JAKTHØSTEN 2011 KORT OPPSUMMERING

10.august og endelig bukkejakt. Jeg hadde sondert en god del hele sommeren, og visste at det var flere bukker i området.
Trodde at jeg skulle være heldig å skyte første morgenen på en plass der det hadde vært oppservert en stor 4-tagger, men den viste seg selvsagt ikke.
          Derimot felte jeg en liten 6-tagger om kvelden samme dag- Sesongen var igang!
10. september var det klart for hjortejakt, men på terrenget vårt er det langt mellom dyrene.
15- 18. september var det klart for Sognlitur. Store forventninger både til hunder og vilt. Også denne gangen ble det store opplevelser.
25. september og elgjakt. Ikke den helt store spenningen med elgjakta på hjemmebane, men vi fikk 11 av 13 dyr.
6-9. oktober ble det Sognlia igjen. Dette var 2. kurset for denne høsten. Max uheldig med været, slik at hjortebrølingen var tam, ellers mye trivelige folk og noen fellinger.
15. oktober var det jakt for oss instruktører som hadde bidratt i Sognlia. Også nå var værgudene vrange, men det ble både dyr på en kamerat, og på meg- Topp!
Første helg i november var vi bedt med til Årvågsfjorden på Møre.
Dette gav mersmak, og flere hjorter ble feldt. Årets jaktopplevelse!
Så gikk turen til Roan, med mye rådyr men med litt stang ut..
Mot jul har det gått i rådyrjakt og noen hjortrunder. Vi felte et dyr først på desember etter en los av Karo.
Ellers har 2 rever blitt skutt, og et rådyrkje på tampen av sesongen.
                                 Det har vært en sesong preget av både oppturer og nedturer. Tildels lite vilt på hjemmebane og fine opplevelser med gode jaktkamerater. Gisle

Rådyrjakt 17/12-2011

Sara og Rikke var over til oss. Stor stas både for oss og hundene. Da er det full trening og masse kos. Gisle tok med seg Karo og Ronja ut på morgenen, lørdag. Var ute i 2 timer uten noen resultat. Det var hjorten som skulle prøves. Når barna var dratt hjem, ble jeg med en tur med Ronja. Skulle ta ett lite drev nede ved Vigda. Startet i to-tia. Det blir fort mørkt, så jeg hadde bånd på Ronja. Ikke et eneste spor var å se, bare gamle fra føraste snøfall. Kom fram til Gisle og vi skulle gå til bilen, da det fra intet dukket opp 3 rådyr rett framfor oss. Jeg dukket ned, med Ronja i fanget/delvis under meg, men hun så dem godt.. Hun satt og dirret, men var lydløs. Gisle posterte, men de gikk ned i dalen. Jeg gikk på med Ronja i en U, for å få dyra ivei. Gisle satte seg på post. Etter 100 meter sporing smalt det. Gisle så tydlig at det var treff. 2 dyr løp av sted, mens det andre sto litt, før det småløp motsatt vei. Jeg og Ronja gikk på skuddsted, og fant masse blod og hår. Treffet var ett faktum, men dyret var borte. Det var 3kvarter til det ble mørkt, så vi bestemte oss for å gå på sporet ganske fort. Ventet kanskje ett kvarter. (Altfor lite) Etterhvert som vi nærmer oss dyret, støkker vi det hele tiden framfor oss.. Og det blir mørkt. Vi må gi oss. . Dette er trist! Det er mye blod, så jeg tror dyret går på adrenalin.. Men, vi ringer viltnemda og varsler, som prosedyren er, og vi drar slukkøret hjem. Tidlig søndag når det lysner, er vi på plass igjen. Vi har fått med oss 3 fra jaktlaget til å postere, mens jeg går på med Ronja. Vi vurderte å gå på med Karo, å slippe ham, da rasen kan avlive dyr som er skadet. Men, jeg synes det er så makabert at vi velger å gå på med Ronja å gjøre det så humant som mulig. Dyret er vel skremt nok, om det ikke skal få en illsint hund etter seg. Ronja tar tak på sporet fra igårkveld. Det er snø i sporet, men det virker ikke som det gjør noe. Hun er kjempeivrig! Dyret har gått midt i bekken i dalen, og Ronja sporer. Jeg er imponert over henne! Etter en halvtimes sporing finner vi sårleie, og masse blod. 10 meter lenger ned ligger dyret. Dødt. Det som er mest trist, er at reven har forsynt seg grovt av dyret. Jeg håper og tror det har dødd før den kom. Det endte godt tross alt.. Hovedsaken var at vi fant dyret, og at det var slutt på lidelsene. Jeg er stolt over hunden min som er så spornøye og flink! Hvis vi har ventet en times tid, har dyret lagt seg ned, og det har endt anderledes. Men det måtte bli sånn denne gangen.

Rådyr/Hjort og harejakt.

Idag, søndag var det igjen hjortejakt som sto på planen. Jeg og Ronja ble med en tur fra morgenen av på ett rådyrdrev, men det var ikke et eneste spor å se. Gisle fikk telefon om hjortejakt, så han byttet oss ut med Karo 😉. Det var ikke mye dyr å se til idag. Det endte med en kjempelos på hare! han er allsidig den gutten 🙂. Morsomt! Haren kom på en av postan, men den fikk løpe videre🤩 Kom hjem etter 2 drev, og en fornøyd ung mann synes det var godt å finne liggestillingen... I sofaen. Jeg og Ronja var på årets første skitur. Hærlig.Tok med Kaiser en tur etterpå, og han fikk en los på rådyr. Det var 3 dyr i drevet. Men de tok motsatt vei av der posten satt. Synes det var helt ok idag 😀. Etter en time i los, ropte jeg inn Kaiser og han ga seg. Da var det mørkt. Deilig å ha slitne hunder til kvelds.

Ååå, så godt å sove på pute.. :-)

Litjmor på skitur. Hu storkosa sæ!

Hjortejakt 10 desember 2011

De ivrigste på jaktlaget bestemte seg for en hjorterunde ettersom det var blitt observert dyr i området. Noen få poster ble satt ut, mens en gjestejeger gikk med en drever, og Gisle med Karo. Dachsene ble hjemme p.g.a mye snø.
Det var en del gamle spor først i drevet. Fant ingen utgang og hundene reagerte ikke. Dreveren fikk uttak på hare, og forsvant ut av hørevidde. Jaget ble avslutta. Gisle og Karo gikk tilbake, og brukte god tid der det var spor. Det ble ompostering, og drevet var igang. De gikk over en ås lenger ned i terrenget, der de siste sporene var. Ett hogstfelt ble passert, og sporene ble mer og mer tydlig. Gisle sa fra på radio, at nå måtte det bli radiotaushet, og ikke lenge etter gikk Karo ut i los. Dyra rundet toppen av haugen, der de delte seg. 3 dyr passerte den ene posten. Han kunne ikke skyte, da de stoppet i siluett, men det andre dyret, en kolle, som Karo loste på ble felt etter en intens los . Kjempebra jobba av gutten min 🙂. Imorgen skal Ronja få prøve seg på et jag eller to etter rådyr.

En kjempeglad hundefører

En fornøyd skytter og hund

8 Desember 2011

Endelig er det kommet snø. Masse snø. Karo storkoser seg! Nå går det mye på trening med spark. Fin trening, og han bruker seg fint, og nyter varmen fra ovn etter disse turene.Skjønner ikke at "pelsdotten" klarer å ligge klin i ovnen..
Ellers så tok Gisle med seg Karo på en ettermiddagsrunde på mandagen, og da fikk han en los som pågikk i 10 minutter. Usikker på hva det var han gikk på , men mest trolig var det elg. Dette var positivt synes jeg! Må trene mer på bare det at han får jage, og at det ikke blir skutt dyr for ham med en gang. Tror kanskje det er en "feil" av oss. Det ble tidlig felt dyr for Karo, og jeg tror ikke det er bare bra mht til lostid..
Det er lite hjort i område nå, uvisst av hvilken grunn.. Vi skal prøve på noen drev til helga. Spennede.

Rådyrtrening 26/11-2011

Etter noen "dårlige" drev, bestemte vi oss for å teste Karo på noen rådyr som går fast nede ved elva. Der går det 3 og 4 dyr hver kveld. Det er masse hus der, og det er ikke lov å jakte med hund. Men å trene går bra. Er ikke fornøyd med søket hans, og jeg synes han gir seg fort! De sto der idag også så jeg tok med Karo ett lite stykke, og så ventet jeg til han søkte ut og fant dem selv. Og det gjorde han.. Fikk los og det bars oppi skogen i en enorm fart. Han losa i 5-7 minutt før han kom tilbake! Ønsker sårt at han skal henge på litt lenger, men leser at det er normal tid på rådyr..
Det ble ikke flere loser, men en fin runde i marka. Gisle tok med seg karo fra morgenen av idag, søndag. Han kom over nattgamle spor, og tenkte at nå ble det los! Det hadde kommet 10 cm nysnø. Men, Karo viste ikke interesse i det hele tatt. Skuffelsen var stor, så derfor kom han hjem, og byttet med seg Ronja istedet. Sara og Rikke kom igår og var over, så vi var inne å kosa oss med Kaiser og Karo. Ronja fikk los på ett rådyr, men det passerte noen meter neom Gisle, uten at han så det, så det ble ikke dyr idag. Men Ronja gjorde jobben sin 😘. Eller så ble det kaffebesøk, og kino med Sara og Rikke. Jul i Blåfjell 2. Og middag i annekset. Trivelig!

