dro vi Ånøya for å avkjøle oss. Og avkjølt ble vi 😮 Må også legge ved bilde etter at jeg var på treningsskyting igår..

15 skudd, og alle innenfor sirkelen :-)

Søndag 08/07-2012

Huff, vi er sløve for tiden.. Trener lite blodspor, men vi har økt litt kondisjonstrening. Viktig at han er iform til jakta som starter i august.. Det blir spennende. Har mange planer der, så det er bare å opp kondisjonen ja. Det gjelder også meg.. Jeg hadde tidlig i vinter bestemt meg for å skyte mer enn hva jeg har gjort før, så jeg kjøpte meg årskort på skytebanene, og resultatene blir mye bedre. Og det er bra!! Usikker på om jeg skal jakte rådyrbukk iår, men får se🙂. Vi er to som skal legge spor på tirsdag, for å gå onsdag. Det kan bli interessant. Legger ut 4 spor da tenker jeg. Beate har 2 hunder og jeg 2. Gleder meg!. Godt at ting begynner å falle tilbake sånn noen lunde. Idag har jeg vært og prøvd ei rifle .375H&H magnum.. Oi, der var jeg spent før det første skuddet.. Ammunisjonen var nesten dobbelt så stor som min lille 6,5.. Reknet nesten med at jeg skulle flyge bakover eller at kikkerten traff meg i panna når rekylet kom, men det gikk utrolig bra. Kjempefornøyd!! Traff godt på blinken Takk for at jeg fikk prøve, Trygve 🙂. Ikke noe hundeførervåpen, men kjempemorsomt å prøve! Fikk med oss en 2 timers tur i marka også idag. Det var regn, skodde og utrolig bløtt , men vi slapp mygg og knott, og Karo storkosa sæ!!

Lille lurven min

Blodspor 25 Juni 2012

Da, endelig fikk vi lagt ut spor. Idag skulle Karo få prøve seg. Sporet ble lagt ut klokka 20.15 igårkveld, og vi startet på 20.30 ikveld. Sporet var da ett døgn gammelt 🙂. Jeg må si jeg er stolt over gutten. Han får kommandoen, og går klokkerent til siste vinkel. Da får han overvær og kutter sporet.. Litt dumt det, men han kommer innpå lenger fram, og går rett på skanken. Jeg er storfornøyd. Med vilje rettet jeg ham ikke, nettopp for å se om han kom innpå igjen. Skal ikke bli så lenge til neste gang

Skanken funnet

Også ett bad gjorde godt idag

Søndag 24 Juni.

Ting begynner å falle på plass, og hverdagen henter oss inn igjen. Fikk besøk av Frøya igår. En Alaskan malamute på 8mnd. Kjempemorsomt for dem begge, og de løp villmann i en times tid . Har lagt ut ett blodspor ikveld. Midt i rådyrland.. Skal gå det ikveld. Skal bli spennende. Det lakker og lir mot jakt snart, og det kribler litt. Må si det :-)))

Sorg i heimen 22 Juni 2012

Det har vært ei forferdelig uke. Min kjære pappa døde 11 Juni.  Det var så brått og uventet. Det har ikke helt gått opp for meg enda. Jeg har stor trøst i familie og venner, men også i hundene. Og ikke fortell meg annet enn at de forstår hva som har skjedd! Kom hjem fra sykehuset på mandagen, og jeg er overbevist om at hundene visste hva som hadde skjedd. Så hvor trist de var, og rolig.. De bruker å hoppe rundt å vise skikkelig glede. Klart de var jo glade for å se oss, men iveren var borte..
Har vært lite turer, men etter at dommeren på utstillingen ønsket mere masse på Karo, så har jeg investert i kjetting på 2 meter og 2,8 kg. Fester den i tau i sela, så går vi tur :-) Fin trening til ham
Må også starte opp med blodsportrening igjen, så får vi se om det blir noen konkuranser på oss i og etter sommerferien 🙂

Apport og blodsporprøve 4/6-12

Blodsporprøve med Ronja i Sunndalen/Ålvundeid igår. Var litt usikker på om vi i det hele tatt skulle dra, for det pissregna og blåste. Men, vi dro. Ankom Sunndal etter 2,5 timer. Var nr 2 i vår gruppe på 6 starter. Var tilsammen 16 ekvipasjer. Det regnet snøballer, og elva vi skulle krysse vokste bare mer og mer... Dette skulle bli interessant...
Sporstart gikk bra, og hun spora bra helt til siste vinkel. Da var det vel mer eller mindre jeg som dro henne av sporet😠😠. Jeg hadde 15 meter langline, men holdt så langt innpå at hun hadde kanskje 2 meter å gå på. Skjønner ikke at det er mulig 😥. Jeg burde vite bedre.. Vi kjørte hjem med 0, og  gjennombløt. En fin gjeng, og flinke dommere alikevel. Morsomt å oppleve så mye vann i sporet også. For det regnet jo enormt hele tiden!
Trener apport med Karo. Fikk jo disse hårete kanindummiene... De måtte jeg bare legge bort, for Karo ble hysterisk glad i dem🤭. Vi startet fra start med slipp og targeting, og idag gikk det heller mye bedre. Ikke så rart. Han er en viltskarp hund!! Det virker som om han begynner å skjønne at han skal fort ut å hente, og fort tilbake også med disse hårete kaninene Arti! La ut nye spor til Ronja og ett til gamle Kaiser som vi gikk igår. Og det gikk over all forventning. Ronja gikk klokkreint, og Kaiser også, men det gikk fryktelig sakte.. Måtte også vise ham de første metrene han skulle gå. Goingen min🙂 Nå er det miljøtrening ikveld, og så er det klart for utstilling på lørdag... Jeg gruer meg veldig!!!

Apport med Karo

Kaiser med skanken <3

Pinse 2012

Da er pinsa 2012 over også. Tida flyver avsted.. Vi har ikke trent på noe som helst i det siste. Karo har bare vært hund, og kost seg sammen med dachsene🙂. Må til en gang iblant det også. Venter spent på pakke fra sverige der vi har bestilt haredummy, og andedummyer. Det blir skikkelig morsomt å teste ham på. Så har vi gjort det store.. Jeg har meldt ham på utstilling på Røros 9 Juni...🤩🙃. Vi må trene sammen med andre hunder nå, møte opp grytidlig, å satse på at det går bra. Til helga skal vi på ny blodsporprøve i Sunndal/Ålvundeid. Starter bare med Ronja denne gangen. Blir spennende. Hun har ikke gått så bra de siste gangene etter Smølarunden i April, men vi prøver oss alikevel. Fin tur om ikke annet. Tror jeg har trent litt vel mye med henne. Hun takler ikke det så bra virker det som. 

Fikk besøk av en boxer valp på 3mnd. Uredd og tøff. Hærlig gemytt. Alle lekte seg godt ilag.

Blodsporprøve 19 Mai 2012

Atter en ordinær blodsporprøve står for dør, og det var oppmøte i Seterdalen, Meldal denne gangen. Klokken 09.00.
Vi visste det var mange påmeldte, men når vi skulle trekke spor, opplyste leder at det var 60 ekvipasjer!!! . Fordelt på 11 dommere . Vi trakk samme dommer, og Ronja skulle gå først. Etter 150 meter fant hun ett ferskt hjortespor, og dermed var det gjort. Jeg merket at hun trakk mer i lina enn normalt, men tenkte at hun var ivrig i sporet... Skjønte det i etterkant da. Vi fant skanken tilslutt, men vi fikk 0 denne gangen. Så , etter 3 timer venting, var det Karo sin tur. Gikk til sporstart, og Karo fikk komandoen "gå Spor" Og Karo gikk sporet sitt jevnt og trutt. Sporslutt etter 20 minutter 🙂🙂. Gutten sin det :-) Fin dag sammen med mange fine mennesker. Kjersti Andresen ble prøvens beste ekvipasje med dachsen Fanta, Kari Krogstad med Hvit gjeterhund Heikke nr 2, og Elisabeth Stene med Tolleren Lynx ble 3 beste ekvipasje :-) Gratulerer så mye 😀 Nå har vi startet 5 ganger på blodsporprøver, og vi har en 0, og 4 stk 1pr. Nullen var det fører som kunne for. Synes det er kjempebra når han er bare så vidt passert 2 år!! Vi mangler kun en good på utstilling nå, så har vi championatet 😀