Bilde fra lørdag

Hjemmehelg 19-20 november.

En stund siden jeg har skrevet noe, men dagene flyr 🙂. Det går på jakt og baking. Jaktmessig er det hjort og rådyr og rev. Det er en god del rev, men veldig lite hjortedyr 😥. Gisle hadde med seg Kaiser forrige søndag på ett jag. Han tok ut ett rådyr, som han jaget på i 1 og en halv time. I drevet støkket han opp 2 stk. rev. Den ene var veldig halt, så det var godt den slapp å lide mer. Den andre var så fin i pelsen, at den ble sendt til utstopping hos http://www.vikanutstopping.no/. Vi gleder oss til å se resultatet. (Men hvor den skal stå da...  Kanskje i annekset?) Rådyret lurte seg unna 🙂
Karo hadde en kjempelos på søndagen. En elgokse, men like morro å høre ham i full los😀. Kom tilbake etter 10 minutt. Litt kort tid kanskje, men.. Ellers så trener vi på lydighet og det synes jeg går ganske så bra, så lenge vi ikke møter på noe annet spennende. Har jaget en del i Or- og Heggskog ihælga. Det er lite trivelig. Vanskelig å komme seg fram, for trærne ligger mer enn de står🤔.
Blir en ny runde til helga. Da håper vi på rådyrfall!!

Ikke mye sikt her nei...

Jakt Roan 4-6 november.

I utgangspunktet skulle Gisle, Ronny og Marius på Roan å jakte rådyr. Gisle tok med seg Kaiser, og Ronny tok med Ronja. Men etter en times tid hjemme på Melhus, pakket jeg vår Ronja og Karo i bilen og kjørte etter. Skulle møte en kollega i Bjugn på lørdagen, så da kunne Karo også prøve seg på en rådyrlos først på lørdagen...
Ble med som jager fra morgenen av, så fikk Gisle, Ronny og Marius postere. Kjørte en runde, og det ble observert 6 rådyr. Jeg gikk med Ronja på det første drevet. Ble ikke noe los, så det gikk fort. Karo var nestemann ut. Han fikk los på et enkeltdyr. Han hang i 10 minutt før han kom tilbake. Dyret dro andre veien.
Det siste drevet skulle Kaiser og Ronja til Anne Marit og Ronny få prøve seg. Gisle gikk denne gangen. Bare etter 5 minutt ble det los på Ronja. Og like etter kom det elgku med kalv på meg. Pent skue, foresten. Bare 10 meter unna. De passerte også Ronny og Marius før de dro over veien og oppover åsen. Losen kom nærmere, og jeg tenkte at jeg måtte stoppe Ronja, før hun dro etter oppi åsen. Men, hun tok av før og losen fortsatte mot "utroklompan" og ut mot Grønningen. Kaiser hadde også los, men den gikk motsatt vei, og det viste seg å være på en elgokse. Traff to damer som gikk tur, og de fortalte at det var et rådyr som hadde hoppet over veien rett foran dem. Og like etter kom det en dachs. Det var Ronja🙂. Flinke lille strihår, hadde kjempelos på rådyr. På tross av ompostering, ble det ikke felt dyr for henne idag. Det ble ikke Bjugntur før søndagen, så da ble det ett drev på meg da også før jeg måtte dra inn. Tok med Ronny-Ronja og Karo. Begge fikk en kjempelos på rådyr, Karo gikk i 15 minutt, mens Ronja litt lenger. Men ingen dyr ble felt. Etter jeg dro fikk de ett oppdrag der det var et rådyr som hadde knekt en fot. Marius posterte og Ronja og Ronny gikk på sporet. Dyret ble felt.

Ronja. Bildet er fra Gauplia forrige helg.

Hjortejakt Årvågsfjorden 2011

Endelig skulle vi få være med Ronny og Anne Marit på hjortejakt på Møre. Idag var det Gauplia som skulle jages. Det ligger i navnet at denne lia er bratt og til tider ufremkommerlig. Og det stemte!! 4 poster ble satt ut. Det gikk med 2 timer's gange over fjellet før de kom på plass. Jeg og jaktleder Kåre Årvåg skulle jage. Karo var med. Vi gikk en sti opp fjellsia. Det var kjempebratt!! Karo søkte så godt han kunne, men det var begrenset hvor han kom fram. Han var ikke lenger enn 125-140 meter fra oss, men det var tydligvis nok, for like før vi kom til toppen, sa Ronny at det var en spissbokk på tur bort mot Gisle. Karo fikk i det samme overvær, og startet opp. Kom innpå sporet, og det smalt fra Gisle. Bukken datt. Karo kom på fallet, og ble der værende. Jaktleder Kåre fortsatte drevet bort fjellsiden, og ikke lenge etter smatt det opp en ungkolle som ble felt av Morten. Kåre gikk på videre og kunne fortelle at det var flere dyr i lia. En STOR bokk ble observert på siste posten på fjellet, men dyret snudde og kom i retur. Morten fikk den på 80 meter, og skjøt to raske skudd. Etter litt leting ble bokken funnet. Det viste seg å være en fin 10 takker. Drevet ble avsluttet, og da begynte jobben med å få dyrene ned for slakting. Det var ikke bare bare når det gikk 400 meter rett ned.. Men, etter 2 timer var alle tre dyrene og jegerne nede! Takk for at vi fikk være med på denne utrolige opplevelsen! Se mer på http://www.wachtel-karo.net/64224802

Kart der vi gikk. Så bratt, men utrolig fint da!

Rådyrlos 27/10-2011

Jeg skulle trene Karo ved å sette meg ned i skogen, for å se om han slo ut noe. Han søkte ikke så langt ut, men han fikk tumle som han ville. Gisle kom etter med Ronja og Kaiser etter en times tid, og det var når vi skulle gå ned at det skjedde. : Karo begynte å lose 20 meter fra oss. Det hørtes ut som om at det tok tid før han fikk løs dyret, for det var grop bjeffing og litt sinne i losen.. Rett etter fikk Ronja los, da virket det som om dyrene fikk fart og tok løs. Kaiser like etter i full los. Kaiser og Karo gikk på samme dyret, mens Ronja Gikk på ett annet. Fin los nedi lia. Karo kom tilbake etter ett kvarters tid, og var ut på 680 meter. Ronja kom tilbake etter 30 minutters los. Tok med meg hundene og satte dem i bilen og gikk tilbake for å vente på Kaiser.. Han hadde en fin og kraftig los, og innkalling gikk ikke... Han var for langt unna, så han hørte meg ikke. Det ble mørkt og losen stilnet etterhvert... Han kom ikke tilbake i sporstrengen, så Gisle ble igjen, mens jeg kjørte rundt, og til Kvål hvor jeg trodde losen hadde gått. Og etter 2 timer, kom Kaiser opp der jeg sto. Trodde aldri at Kaiser var så sprek! En skal ikke undervurdere en dachs på 13 år, med brokk og dårlige bein og hofter Tror det var rådyr de jagde på. Uten at jeg er 100% sikker.

Hyttehælg! 21-23 oktober

Denne helga skulle være uten jakt, så vi tok med oss hundene og dro på hytta. Vi skulle å ha Sara og Rikke hos oss denne helga også, så alle sammen gledet seg. Kom fram til 15 cm snø, og 2 plussgrader.Karo elsker snø, å bare det å gå løs på vollen, var helt topp! Vi fikk fort varmen i hytta og det ble snøballkasting, snømannbygging, og bare kos. På lørdagsmorgen gikk jeg og Karo ut tidlig. På vollen fløy det opp 9 ryper. Det var så trivelig! Det var så spennende synes Karo, at han bare satte seg rett ned å så dem fløy avsted. Kanskje han har egnet seg som fuglhund? Med sånn fin "staind" så har det ramla noen ryper ja :-) Når vi kom nesten opp på fylkesveien så jeg 4 rådyr løpe fra ekra og videre opp over veien. Karo så dem ikke, men løftet hodet, og luktet seg framover. Jeg hadde ikke sele på ham, men bestemte meg for å se om han tok sporet, og han var ikke tungbedt på det. Vi spora i ett kvarters tid, og da var vi så nære at han losa 🙂. Arti.
Ellers så har Sara og Rikke trent på lydighet. Går veldig mye på plass, og sitt/dekk. Er skikkelig stolt over at de har så god kontakt og er så flink med hunden! Sara og Karo har blitt gode venner. Se bilde. Og alle hundene er så glade i Sara og Rikke. Innkalling går også kjempebra. Så fint å trene der oppe nå når sauen er tatt inn, og reinsdyra er langt oppe i fjellheimen!