7 Mai 2012

Kaiser, vår ene dachs på 13 år, ble alvorlig syk mandag den 30 April. Vi våknet på morgenen med at han verken ville ut, eller reise seg. Han var glodvarm, og lå og skalv... Fikk tatt feber på ham, og den viste 40,6!! Tok han med meg på jobb, og dro til dyrlege. Der fikk vi konstatert kraftig lungebetennelse. Jeg trodde ikke jeg fikk ham med meg hjem, men han fikk intravenøs pencillin, og medisin med hjem. 2 dager etterpå er han som en unghund. Hopper og spretter, og er en lykkelig hund! Sara og Rikke hadde bakt hjemmelagd hundegodt til ham. (maiskuler med kyllingkraft) og det gikk ned på høykant, når vanlig mat ikke smakte.
Ellers så har vi gått mange fine turer, trent lydighet og kost oss. Det er LITE miljøtrening, men håper å få komme igang med det. Karo trenger det virkelig!!

Go gutten i hagen

Kaiser 2 dager etter lungebetennelse

Årets første blodsporprøve Smøla

Datoen er 28/4-2012, og vi har hatt en fantastisk dag på Smøla. Både Ronja og Karo var meldt på prøve, og sporene var forhåndstrekt. Vi fikk spor nr. 5 Ronja, og spor nr 7 Karo. ÅÅ, vi var så spent!! Det var 22 ekvipasjer. Og jeg visste det var mange gode😮. Gisle gikk med Karo, og de var først ut av oss to. Kom tilbake etter 18 minutt. Kritikk: Tar an sporet fint. Jobber godt på vinkler og avhopp. Både hund og fører markerer sårleie. En god hund.
Gisle var litt usikker på farten. Det gikk kanskje litt fort??

Så var det Ronja sin tur. Tar sporstart bra, men etter 20 meter setter hun seg ned og tisser.. Runder litt, og fortsetter. Ved tredje siste vinkel, går hun av sporet, opp på en topp, stopper, og jager opp en Heilo. Hun går tilbake, markerer sårleie, og finner skanken etter17 minutt. Kritikk: Meget bra sporarbeid, tar ut en Heilo, markerer sårleie. HP.

Ved premieutdeling er vi kjempespente, for det er mange som har gått bra..
Det ender med to 1 premier, og jeg og Ronja blir i tillegg dagens beste ekvipasje. Er kjempefornøyd med begge pelsene mine, og vi gleder oss til mange fine prøver/treninger og markaturer framover. Takk for en fin dag med en trivelig gjeng, flinke dommere og sporleggere 🙂

Fine vårdager 27/4-2012

Å, som vi koser oss i vårværet. Har hatt noen fine dager her nå, og vi har gått på kurs i lydighet. Hundepelsen min kan masse han, det er jeg som skulle vært på kurs fikk jeg høre av kursholder. Hun prøvde Karo med "fot" og han gikk som en drøm. Hørlig å se på 😀. Og rett hadde hun i det. Vet hvordan jeg skal ta tak i noe av "problemene" våre, men det tar tid. Vi lærte mye på disse kveldene. Nå blir det lydighet klasse I neste gang . Har jo aldri trent lydighet med hund før heller, så jeg er kjempefornøyd. På sporsiden har vi trent 2 blodspor. Det har gått ganske så bra, men vi skal på vår 1 ordinære prøve på Smøla imorgen, og det kan bli vel spennende. Fortsettelse følger....

Ronja på Øyberget

Karo. Hvile under sykkeltur

13-15 April 2012

Nå nærmer det seg blodsporprøver, og idag var det tid for en ny runde med trening. 3 spor ble lagt ut. Ett til Karo, ett til Ronja, og ett til Aahcka, dachsen til Ronny og Anne Marit. Vi lot sporet ligge i 6 timer denne gangen. Det skal i utgangspunktet ligge i 12 timer, men slik ble det idag. Gisle gikk med Karo. Sporet var lagt på skogbunn, stort sett. Det var tørt, men hadde dryppet over en traktorvei, og sti der det går mye folk og andre hunder. Satte ham på sporstart, og han skjønte med en gang hvilken jobb han hadde foran seg. Ingen problem i det hele tatt . Så var det Ronja sin tur. Hadde lagt sporet i delvis skog, åker og gresseng.Starten ble litt vanskelig, da vi måtte passere en "lekeplass" med disser/husker og bålplass.. Men, hun "hinket og krysset" seg avsted, og når vi kom over på ekra, gikk det kjempebra 😀. Så var det Aacha`s tur. Tenkte på at sporet på ca 550 meter var litt i lengste laget, men den bekymringen kunne jeg ha spart meg for! Hun tok sporet kjempebra, og fant skanken til slutt🙂. Det er kjempemorsomt å gå spor. Anbefaler alle å gjøre det! FIn trening for hunder og mennesker. Trente også "fri ved fot" med Karo. Ikke så værst det heller. Har hatt ei kjempekoslig hælg med hundepelsene mine

Ronja etter endt blodspor.

Karo går fri ved fot.

Påska 2012

Endelig påske. Trodde det ble en vårlig påske i år, men der tok vi feil.. Det er blitt hvitt i store deler av trøndelag. Vi dro opp på Nerskogen på fredags ettermiddag. Sara og Rikke ble med. Det var oppholdsvær, og urørt natur kan du si når vi ankom parkeringsplassen. Det var ikke brøytet fram, så vi tok skia fatt. Karo var overlykkelig for at det var hvitt, også Ronja synes det var ok. Har hatt noen fine dager, tross STORE mengder snø og storm store deler av helgen. Vi fikk en fin dag på lørdag med skitur, grilling og utekos og ikke minst SOL. Har vært ute hver dag på ski, og snøhule med 4 innganger ble laget . Idag har det vært forferdelig. Fjellet har vært et eneste stort kok! Men, vi måtte ned, da det er arbeidsdag imorgen, så vi fikk vasket hytta, pakket på oss klær, og startet på den 1km lange turen opp til bilen. Til og med Karo slet med å komme seg fram i 0 sikt, tett snødrev og vind! 😀. Vi vasset i snø til lårene! Stolt av Sara og Rikke som gikk med sekk og hund i uværet. Godt var det å komme hjem til litt mindre mengder snø Dro på Roan etter en dag på jobb, og 3 mils skirenn, torsdag. Håpet på bare enger og åser slik at vi fikk trene blodspor. Men, det var det bare å se lenge etter. Det snødde, snødde og snødde alle dager. Det var sol innimellom, men ikke nok til at den smeltet bort all snøen som hadde kommet. Men, vi fikk lange turer, vi har fått trent lydighet, og bare nyta fridagan. Her enda flere bilder.

Sara, Rikke og Karo.

Utrolig flott kveld på Roan

Ronja i snøhula. Storkoser seg med Sara og Rikke.