Eller så har jeg fått masse fine bilder fra Oddvar Paulsen og hans Mira som har gjort det bra jaktmessig i høst. Her litt bilder .

Sara og Karo. Bæstisan. Karo er spesielt glad i Sara!

Rikke med Ronja og Kaiser. Finingan

Sara, Karo, Rikke og Ronja på Nerskogen

Oddvar Paulsen's Mira

10takker hjort felt av Oddvar og jaktlaget.

Mere jakt, Oktober 2011

Atter ei kjempehelg, jaktmessig. Det startet på lørdagsmorgen. Vi skulle ta ett jag oppi marka hvor vi hadde en sjanse for å få fram elg eller hjort. Det var ikke mange jegere som møtte opp, men vi ble 7 tilsammen, derav 3 jagera. Karo ble sluppet med en gang, men det var lite spor og stille i skogen. Jeg tenkte at Ronja kunne få løpe litt løs, så jeg satte på henne GPS, og slapp henne. Etter en liten stund, så jeg hun løftet hodet, og fikk utrolig til fart.. Og nesten samtidlig gikk Karo ut i los. Ronja, som ikke har en lyd under los, støtet på sporet!!! Jeg trodde ikke min egne ører når det var dobbellos i skogen. Det som var så synd, var at dyret, som vi fant ut var hjort, dro ut av terrenget gangske så med en gang. Den siste posten så snurten av hundene, men hjorten kom seg unna. Synd dette når vi endelig fikk los. Skal trene med Ronja framover i alle fall. En må smi mens jernet er varmt!! Kanskje vi får starta på jaktprøve neste år???
Idag søndag var det elg som lå i skogkanten nede ved elva. Ku med 2 kalver og en okse. Jeg ønsket å gå, og mens postene kom seg på plass, gikk vi til utgangspunktet. Rett etter drevet startet, så jeg at dyrene reiste seg, og når jeg og Karo bare var 150-200 meter fra gikk de rolig ned i skogen. Karo ble helt spinnvill, og ville etter, men jeg bestemte meg for å gå med ham i line fram til eventuelt fall. Ikke lenge etter smalt det. På radioen sa Peder at dyret lå, en okse, men at kua med kalvene var på vei tilbake til oss. Men Karo sørget for at dyrene IKKE kom til oss, (pga mye bjeffing/uling) de bråsnudde, og løp over elva og over på nabovaldet. Karo kom på fallet, og ble så stolt. Ikke minst jeg😘🙃  Kua og kalvene fikk leve. Valdet på Buvika mangler en okse, så kua med kalvene får gå fri der også😀

Karo og Ada på oksefallet :-)

Etterpå ble det stekt 2,5 meter med indrefilet :-) Det var trivelig det!!!

Blodsportrening 11/10-2011

La ut ett blodspor igår ettermiddag. Det ble ca 300 meter langt, med 3 vinkler og 2 blodopphold, der ett opphold var i vinkel. Blodet lå i 21,5 timer før vi gikk det. Sporstart ble kjempedårlig! Han startet med å markere midt på sporstarten 😮
Jeg så at det hadde vært mye trafikk der, og at det lå hundebers like i nærheten + at det hadde regnet. Og det har helt sikkert vært en hund der som hadde markert fra før... Jeg tok med Karo noen meter lenger fram, og sa "søk spor", og det var som å slå på en bryter: Han krysset sporet, bråstoppet, snudde og satte nesen i sporstrengen. Ble en helt annen hund. Halen begynte å gå så smått, og han søkte bra! Tok alle vinkler, alle blodopphold, og gikk tilslutt forbi skanken, men snudde etter 5 meter og gikk tilbake og rett på . Gjett om han ble glad!! Er kjempefornøyd med søket,  det er over 4 mnd siden siste blodspor. Har trent litt på brett, men det blir litt anderledes. Vi har jo stort sett gått på ferskspor siden jakta startet. Skal legge ut ett "ferskspor" neste gang med sporsko.

Fin fart i sporet. Slakk line

Fant skanken etter å hå gått forbi 5 meter.

Diverse 10/10-2011

Etter å hatt noen rolige dager etter dyrlegebesøk forrige fredag er vi i toppform igjen. Har trent litt blodtrening på brettet vårt, og Karo tar det tvert! Har gjort det mye vanskeligere for ham nå. Tok 1ml destilert vann og blandet det ut med 1 dråpe blod. Dryppet deretter 1 dråpe med blandingen på en bomullspad, som igjen ble tørket og lagt på tett glass! Bruker 1 pad på brettet, samtidlig som jeg legger ned rypefjær, kattehår og masse annen forstyrrelse. Han er kjempeflink synes jeg!Og dette hjelper oss masse den dagen det blir ettersøk eller blodsporprøve😀
I kveld skal jeg legge ut et blodspor til ham. Og ett ferskspor med kløver av rådyr på torsdag 🙂. Blir spennende! Var uti Songlia igår på jakt.Dagstur, da de manglet instruktør med hund. Gisle og Ronja har vært hele helga. Jeg gikk med sele og sporline. Skjønner ikke hvorfor jeg ikke slapp ham, men det var ikke noe tema. Vi hadde dyr i drevet, både hjort og elg, men de gikk rundt oss. Vi hadde vinden midt imot, så det ble litt feil i forhold til postrekka.. Mulig vi har fått dem fram om vi hadde sluppet, fått litt mer fart på dyra🤨. Men neste gang er det elevkurs, og da har vi en sjanse til. 🙂Fotograf Kjell Erik Moseid var med ihælga, og han tok masse fine bilder. Skal legge inn etter hvert. Ingen bilder av meg og Karo, da vi var med kun idag. Men morro alikevel.
Neste helg skal Moseid være med Wachtelgjengen på Sørlandet. Da blir det en artikkel om bestemor Certa og mange av hennes avkom. Vi gleder oss til å lese om det. Og kanskje har vi mulighet for å være med på jakt der neste år??

Linetrening.. Det er så mange katter i nabolaget, at jeg må trene med line..

Elgjakt 2011

Endelig var dagen kommet og elgjakt står på lista. En hel uke skal vi jakte elg og kose oss i skogen.
Ronja, Karo og Kaiser var klare på søndagen den 25/9-2011. Vi bruker å ta en bilrunde alle sammen før vi møtes og planlegger første drev.
Som så mange år før, ble vi ikke overasket over at det også denne morgenen smalt før vi rakk å møtes. Vi ble oppropt over radio at det var blitt påskutt 4 dyr. 2 var bekreftet død, og 2 var uviss... Vi fikk telefon fra en jeger om at han hadde påskudd dyr, men at det hadde løpt videre. Mye blod.. Gisle og Karo kjørte bort, og fikk påvist skuddsted. Etter 10 minutt sporing, fant vi elgen død. Godt jobba Karo! Kjempe ok trening!
Så fikk vi en melding på jaktradio at vi måtte ut på nytt ettersøk, da den andre elgen hadde løpt etter å ha ligget nede en god stund. Jeg og Ronja var klar for oppgaven. Fikk påvisst skuddsted, og også her var det mye blod. Vi sporet en halvtime uten å finne dyret. Vi bestemte oss for å stoppe opp, og postere om. Det virket som om dyret var i ganske god form... Etter 3 timer nøye sporing av Ronja, smalt det, og dyret fikk slippe og lide mer. Det var godt. Og Ronja var helt rå! Hun trosset fersk elgspor, hester og lemen, og gikk kun på skadaelgen!!!!