Årets 2 blodsportrening 25/3-2012

Da var det dags for blodsportrening igjen. Det er bart, men det har regnet i x antall dager.😥. Nesten så en blir værsyk.. Men, neida. Vi la ut ett blodspor igår klokken 11.00 på formiddagen. Det regnet og blåste kraftig inatt, men selte på Ronja idag klokken 09.45. Det er nesten ett døgn liggetid d. Dette blir spennende. Jeg satte Ronja på sporstart, og hun fikk komandoen "søk spor". Sporet var ca 600 meter, og hadde 3 vinkler, hvorav 1 avhopp i vinkel og sårleie. Etter 50 meter stoppet hun, gikk av sporet og tisset..🤔. Inn på sporet igjen, tok 2 vinkler kjempebra! Markerte sårleie, knaill. I siste vinkel var det noe som var litt mere spennende, så hun rotet det litt til, men etter en komando "gå på spor", var hun kjapt tilbake, og gikk rett på skanken. De siste 20 metrene gikk hun på overvær Tror dette kan bli ett spennede blodspor år for litjpia vår. Det tok 16 minutt, og 30 sekunder. Så var det Karo's tur. Tross forstyrrelser som hunder og mennesker gikk han sporet prikkfritt! , og fant skanken han med. Kjempemorsomt. Men, har går for fort. Han hiver seg fram i sela, og det er vanskelig for meg å holde ham. Dette må vi, og det SKAL trenes på framover.. Senere gikk vi 9 km tur, og Karo hilste på Aahka. Synd vi var så nære veien, så vi måtte ha bånd på.. Men, de fant tonen alikevel de 🙂

Karo og Aahka

Aahka 11mnd den 27/3-2012

Spennende nyheter 19/3-2012

Det er en stund siden jeg har skrevet nå, men det blir litt sånn 🙂.
Idag når jeg kom på jobb, hadde vi fått en kjempetrivelig hilsen i gjesteboka fra oppdretter til faren til Ronja. Kjempemorsomt at de tok seg tid til å lese om oss. Og ikke minst at jeg nå endelig har funnet opphavet til Ronjamora mi! Se under hvor lik Ronja er sin far. Samme gemytt også. Hærlig! Så synd at Blackie som var kallenavnet til JC Superstar døde for en mnd siden. . Men, som Birgitta sier, så lever minnene og mange av hans etterkommere.

Les mer om de vakre dachsene på : http://www.lillsjoskogens.nu/

INTUvCH NORDUvCH SUvCH SVCH NUvCH FINUvCH DKCHS (Blackie)
Lillsjöskogens JC Superstar

Nerskogen helg 2-4 Mars

Å kor godt det er å være hund på hytta!! Da får hundene leve livet i fri natur, å bare nyte å være hund! På fredagen ble det en liten tur på myrene. Det var mørkt når vi kom fram. Det er mye snø, og full vinter. Minus 4 grader. Halv tolv var det -15 grada Gisle skulle opp på lokkejakt på rev på morgenkvisten, og gikk ut i 06.30 tiden- Etter en halv time var reven skutt etter å hå lokket en halv times tid. fornøyd mann som kom hjem. Etter en god frokost gikk vi ut i kjempesol og vindstille vær! Karo fikk løpe løs i over 2 timer. Stoppet og snuste på alle hull i snøen, og fulgte på både rev og harespor. Morsomt! Ronja fikk ikke løpe så mye løs, da hun skal ta det med ro når hun går på medisiner. Men, hun har kommet seg mye på 4 dager 😀. Vi grillet pølse på bålpanna vår. En hel utedag kan du si🙂 Idag, søndag blåser det veldig, og det er overskyet, men vi trasket en runde idag også! Ser bare hvor Karo langer ut og nyter terrenget. Hærlig! Nå ligger alle tre og sover godt etter en aktiv hælg!!

Gisle med revetispa.

Ronjamor venter på pølse :-)

Bålbrenning i bålpanna :-)

Årets første blodsportrening 2012

1/3-2012 skriver vi, og vi la ut årets første blodspor i Anemarka. Der er det flatt, mye skog, masse dyretråkk, og ikke minst nesten helt bart .
Sporet lå ikke så lenge denne dagen, for vi skulle bort begge to, men både Karo og Ronja fikk prøve seg. Sporstart ble nøye gjennomsøkt, og de første metrene gikk bra. Så ble det litt rot, og en tisserunde,😮 før Karo fant ut at han skulle spore videre. I siste vinkel tullet han fælt, men kom seg til slutt innpå igjen, og gikk rett på skanken. Synes det var godt jobba. Siste ettersøk var i oktober.. Ronja er syk for tiden. Hun har fått betennelse i Skjoldbrukskjertelen, og stoffskiftet er veldig lavt, så hun har vært veldig slapp. Har startet opp med medisin, og synes hun har kommet seg fort!🤩. Tok henne med, og hun fikk gå spor. Kjempeivrig! Tror hun glemte at hun hadde vondt! Sporet av 1 gang, der det var blankis og vinkel, så jeg er stolt av hva hun fikk til!. Vi gleder oss til sporprøver framover vår/sommer.

Litjmora mi i hagen.

Gaupesporing 22/2-2012

Gisle tok med seg Karo på gaupesporing i ettermiddag. Vi fikk ikke tildelt gaupe i Melhus iår, men om vi påviser en gaupefamilie iløpet av vinter/vår, er det mulighet for jakt neste år, ettersom jeg har forstått. Jeg er ikke så ivrig på denne jaktformen :-)
Karo var med, og gaupesporinga ble det så som så med når  Karo fikk overvær, og dro avgårde. Tydlig at han hadde noe i nesen, gutten🙂Like etter var det full los. Tenk at han hadde tatt med seg kameraet!! Hørte at det kom dyr mot Gisle.Og sannelig! Det kom en hjortekolle med kalv, bare 10 meters hold!! Og Karo etter i full los. Kjempearti!! Se linken : 
http://www.wachtel-karo.net/37642210 

Så er det blitt oppdaget en ny "albin" Håper han får leve opp, og blir fredet!

KARO 2 år :-))

Gratulerer med dagen, lille venn! Synes vi har hatt ett kjempeår, med både opp- og nedturer. Men det hører med, og vi gleder oss til mange opplevelser framover med deg!

Harelos 12/2-2012

Etter en uke med mye styr og løpetid, ble det stille i huset når Ronja dro på ferie til mamma og pappa en uke. Utrolig hva ett instinkt gjør med dyra🙃..
På søndag tok vi turen i Anemarka. Ett inngjert område nede ved elva Gaula. Kjempefin stor og småskog. Mange stier, og det er hare, rådyr, elg og grevling der til tider. Vi traff på ett harespor ganske så med en gang, og bestemte oss for å følge på det sammen med Karo. Han rotet mye i begynnelsen. Løp avgårde, kom tilbake for så å dra ivei igjen.. Liksom ikke den store interessen🤨. Vi fulgte på , og til slutt tok vi ut haren. Da var Karo litt uoppmerksom, så han så den ikke, men vi fortsatte å oppvarte, duften ble sterkere, og til slutt fikk vi en kjempe los. Han hang på en god stund. Haren hadde god peiling, og gjorde alt den kunne med avhopp i vinkel, og langet avgårde. Karo hadde litt problem å følge på hele tiden, men ved tap, kom han tilbake, fant sporet, og gikk ut i los igjen. Kjempedag! På ettermiddagen fikk vi litt miljøtrening med Mikko.

Nysnø og ut på tur. 4/2-2012

Endelig litt nysnø!! Det har vi ventet på. Hadde en topp tur på fotan i Våttåsen idag med Ronja og Karo. Slapp Karo ganske så med en gang. Ronja må gå i bånd, da hun har løpetid.Var ute i flere timer idag å bare koste oss. Hærlig i -9 grader og snø. Møtte en jaktkamerat på slutten av turen. Og Ada (jamthund)ble overlykkelig når hun traff Karo. De lekte seg så godt sammen.  Morsomt. Imorgen skal vi ut på skitur.
Søndag: Skitur og laaaang vandretur i flott vintervær. Traff mange hunder og mennesker på vår vei. Kjmepefin miljøtrening 🤩.