Karo på fallet til oksen sin :-)

Så ble det 3 dager med "elgtørke" for oss. Stri vind og en del regn. Men på onsdagen skjedde det noe jeg må fortelle. Vi fikk ut dyr oppi ei li mot naboterrenget, og losen var igang. Elgen lurte seg igjennom postrekka, og gikk over til nabovaldet. Det som var "flaksen" her , det var at naboene var på jakt, og fikk felt dyret for Karo 😀, så jeg var kjempefornøyd. Og den andre nyheten var at det var ei ku, og den kvoten var vi ferdig med🙂.Noe godt kom jo med utfallet :-)
På torsdag var vi igang på nytt, og Karo fikk los 2 ganger på kort tid. Den ene losen gikk over i ett annet terreng, men den andre kom litt for brått på for jegeren, så den løp lenger inn i terrenget utenfor postrekka. Sånn kan det gå.
På fredag skulle vi ha 2 drev ved Ånøya. Der er det tå åsrygger vi tar drev på. Karo slippes, og jeg sporer i sele med Ronja. Det er lite spor, men Ronja går med hodet høyt stort sett hele tiden. Karo får en kort los før det smeller fra postrekka. Det har ramlet en okse på 1 og et halvt år. Kaiser får los etter en stund, men kommer tilbake. Det virker som om han har sporet av... Jeg går på med Ronja, og vi finner fort ut at her er det dyr! Vi går på sporet og etter en stund smeller det. Enda en okse på 1 og ett halvt år faller. Flinke hundan vårres!!
En times tid etter dette skulle vi jage den andre åsen. Postrekka kan bare snu seg rundt på en måte, så er det klart for nytt jag. Vi får ut ku med kalv der, men de løper tilbake mot oss jagere. Karo vil ikke ta opp sporet, og vi tror kanskje han er sliten etter alle dagene med jakt. Gisle tar ham med seg hjem, mens jeg og Ronja går på sporet. Hun er enorm! Vi sporer i ca 40 minutt, og det smeller. Kommer på viltet, og gleden er ett faktum! Der ligger det en kalv. Ronja er kjempegod. Vi får så mye skryt for enorm sporing og godt jobba av fører :-) Gjett om jeg er stolt!! Vi kommer hjem og ser tydlige tegn på at Karo ikke er i form. Han syter, og vil bare kose. Jeg sjekker og klemmer overalt, men finner ikke noe. Jeg tar en tøffel og skal få ham i lek. Han biter over den, men setter i ett hyl. Jeg ringer dyrlegen, og hun ber oss komme med en gang. Karo må få beroligende for at de skal få sett i munnen hans. De finner et sår der, men det viser seg at det er en 4 cm lang kvist som har boret seg inn i kjeven hans. Skjønner at han har vondt ja! De fikk ut alt, og han går nå på pencillin. Vi håper han kommer seg fort. Jeg har ham med på 2 drev resten av helga, der jeg sporer i sele. Glad vi fant ut av det.

Karo kom på fallet til Ronja etter å ha undersøkt og bitt på sitt eget fall :-)

Ronjapia på kalvefallet etter en topp sporing!!! Stolt "mamma"!

Storviltjaktkurs songlia 2011

Årets første storviltjaktkurs i Songlia er igang, og vi pakket bilen med 3 hunder og masse klær og jaktutstyr og kjørte til Orkdal, og ut til Songli. Der møtte vi 12 nye elever og vi ble 13 instruktører.
Alle var spente når fredagsmorgen kom. Det er morgenpostering hver morgen, der vi står opp klokken 04.00 til frokost, og deretter ut på post før det lysner.
Det regner litt idag, men det virker ikke som noe problem i det hele tatt. Det blir skutt 2 dyr på morgentrekket. En kolle og kalv oppi skotthaugan. Det blir sett et ti-talls dyr på postene rundt omkring.
Det første drevet foregikk over Nyseterkammen. Et langt og bratt drev før en kommer på toppen. Der jager vi ut tilsammen 4 dyr, som postene ser, men de løper ut av terrenget i full fart. Mye teft.
Vi bestemmer oss for å drive opp mot Songli etter en bålbrenning og mat. Der også er det mye teft, men ingen skudd blir løst. Det ble slakting før middag om oppsummering av dagen til kvelds. På lørdag er det også postering, men ingen dyr blir felt. Det ble sett noen få hjort. Det første drevet er Baklia.Bortom Grønnlia. Det er bratt, og ulent terreng før vi kommer oppi siden. Men mye dyr i drevet. Her er det også elgku med kalv. De løper innom mange poster før de forsvinner ut av terrenget. Synd det ikke var 25 sept...Jeg går på et spor fra ett dyr. Det er ikke gammelt, for Ronja "Loser" i båndet. Gisle får slippe Karo, og han tar opp sporet fra oss, og like etter går losen for fullt! Dyret, en hjortekolle kommer som et prosjektil forbi noen poster, med Karo bare sekunder etter. Kolla stopper og venter på Karo, og når han nærmer seg, er han så nære at han kan nappe i føttene til kolla. Ifølge postene som satt å så det hele, løp de rundt hverandre før de fortsatte. Postene som fikk henne på post, fikk ikke løsnet skudd, så de forsvinner inn i Grønnhaugen. Karo gir seg, og kommer tilbake etter 20 minutt. Knallbra jobba!!! Vi bestemmer oss for å ompostere, og jeg og Karo blir plassert på post med elev. Karo sovner tvert, inntullet i jakka til Gisle. Der sover han som en sten under hele drevet. Vil ikke slite ham ut heller. Det er også dyr i drevet her, og det er mye spor, men det er til slutt en post som får to koller på seg, men vi var på utkikk etter bukk og kalv, så de fikk løpe videre. Kom tomhendt hjem ikveld, men med gryterett, multekrem og nystekte vafler, blir det atter en kjempekveld og god stemning. Hundene sover, og de får etterhvert komme opp ilag med oss og 5 andre hunder. Kjempefin trening det også. Idag, søndag var det noen som var ute på post fra morgenen av. Her ble det skutt en spissbukk. Under drevet, fikk vi fram på 20 talls hjort, og 3 elg. Det ble skutt tilsammen 4 dyr idag. Ble seint før vi kom hjem, men vi har hatt en knalltur og ei uforglemmelig helg! Jeg var eneste dame i gjengen, og jeg storkoser meg. De er så trivelige alle sammen :-)

Tar på å jakte å gå over 3 mil for dagen.. Og atpåtil gå i full los..

Klarte å rote bort sporsela vår, så vi måtte bruke trekksela på siste drevet..

Ylva, Karo og Ronja klar for ett nytt drev.

Fira :-) Trivelig sort elghundtispe.

Litjmor på storfugljakt.

Måtte bare legge inn dette bildet av litjtuppa vår. Hun var med oss på storfugljakt på lørdagen.

Båndtvangen over for 2011

Så godt at båndtvangen er over. Ikke for det. Karo har fått MYE morsjon i vår og sommer, men det er godt å kunne slippe bånd😀.Det er ikke alle plasser en kan slippe, men stort sett rundt her hjemme er det ok. Setter på ham GPS, og går opp i skogen og bare lar ham jobbe med å søke ut, og finne vilt. Han var litt dårlig på det her ifjor. Han søkte ikke nok ut. Ser ut til at han har vokst på den oppgaven iår. Han søker ut, loser og kommer tilbake.  Hadde en kjempelos på elg. Den var perfekt! Ellers jager han mye småfugler enda. Irriterer meg, men vi jobber med saken, og han har blitt bedre. Har han først funnet seg et ferskspor, så holder ham på det om det flyr fugler rundt ham. Og det er jo framskritt.
Nå er det snart tid for nytt kurs uti Songlia, og vi gleder oss masse! Det er 12 elever som har meldt seg på, og vi instruktører er klare som bare det :-) Første kurset er nå fra den 15-18 september. Tror det er rundt 20 hjort som skal felles iløpet av sesongen..

Alle 3 i hagen etter at gjerdet er satt opp.

En pust i bakken før neste søk :-)

Karo på Kjølen 7/9-2011

Svensk blodspor.. 5/9-2011

Ja, nå har vi fått "blod på tann". etter å ha gått mange blodspor her til lands, holder jeg nå på å trene til å gå prøve i Sverige. Så, jeg la ut et svensk spor, eller rettere sagt, jeg la ut bare det momentet vi er usikre på. Og det er tilbakegang og skuddtest. Merket løypa godt, uten vinkler men med 10 meter tilbakegang, og 5 meter opphold, men hele tiden dro jeg skanken med meg. Sporet ble vel en 120 meter bare, men selve sporet er greit med vinkler og alt.
Sela på Karo denne gang. Var så spornøye! Gisle ble med meg med en startpistol som jeg fikk lånt av Roar. Ba Karo sette seg. han gjorde det etter noe motvilje..(hvorfor skal jeg det da? Har alldri gjort det før...) Gisle fyrte av skuddet mot "viltfallet", og Karo "tok" av og fikk den "losen" Her har vi noe å jobbe med!!!! Lyden skal bort! Jeg fikk roet ham ned, og han sporet til han fant "dyret" Noe rot på slutten, for han var så "heit", MEN REDD VAR HAN IKKE :-)
Ronja ble bare ivrig. Hun også hadde lyd, men brukte nesa og sporet fram til skanken.. Kjempemorsomt, og å trene med flere momenter er jo lærerikt for både hunder og eier. dette skal vi trene mer på.

Søndag 21 August 2011

For ei helg! På søndagen skulle det være ordinær blodsporprøve i regi av spanielklubben i Trøndelag. Den skulle avholdes på Samsjøen ved bommen. 20 spor ble lagt ut på lørdagen, hvorav 2 reservespor. 18 ekvipasjer skulle gå, og det var 3 dommere. Wenche Krogstad var dommer i regi av NKK. Så var det Eirik Mæhle, og Sturla Røstadli. Spor ble trekt, og jeg fikk spor nr. 14, med dommer Wenche Krogstad. Sporlegger var Heidi Ødegård fra Sunndalsøra. Vi skulle gå til slutt (nr 6) så vi satt og ventet ved sekretæriatet før vi kjørte oppi skogen og fant sporstarten vår. 
Når dommeren kom, var Ronja klar som bare det. Vi fikk påvist sporstart, samt retning, og vi startet å gå. Jeg husket på farten, og at jeg ikke skulle prate så veldig mye til verken hund eller dommer..🤭. Lærte det sist gang .
Etter bare 50 meter stoppet hun opp, og været i lufta. Jeg ble så skeptisk. Hun markerte også ei "elgseng", men bare sporet videre. Tok vinklene godt, markerte sårleie kjempegodt. Satt nesen skikkelig nedi, og stoppet. Kjempebra! Så gikk sporet den andre veien enn hva jeg trodde..🤔. Men, jeg aner jo ikke hvor sporet går, så jeg må stole på å lese hunden. Og dommerne fulgte på . og 50 meter lenger fram begynte jeg å se veien, og da var jeg spent på om skanken dukket opp snart. Ronja tok en bratt skrå til høyre, og fant skanken. Synes hun gikk kjempegodt, og jeg hørte dommeren var fornøyd. Ronja ble prøvens beste hund, og vi vant!!!! 😀 Hun brukte vinden mye idag. Løftet hode og været, satte nesen i jorda og gikk videre..Jeg er så glad og stolt over den lille dachsen min :-))) Og, det er mulig å bruke dem på blodspor parallelt med jakt :-))
Tusen takk til Heidi Ødegård som sporlegger, og dommer Wenche Krogstad.

Karo gutten var i det gode fotolunet på Nerskogen på lørdagen, så her et perfekt bilde av den andre gromisen min. Kaiser ville ikke fotograferes, han lå godt plantet i sofaen. Nå gleder vi oss til jakta.

Fin gjeng ja :-)

Stolt ekvipasje ja :-) Hærlig gjeng!

Begynner å bli en nydlig gutt! Markerte muskler, fine vinkler og ikke minst vital og snill :-)

Maleri 18/8-2011

Hei igjen. Gisle gikk opp blodspor igår på ca 500meter. Med avhopp i vinkel, sårleie og ellers et kjempespor. Det lå i 21 timer før Karo gikk det i ettermiddag. Sporet av ved første vinkel, han gikk rett fram istedet for å ringe. Jeg så det med en gang, befalte "gå spor" og han stakk nesen i jorda, og fant tilbake til sporet. Sporet rett på skanken. Fint tempo, og jeg synes han hadde alt under kontroll :-)) Stolt mamma!
Har vært 2 gang til dyrlegen siden sist. han blir liksom aldri bra i magen. Mye løs avføring, og lite matlyst. Håper vi finner ut noe snart. Fikk tatt blodprøver og avføringsprøve idag, og skal ta nye på mandag, så han er i gode hender :-)

Eller så hadde vi litt apporttrening i hagen igår, og jeg gjemte apportbukken flere ganger, og Karo søkte opp og fant den. Morsomt.

På søndag skal Ronja gå blodsporprøve. Vi trente på brettet igår, og det fungerte fint. Håper på lite vilt i sporet ;-)

Har fått malt bilde av Karo på lerret. Se så fint det ble! Det er Elin Henkel som har malt det. Se http://www.hundogfriluftsliv.com for fin og interresant hjemmeside. Anbefaler å ta en titt.

Når vi drar på jobb 1 dag etter ferien.. Ikke dra fra oss!!

Bukkejakt 2011

Da var bukkejakta igang, og vi begge to sto opp klokken 03.00 😮for å ut å postere. Gisle har satt opp en posteringsstol i et hogstfelt like ved oss, så han plasserte seg der oppe, og jeg kjørte mot grensa til et annet vald og satte meg. Bare etter noen minutter dukket det opp dyr på posten min. Det er ikke så lett å se det i skogkanten. De er ganske så i ett med naturen. Det gikk der og beitet, og voktet innimellom. Etter nøye gransking i kikkerten, så jeg ikke noe "pynt" i toppen, så hun fikk gå der å beite ifred 🙂. Trivelig å se da. Satt og ventet på bukken, men jeg måtte hjem å ordne meg på jobb, så den berget denne gangen 😉😀. Gisle hadde ikke sett noen ting fra morgenen av.
Etter jobb var det på'n igjen. Gisle ut på post, og jeg gikk og plukket 1,5kg bringebær før jeg "kledde meg ut" og kjørte ut på posten min.
Gisle hadde i mellomtiden flyttet seg fra posten sin, og kjørte ut til et annet hogstfelt i nærheten. Der sto det en elgokse og beitet, så Gisle sto å så på den. Mens den gikk der, spratt det plutselig opp et rådyr fra det høye gresset. Det var en bukk, og han ble skremt av elgoksen.. Elgoksen snudde, og bukken la seg ned igjen litt lenger bort. Gisle fikk lagt seg i posisjon, og fant ut at han skulle prøve å lokke. Han lokket med en buttolo, og lokket som et vanlig kje. Bukken spratt opp, men gjorde ingen mine til å komme etter lyden. Ettersom ingenting skjedde, laget Gisle en hetslyd, og med det startet bukken opp, og kom som ett uvær rett mot ham. Han bråstoppet, og med bredsiden til, falt han momentant i skuddet. Og det på første dag!. Gisle ringte meg, og vi ble enige om at Karo skulle få gå på sporet og bort til fallet. Det begynte å bli skumt så fikk ikke tatt bilde. Gikk på sporet fra ca 100 meter, og Karo tok overværet med en gang og gikk rett på dyret. Kjempemorsomt! Vel ivrig på fallet synes jeg, men jeg er vant til dachs, så det er kanskje ikke så rart😀

Fornøyd jeger :-)

Din overskrift

Karo er litt vel ivrig på fallet som dere ser. Uklart bilde..

Sommerferie 2011 over.

For en fin ferie vi har hatt 😀. Hærlige dager med bare avslapping og hunder i fokus. Ronja har som sagt hatt løpetid i hele ferien vår, men med god hjelp av mamma og pappa så gikk det veldig bra. Karo har mistet matlysten for tia. Etter at Ronja fikk løpetid, har det vært lite spising ja.. Men, han er ikke syk, så da er han vel bare matlei. Mor som er litt bekymret..

Ellers så har vi ikke trent på noen ting som helst. Har kommet med på 2 blodsporptøver ihøst, så vi skal ta en tørn nå fram til den første prøve den 20 august, og den siste den 4 september. Da er det snart elgjakt. Imorgen (onsdag) begynner bukkejakta, så vi håper det kan bli litt snusing og riving i vilt imorgen tidlig om vi er heldig 😉. det er mye som skal klaffe :-)

Karo på Buslettjønna

Kickbike 2011

Vi har investert i en Kickbike.. No bli æ lat ja ;-) . Det er en sparkesykkel med 2 hjul, og feste for hund i front. Karo synes det var enormt morsomt å løpe med denne farkosten og med mor på slep. Full konsentrasjon. Men, det var faktisk enkelt å holde balansen.

Ellers så har guttene (Gisle, Kaiser og Karo) og jeg, samt Sigurd og Janne besteget Forelhogna på torsdagen :-) Kjempeflott tur, og heldig med været! Var skepisk på om Kaiser klarte det, men det gikk bra. Hørte ikke mer til ham når vi kom hjem, men han hadde ikke vondt noe sted, bare sliten. Det har blitt lite og ingen trening med lydighet og blodspor. Må ha litt fri fra det også. Vi trenger å trene, så vi må skjerpe oss der!

Forelhogna langt i det fjærne..

Kickbike. På styret er det festet ei stang for tau

Endelig toppen etter 2 timer

Sommerferie 2011

Sommerferien har startet, og vi storkoser oss. Idag fikk vi oppleve det vi ikke skulle tro kunne skje her i Norge. En mann (foreløpig) har klart å sprenge regjeringsbygget i Oslo, der 7 personer til nå er bekreftet omkommet, og han har drept hittil 84 mennesker på Utøya der det foregikk en politisk sommerleir for ungdom. Helt ufattelig og trist. Tenker på de etterlatte.

Vi har hatt ei fin uke på Roan. Vi har bare kost oss, gått litt blodspor og ferskspor. Har ikke hatt så lyst til å ha Karo så mye utenom veiene, da det er mye hoggorm og flått utpå der. Har plukket av ham 3 flått til nå. Det er så mye vilt på Roan at jeg har ikke sluppet ham. Har et friområde på en Holme (meholmen) som jeg bruker å trene innkalling, og der han kan løpe fritt som han vil. Han storkoser seg :-) Så har Karo vært på sin første båttur. Skulle ikke tro han har gjort annet. Med redningsvest selvsagt. Fikk ikke tatt bilde av den turen, men det var ikke noe å frykte nei. Her noen bilder fra uka .