Har noen hærlige hunder som er utrolig snill. Er så glade i dem alle sammen :-)

Gisle var på harejakt. I 21 minusgrader... Det sier selv at det ikke ble noen lang dag. Hadde en los på en og en halv time, men fikk tap, og da ble jakta avslutta p.g.a kulda.Mandag er det dyrlegen som står for tur. Kaiser har noen anfall som vi ikke vet helt hva kommer av. Skal ta prøver for å se om de finner noe utav det.

Ada og Karo

Apporttrening på rev... 02022012

Så var det trening igjen da. Apport på rev.. Karo er i utgangspunktet ikke noe glad i verken å jage rev, eller å lukte på den. Rett og slett uinteressant! Jeg tenkte at det kanskje kan være noe å gjøre med.. Vi startet med å apportere en hjortefot. Det gikk kjempebra. Han var ikke helt enig i å komme inn til meg med en gang, men etter å ha terpet, og "motivert" ham på at det jeg hadde i lomma var bedre, så gikk det kjempefint!. Så tok jeg fram reven.. Han ble svart i øyan, og kjempeskeptisk. Tenkte at den fikk ligge der til han selv valgte å gå bort å hilse på. Så, fram med godbit. Han skjønte etterhvert at dette var ikke så veldig farlig, og til slutt etter mange runder til og fra, fikk jeg ham til å dra den bort til meg. Det var bare 4-5 meter, men han gjorde det! Jeg er såå glad for denne framgangen! Vi avsluttet det hele med en luftetur rundt om i vakre Anemarka🙂. Nå begynner løpetiden her, og om noen dager er Ronja på topp... Det kan bli interressant!🙃. Sånn er det når man har hunder av begge kjønn..

Tøffingen.

Din overskrift

Hjortefoten var utrolig arti å hente. Fikk gjemt den godt, men ingen fare for at han ikke fant den :-)

Revejakt, skitur og onkelbarnbesøk.

Siste helg i Januar! Så fort det går! Ihælga har vi hatt besøk av Sara og Rikke. Da blir det full fart, og hundene er elektrisk når de får besøk av dem. De elsker dem rett og slett! Hundene får gjennomgå! Det lekes, trenes og trimmes.
Lørdag var det skitur som sto for tur. Men Sara hadde glemt skiskoene sine, så vi tre ble igjen nedi myra, mens Gisle og Karo dro på Kjølen. Vi moret oss med brettaking sammen med dachsene. Kaiser gikk med på å ake, men Ronja synes det var tryggest å løpe etter . Etter 15 km løping , og lydighetstrening og finne godbiterleking, ble det stille til kvelds. Godt😀. Vi dro opp i Soknedalen utpå ettermiddagen. Arti til Sara og Rikke å se dyra på gården. Nå er det en avtale om at vi skal komme opp på lamming til vårs! Det blir stas det 🙂. Idag søndag kjørte Gisle ut på åte sitt for å postere på rev. Og jammen ble det ikke et vellykket utfall. Etter å ha sittet på post i en times tid, kom det en fin rev på åte. Gisle og barna dro i Anemarka med Karo etterpå, mens jeg luftet dachsene. Trente på innkalling og apprt. Barna reiste hjem, og vi tok en skitur på Kjølen i strålende vær. Helt perfekte forhold oppå der nå. Hærlig! Karo og Ronja storkoste seg! Nå er det fornøyd med dagen, og skal snart innta kveldsmaten😀. Skal legge ett blodspor imorgen, for å teste den biten. Det er fint å trene i storskogen, Der er det ikke snø!

Fin rev på 5,9kg.

Sara og Karo.