Blodspor

Fant skanken han ja :-)

Også litt lek med apporten :-)

GODKJENT ETTERSØKSHUND 12/7-11

ENDELIG!! Denne dagen har vi ventet på 😀. Karo er godkjent ettersøkshund!
Vi har ikke trent så mye på ferskspor, da vi har gått mye blodspor på våren, men vi hoppet i det og møtte opp til fersksporprøve.
Vi fant elg ganske fort. Dommeren hadde blitt tipset om elgoksen som beitet i området, og den fant vi fort. Sporet skal jo være minst en time gammelt, så vi satte oss ned og ventet, ettersom vi så den løp opp i skogen med det samme vi kom. Gikk på sporet når tiden var inne, og dommeren sa fort at denne elgen slipper han ikke av synet med det første 🙂 Kritikk: Sporstart, helhetsinntrykk og tempo: Meget godt. Tapsarbeid og Konsentrasjon/Vilje: Utmerket. Vi fikk godt på arbeidsmåte, for han er litt vel ivrig.
Men, vi fikk 9 poeng av 10 oppnårlige, så jeg er kjempefornøyd. Vi har masse å trene på, så han er slett ikk utlært. Nå kan vi bare roe ned å trene på det vi skal bli god til. Nemlig jakt og ettersøk på vilt :-))) 

Karo er klar for fersksporprøve.

Bevegelig blodsporprøve..

Vi var ikke helt færdig alikevel.. På tirsdag fikk jeg lyst til å prøve å melde på en bevegelig blodsporprøve. Vi mangler jo bare 1 førstepremie, og 2 utstillinger for å få championat. Jeg fikk litt nok av utstillinger etter alle nedturene, så vi får tenke litt på hva vi skal gjøre framover. Vi skal som sagt i hovedsak bruke ham på jakt, men synes det er utrolig morsomt å gå blodsporprøver. Får samtidlig trent, og det er jo så sosialt.
Møtte opp på Stavset denne gangen til prøvedommer Sturla Røstadli. Kritikk: Hunden tar sporet meget godt. Jobber seg fint igjennom sporet. Bruker litt tid ved tredje vinkel, men kommer til sporslutt etter 23 minutt😀. Har meldt på NM i august nå, men om vi ikke blir med, er jeg slett ikke skuffet, for han er jo bare 17 mnd, så vi tiden foran oss :-)

Fornøyd gutt :-) Synes det var morsomt å bite i medaljen sin.

Nerskogen 1-3 Juli 2011

Å, nå er vi ferdige med blodsporprøver og kurs for ei stund. Det tror jeg både jeg og Karogutten har godt av :-) Vi har gått lei. Ser fram til en velfortjent ferie nå. Og med 2 førstepremier med HP på ordinære blodsporprøver er vi godt fornøyd. Skal melde på fersksporprøve nå før jakta. Har "prøvegått" litt, og det virker som om han takler det også bra. Han er stødig og følger på bra, uten en lyd! (Når det ikke er ferskt vel og merke) Vi gikk på et spor der elgen nettopp hadde stått, og da var det full los.. Men etter en halvtime-times venting, gikk vi på igen, og da var det stille. Det skal virkelig bli spennende i høst.
Ihælga har vi vært på Nerskogen å storkosa oss. Vi har gått turer, lekt oss, og har bare nyta helgen. På lørdagskveld ble Kaiser med Sara, Rikke og meg å lå i Lavvo.
Gjett om det var en som synes det var stas🙂. Han sov og snorket godt hele natta igjennom.
Sara og Rikke har trent litt lydighet og innkalling med Karo, og han er kjempelydig til dem. Morsomt å se hvor engasjert både hund og barn er :-)
Trente litt hetstrening med Ronja og Karo. Har et tørka reinsdyrskinn som jeg jeg bruker. Fin trening det til høsten :-)

sara og Rikke med Kaiser. Klar for ei natt i Lavvo :-)

Blodsporprøve Selbu 25/6-2011

Etter en trivelig grillfest på fredag, og lite søvn, kjørte vi avgårde til Selbu på ny ordinær blodsporprøve i regi av Selbu trekk og brukshundklubb. Det var 30 ekvipasjer påmeldt, og alle møtte opp. 5 dommere skulle dømme 6 ekvipasjer hver. Vi trakk spor nr. 23, og skulle gå sist av 6. Vi ventet tilsammen 4 timer før vi skulle gå. Det var greit nok, vi tuslet litt rundt og så etter multer. Og fikk luftet alle 4 beinte som var med.
Klokken ble to, dommer og sporlegger kom, og det ble vår tur. Karo startet bra. Spornøye og fint tempo. 2 vinkler gikk greit, og han markerte sårleie. Like etterpå fløy det opp ei orrhøne med kull... Blodsporet ble glemt. Hadde ikke en sjans å få ham inn på sporet igjen, så det ble 0. Synd, men vi ble mange erfaringer rikere, og vet hva vi skal trene på framover. Vi hadde gått for Hp om det har holdt til sporslutt, og det er jo kjempebra synes jeg. Det var 12 ekvipasjer som fikk 0, 2 ekvipasjer med 2premie, og resten fikk 1 premie, 3 av dem med HP. Mye vilt i sporene, og masse vann. Bedre lykke neste gang. Morro var det å treffe trivelige folk og andre hunder :-)

Mangler ikke på motivasjon. "På med sela no, så e æ klar"

Onsdag 22/6-2011

Vi fikk telefon fra Tor Stæli igår, om vi ville komme å gå blodspor med en hund. Han skulle legge ut flere spor, så vi kunne trene litt. Vi møtte opp med Ronja denne gangen, da Karo skal gå sporprøve på lørdagen. og jeg er redd han kan bli lei om vi trener for mye. Tor Stæli hadde med seg Caxsa (fox terrier) på 14 mnd, så kom Arild Dahl med Ylva på 4 år, og vi med Ronja.
Vi gikk et spor som var lagt for 23 timer siden, så jeg var veldig spent! Hun gikk 99% sporrett, tok vinkler og avhopp perfekt. Det hadde gått mye vilt på en bit av sporet, som hun godt kunne tenkt seg å gå etter, men jeg så det på henne og avbrøt, og sa "SPOR" så koplet hun rett på igjen :-)))
Ylva og Caxsa gikk også bra :-) Ylva var veldig "bred", men tok seg inn og jobbet godt  fram til skanken. Lille Caxsa gikk også bra synes jeg, men hun hadde overvær på vilt et stykke uti sporet, og ville gjerne undersøke det, men hun kom også til sporslutt :-) Morsomt når vi er flere som går ilag, og kan gjøre det litt sosialt.

Fox terrier Caxsa :-)

Ordinær blodsporprøve.

Nok en ordinær blodsporprøve. Denne gang i regi av Retriverklubben i trondheim og omegn. Oppmøte klokken halv ti, og det var på Samsjøen det skulle arrangeres. Der går det MYE sauer, og masse vilt.. Her skal han få bryne seg, tenkte jeg når vi startet opp. Sola skinner fra nesten skyfri himmel, og det er over 20 grader. Det skyer litt til etterhvert som vi nærmer oss plassen. Vi trekker spor, og får spor nr. 3. Og når alle spor var fordelt, ble det bestemt av vi skulle gå først. Jwgw var såå nærvøs, læll om det var gisle som skulle gå. Vi kjørte ned til sporstart, og dommer Guri Eggen kom og skulle dømme oss. Det gikk kjempeflott! Kritikk: En spornøye hund som tar vinkler og avhopp uten problem. Hund og fører markerer sårleie. Et effektivt sporarbeid og en utmerket ekvipasje. 1 premie, med HP, og vi ble 3 beste ekvipasje .

Lydighetstrening og blodspor

Varmt å trene lydighet idag, men skal det bli noe, må vi trene. Fokuserte på de øvelsene vi er usikre på idag. Dekk fra holdt, og stå under mars. Enkeltdekken var også med. Han har en "uvane" med å sprette i været etter 40-50 sekunder..
Stå under marsj gikk kjempebra, og det samme med dekk fra holdt. Enkeltdekk i 1 minutt, ble til 40 sekunder, men jeg sa ingenting, bare gikk tilbake til utgangatilling, og la ham ned på nytt. Og da lå han. Skal ta en runde til ikveld med ham.
Ronja gikk blodspor idag. La ut et spor klokken 22.00 igår kveld. Det har regnet bittelitt, men sola har vært mye fram iløpet av dagen. Vi gikk sporet halv tolv, altså 13,5 timer etter at jeg la det ut. Perfekt! Markerte såleie, og tok alle vinklene, og det var et PERFEKT spor av litjpia mi 😀. Vi fokuserte her på farten også, og det gikk så bra!