En sliten Rikke med Ronja i sofan :-)

Massetrening på apport og lydighet

Hei igjen. Det blir litt lenger imellom oppdateringene nå, men det er ikke dermed sagt at vi ligger på latsiden 🙂 Nei, tvert imot! Vi har vært konsentrert om lydighetstrening og apport nå de siste 14 dager. Er usikker på hvordan jeg skal starte, men når det gjelder apporten så trener jeg bare med dummies og en hjemmelaga dongerileke i første omgang. Han er snar til å apportere, men ikke komme rett tilbake, for ikke å snakke om å slippe!!😠. Derfor starter jeg med "døde" luktfrie ting. Skal etterhvert prøve meg på fugl og hare. De ligger klar i fryseren! Har staret opp med miljøtrening igjen, i Trondheim, og synes han gjør det bra! Det er ikke for å konkurere, men for å starte på unghundprøve i Sverige etterhvert! Mangler også en utstilling etter han passerer 2 år, for å få viltchampionatet..., så vi må trene på det også... Har gått mye på ski i vinter. Kjempemorsomt for Karo. Vises godt at han nyter det! 🤔. Så er Karo med meg på joggeturer. Og han kan snart høyre og venstre. Ronja og Kaiser er også med, men det går ikke fult så fort :-)

Apporttrening.

Flinkisen min :-)

Harejakt med Hamiltonstøver oppi Soknedal

Gisle, Ivar og Fiton (jobbkolegaer av Gisle) tok turen oppi Soknedal for å jakte på hare. Ivar har en 2,5 år gammel Hamiltonstøver med navn Zippo. Oppstart etter lysets frembrudd, og ikke lenge etter slipp, ble det los. Bål ble tent, og losen gikk jevnt. Etter 1 time og ett kvarter skjøt Ivar en hare for Zippo. Kjempemorsomt! Det ble mat og bålkos før neste slipp! Det gikk ikke lenge før losen igjen var igang. Etter 2 timer los, skjøt Gisle hare nr 2 for Zippogutten. Det var utrolig spennende, da haren ble observert flere ganger. Nydlig vær og 3 minus gjorde dagen helt komplett. Og Fiton som ikke har vært med på jakt før, fikk en enorm jaktopplevelse.

Bålkos mens losen går :-)

Gisle og harepus.

07/01-2012

Første helg i Januar. Tenkte oss på hytta, men fant ut at det var godt å bare være hjemme å gå på ski, og ut på spark. Gisle tok med seg Karo på en kveldstur igår, og da tok Karo ut elg i mørkret😮. Gikk ut i los, men det var djupsnø (opp til brystet), så det ble en kort affere.. Greit nok, for elgen dro rett ned på veien, å videre ut av terrenget🙂. Idag, lørdag var vi først på en treningstur på ski uten hund. Jeg trener til å gå Enern ( Skirenn på Oppdal) den 25/2-2012. Har en plan om å gå på under 4 timer iår. Gikk på 4.07 ifjor. Har snart gjennomført ett 3 dagers skikurs i klassisk teknikk, så jeg håper noe har gått inn.🙂.
Utpå ettermiddagen var vi på sparktur. Karo storkoser seg , så det ble en skikkelig langtur . Småtassene fikk en runde i Grillstadskogen, der vi sporet elg. Noen timer gamle spor, men godt med teft var det.
Nå ligger alle sammen strøken, og strødd over hele stua.
Var også litt i hagen å trente litt sitt og innkalling. 😀

Nytt År , Nye muligheter

Hei, og Godt Nytt År alle sammen. Her på Melhus er vi i full gang med planlegging av årets blodsporprøver, og jakt.

Vi gleder oss masse. Julen har bestått av masse skigåing, og sparkturer. Morsomt for alle sammen. Også en del løsturer, der Karo har utforsket hare og rev 🙂.
Blir sikkert noen runder med jakt i januar og februar, men jeg vil heller prioritere hytte og skiliv framover.

Se: http://www.wachtel-karo.net/64224799 på våre planer.
Håper og satser på at vi kommer med på noen av blodsporprøvene 🙂