Stå under marsj

Dekk fra holdt

Klare til sporstart

Stolt ekvipasje. Glemte sporlina, men flexi'n holdt :-)

17/6-2011

Nå er det en stund siden vi har skrevet noe her.. Vi har i grunnen tatt det bare rolig. Har trent lydighet, og på tirsdag skal vi ta Appellmerkeprøven. Jeg får bare HÅPE at det ikke surrer noen fugleunger rundt oss når vi skal til pers.. 🙂. Karo er helt vill etter fugler for tiden..
Ellers så gikk vi blodspor på mandagen. Det hadde ligget i 13 timer, og det regnet kraftig natt til mandag. Karo sviktet ikke, og gikk rett til skanken. Eneste minuset var at han markerte ikke sårleie.
Vi har gått turer i marka, og kost oss :-)
Igår var vi til dyrlegen med Kaiser på 12 år. Han har fått betennelse i ører, øyne, og så har han fått lyskebrokk... Det er bestilt operasjon neste torsdag. Tok blodprøver av ham, og han skal sjekkes først, for å se om hjertet hans takler en lang narkose. Han er jo gammel.. Håper og krysser fingrene for at han blir bra, og kan leve lenge etterpå 🤩

Ronja er blitt N VCH 3/6-2011

Jippppiiii :-) Idag ble Ronja pia mi norsk viltsporchampion. Jeg fikk litt blod på tann etter at vi gikk så bra i Sæterdalen forrige helg, at jeg meldte på Ronja på en bevegelig prøve oppi Selbu. Sara og Rikke ble også med, og etter frokost tok Sara med seg Ronja, og småsnakket med henne hva hun skulle gjøre, og at hun måtte finne "skanken" :-)

Vi kjørte opp, og møtte spordommer i dachshundklubben, Kjersti Andresen. Luftet Ronja før vi startet. Hun gikk perfekt! Hadde ikke et eneste tap, og fant skanken etter 20 minutt! Det var en ting som gjorde at vi mistet HP, og det var farten.. Vi hadde litt vel stor fart, og jeg snakket litt for mye med hunden. Ellers var det perfekt :-) Kjempemorsomt!

Stolt hoind me halen rett opp :-)

Utstilling 29/5-2011

Det gikk ikke dagen idag heller, men vi ble iallafall dømt! Dommeren virket helt ok, men hun også reagerte på fargen. Vi fikk Good, så jeg er førnøyd med det. Jeg liker ikke utsdtillinger i utgangspunktet, så jeg gruer meg slik hver gang!! Nå skal vi ikke stille flere ganger iår! Synes synd på Karo, for han stresser seg opp sånn. Det var godt å komme oppi marka å trene apport i vann etterpå. Mye bedre. Ronja var utslitt etter sporprøve på lørdagen, men igår var hun i toppform :-)
Idag skal vi på appellmerkekurs igjen. Gleder oss, og håper på framgang :-), og vi har stor framgan på hjemmebane, så jeg må være mer konsekvent ser jeg når vi er utenfor vår egen eiendom :-)

Så godt å slapp av oppå sofaputa :-)

Bedre å være oppi marka å drive apport :-)

Samlet (ordinær) blodsporprøve 28/5

Har meldt på 3 ordinære blodsporprøver i år, og idag var prøve nr 2.
Kjørte til Sæterdalen (over mot Meldal) der Sør-Trøndelag Elghundklubb arrangerte en samlet blodsporprøve. Møtte opp i god tid, slik at hundene skulle få tid til å roe seg på ny plass. Vi hadde fått katalognr. 1 og 2, så vi var først ute. Vi trakk spor nr. 37 og 29. Det ble til at jeg gikk med Ronja, og Gisle skulle gå med Karo.
Ronja hadde en perfekt start, tok 1 vinkel på strak arm, merkerte sårleie perfekt. Ved 2 vinkel gikk hun rett fram, og kom på oversiden av sporet, men jeg tok henne inn, og tilbake på tapet. Hun fikk en tanke overvær, og krysset sporet noen ganger, men kom til sporslutt etter 15 minutter.

Kritikk: Meget godt arbeide. Litt ivrig i starten. Sporstart:Utmerket. Tempo: meget godt. Tapsarbeid: Godt. Kkonsentrasjon/vilje/arbeidsmåte/helhetsinntrykk: Meget Godt! 1 premie.

Så var det Karo sin tur. Ikke noe å peke på. Gikk sporrett fra start til mål. Kritikk: En utmerket sporhund, stor fart idag på ekvipasjen. Ellers topp!
Sporstart/tapsarbeid/Konsentrasjon og vilje/arbeidsmåte/helhetsinntrykk: Utmerket. Tempo: Meget godt.
Endelig etter mye arbeid, trening og øving, viser det seg at det gir resultater

Ronja med 1 premien sin :-)

Karogutten :-)

"Basen" der vi hadde samling før og etter, samt premieutdeling.

Lille Fanta på 10 uker. Tidlig krøkes, god sporgåer skal bli.

22 mai 2011

Atter ei fin hælg på Roan 😀 Sara og Rikke var med oss , og da fikk hundene 100% oppmerksomhet stort sett hele tiden! De sa ikke nei til det. Inkludert var trening, trim og masse kos. Karo fikk løpe mye løs, og som igjen utløste en del "los" på kråke... Det er en del av dem på Roan, så de fikk vinger å flyge på når Karo kom. Også mye vilt, men det holder vi oss unnå nå, da vi skal gå en ordinær blodsporprøve neste helg.
Ronja og Kaiser var også med på turer, og alle 3 lå som noen slakt igår kvleld. Deilig. Sara og Rikke er så flinke med hundene. og hundene lystrer når de kommanderer dem :-) Når det gjelder kurset vi går på, synes jeg vi er blitt flinke! Vi prakkes litt med fri ved fot og "stå", men ellers tror jeg vi har øvelsene i boks til prøven i Juni. Det er så morsomt å jobbe med Karo. Han er så ivrig 🙂Her noen bilder fra helga.

Sara, Rikke og Kaiser på Husfjellet.

Rikke, Sara og Ronja på båttur

17 MAI 2011

Gratulerer med dagen alle sammen :-)
Vi valgte bort tog , bunads-sko og orkester iår, og tok på oss støvler og gikk til skogs. Tok med oss de 3 håpefulle og gikk en lang markatur. Hærlig. Vi har trent litt lydighet også siden siste kurskveld. Jeg fikk beskjed om å skryte mer av hunden, og kanskje være enda mer "snar" å belønne ham.. Og dette har vi pugget på, og jeg ser framgang.
Har ikke gått flere spor, da vi skal gå ny sporprøve om ikke lenge.
Utpå dagen, etter turen tok vi med oss Ronja på kanotur. Gjett om det var stas! Både for oss, og hunden. Jeg for min del har aldri vært i kano, så det var en positiv opplevelse.

Nydlig på Ånøya 17 mai 2011

Roanshelg 13-15 Mai 2011

Fredag den 13 og Roanstur 🙂 Turen gikk fint, men etter 3,5 time i bil, skjønner jeg hundene sparer opp masse energi der de ligger og humper 🙃De storkoser seg utpå dær, og på Meholmen kan de løpe løs uten at de gjør noen skade. Det er sjø på alle kanter, og mye kuppert terreng, så der får de brukt seg.
Det er en barnehage utpå Roan, som også er inngjært. Etter å ha luftet godt, tok jeg med Karo inn på området, og trente på "på plass", "stå", "kontakt" og "apport". Han jobbet perfekt, og jeg er kjempefornøyd med ham idag! Har jeg hatt barn selv, har jeg ikke likt at hunder er inne på område og tisser og gjør fra seg. Men, jeg er kjempenøye med at innenfor gjærdet er det KUN trening! Og det funker faktisk.

La ut et blodspor på 150 meter av noen rester jeg hadde. Gikk det like før vi dro hjem idag, og han gikk sporrett. Markerte også sårleie. Håper det varer 😀. Mye kos, og fine kvelder har vi hatt.

Jeg og Karo ser på Mestrene Mester.. Er litt vel stor å ha i fanget, men han tror han er "bitteliten" selv :-)

Grønningen på Roan :-) Fin kveldstur utpå bergan.

GODKJENT!! :-D 5/5-2011

Jipppi😀. Meldte på Karo til en bevegelig sporprøve på Hølonda på lørdagen, og fikk gå opp idag, torsdagkveld. Det styrtregnet igår, onsdag, og vi var skeptisk på hvordan dette ville gå.. Idag var det nysnø når vi våknet, men det tinte av iløpet av dagen... Enda mer skeptisk. Kjørte utover, og møtte opp til dommeren klokken 18.00. Han ville at Karo skulle lufte av seg, og roe seg ned før vi startet. Han fikk surre litt rundt, å hilse godt på dommeren. Gisle gikk på sporstart, og i begynnelsen virket han ivrig på alt annet enn blodsporet, men han fulgte på. Etter første vinkel, roet han seg, og sporet godt! Ved andre vinkel, som han tok godt med en sirkel, hadde det passert elg... Han stoppet, fikk overvær, så ut som om han tenkte over hva han skulle gjøre.. Men, han satte nesen i sporet, og gikk videre🙂. Kom til sporslutt (uten skank, dommeren bruker ikke det så ofte), men han fikk ENORMT mye skryt! Godt jobba, Karo. STOLT "mamma" kunne få bekreftet at han kan jobben sin! Så da mangler vi fersksporbiten før han er godkjent ettersøkshund. Det er kalving, og dyrene er fredet for sporing nå fram til 1 Juli. Skal fram til da øve på blodspor, for han kan alltid bli bedre

Karo i Snøhula til Sara og Rikke på Nerskogen

N VCH Kaiser

Endelig. Etter 3 år som "muntlig" tittel som N VCH Kaiser, fikk vi endelig diplomet, og bekreftelsen på at Kaiser nå er Viltsporchampion. Kjempemorsomt :-)
Han er jo pensjonist for lenge siden, men han er vital, og har det godt.

Gode, gamle gutten vår. Gratulerer såå mye Kaisermann!

N VCH KAISER 04450/99

4 Mai 2011

Etter jobb idag bestemte jeg meg for å ta med alle 3 på markatur i det fine været. Det er båndtvang, så jeg hadde på dem langline, så de kunne få løpe litt. Gikk opp fra lysløypa, og opp på kjølen. Bruker å gå på ski i samme trase på vinteren. Det var noe snø igjen ennå, men fint å gå. Kom fram til Lompa, som er et lite fiskevann på toppen før myrene. Karo, som er så glad i vann, hoppet uti før jeg rakk å tenke, og svømte rundt, å råkoste seg. Hærlig å se. Men, fy så kaldt det må være! 😮Virker ikke som det enset ham i det hele tatt.😀 Dachsene nøyde seg med å stå på kanten å se på :-) Kjempefin tur. Det er slikre dager en minnes, og som en må ta godt vare på å gjemme i hjertet! Det har vært fint vær i Trøndelag lenge nå, men det er kald luft.🙂

Nybadet og glad gutt :-)

2 Mai 2011

Det har vært 2 nedturer for oss i det siste. Det skjedde i hælga! På lørdag skulle vi gå blodsporprøve, bevegelig klokken 10.00. Møtestedet var i Klæbu, og i regi av Trøndelag Dachshundklubb. Karo og Ronja skulle gå, så 2 spor var lagt ut. Karo var førstemann. Vi gikk ved ved sporstart, Karo satte seg og ventet til han fikk beskjed om å "gå Spor" Han gikk kjempebra 200 meter, før han rett og slett mistet interessen, og rotet det til. Satt ham på sporet på nytt, og etter mye om og men, gikk han sporrett de siste 300 metrene, og fant skanken, men det ble det ikke noe poeng ut av . det var skikkelig synd. Han som gikk så bra på Smøla! Hvordan er det mulig? Hunder har vel sine dager de også.. Usikker jeg!

På søndagen var det utstilling på Sunndalsøra. Tenkte det kunne være morsomt å prøve ham igjen nå som han er blitt Junior. Det var en dommer som het Moa Persson som skulle dømme ham. Vi gikk inn i ringen, og jeg så med en gang at hun ikke likte ham. Eller kanskje det var hele ekvipasjen som hun ikke likte ? Ikke vet jeg, men hun påsto han var innblandet golden, og at han av den grunn fikk 0 poeng! Det var jo en fin kritikk ellers.. Bare det å stå å si/påstå at han har goldenblod i seg langt bak i genene, eller at mora hans hadde tjuvparret seg med en golden, for deretter å blitt parret med Wachtel?? Jeg har jo papirer på han, og han ligner da ikke på en golden? Fikk veldig lyst til å hente en golden for å vise henne! Jeg ble skikkelig skuffet, og de andre som hørte på skjønte ikke hva dommer'n holdt på med. Hun dømte også andre hunder som hadde fått 1 premie og BIR  dagen før, som fikk KIP idag. Jeg har sendt klage til NKK, men dommen er jo satt. Men, jeg skal ikke gi meg, så vi har meldt på ny utstilling, og i våre øyne er han den fineste uansett resultat. Har lest i rasestandarden, og der står det ingenting om at lyse wachtler ikke er lovlig i norge..
Kritikk : Saknar Rastyp! H-hode med bra bredd, og krff lyse øyne. Bra hals, Øpna vinklar fram. Velvinklet bak. God bevegelse bak. Behøver å bli litt fastere fram. Lys golden farge!

Mandag 25/4-2011

Etter en knallfin påskeferie, er det igjen klart for å ha på seg striskjorta å komme seg på jobb. Vi har hatt noen fantastiske dager på Nerskogen, og Roan nå siste del påska. Det er så enormt med rådyr og elg på Roan, så jeg har hatt fulle hyre med å unngå så mye ferskspor som mulig til jeg har fått godkjent Karo på blodspor.. På fredagen gikk jeg ut et blodspor på ca 470 meter med avhopp i vinkler, og sårleie. Dette midt i "¨rrådyrland" for å teste ham litt. Gisle gikk med ham på lørdag, og det gikk greit. Fant skanken etter 10 minutt sporing.

Det skal bli spennede på en prøve dette. På onsdagen starter vi opp med Appelmerkekurs. Det gleder vi oss til . Vi er kommet godt igang med øvelsene, så tror vi skal klare bronsemerket på Juni :-)
Idag, mandag hadde vi en flott tur i marka. Synd vi ikke kan slippe, men vi må tenke på rådyr og alt av vilt som snart skal føde sine etterkommere. Ha ei flott uke alle sammen :-)

Karo hører på fuglene. Det er så spennende :-)

Påskeferie 2011

Påskeferie. Gjett om hundene er glade for det!! Vi startet påskeferien med å dra på Nerskogen. Onkelbarna Sara og Rikke ble med og ble til søndag. Hundene er kjempeglade i dem, og de får alle sammen deres fulle oppmerksomhe, Hele dagen! Vi har vært på ski, isfisketur, og lekt utenfor hytta. Hundene var helt utslått når de kom hjem igår🤩. Kjempegodt! Idag la jeg ut et blodspor på 450 meter med 2 avhopp i vinkel, som lå i 7 timer før vi gikk det i ettermiddag. Han sporet av en gang, og det var min feil, for jeg bommet når jeg la ut sporet. De ble for tett, og vinden hadde snudd, så han ville ta "snarveien". Men, han kom til sporslutt der hjortefoten lå.
Hyttenaboen har kjøpt seg en Flatcoated retriverhvalp. Zarek på 10 uker. Nydlig valp, og Karo tok ham godt imot. Her litt bilder.

Zarek og Karo

Sara og Ronja på Skarvatnet

Sara, Rikke og Karo på hytta.

Fotograf Sara med Karo i fokus

Ordinær sporprøve på Smøla 9/4-11

Så var den her da, dagen da Karo og Ronja skulle testes på blodsporet..
Etter en lang tur fra Melhus til Smøla, så var vi framme ved vindmølleparken. Det var tilsammen 18 hunder som skulle gå spor, og det var 4 dommere. Sporene ble trekt, og vi fikk spor 2 og 3. Etter 2 timer venting, var det vår tur. Dommer Svein Roksvåg skulle gå med oss, og Karo var førstemann ut.
Tok av fra start, og Karo var spornøye, og lina var slakk. Første vinkel gikk kjempebra, og sporet helt perfekt. Ved siste vinkel hadde det vært en hare, så Karo sirklet litt før han fortsatte. Da trodde Gisle at han hadde sporet av, og tok hunden av sporet. Da var det 100 meter igjen, og Karo hadde vært på sporet hele tiden. Synd! Vi fikk 0 i poeng. Kritikk: Sporstart: Meget godt. Tempo: Meget godt. Tapsarbeid: Meget godt. Konsentrasjon: Meget godt. Arbeidsmåte: meget godt.Meget godt helhetsinntrykk!
SÅ var det Ronja sin tur. Ronja har vært meget stabil i blodsporet, og heller ikke denne gangen sviktet hun. Gikk sporrett fra start til mål, og brukte 15 minutter. Plassering: 1 preime, og ble nr.2 av i alt 18 hunder :-))
Vi er så stolte av henne :-)
Kritikk: Kritikk: Sporstart: Meget godt. Tempo: Meget godt. Tapsarbeid: Meget godt. Konsentrasjon: Meget godt. Arbeidsmåte: meget godt.Meget godt helhetsinntrykk! Det er bare å melde på ny prøve for Karo sin del også. Dette kan han!

Det var 68 vindmøller på Smøla..

Karo på sporprøve hjemme på Melhus i vår.

Hjemme alenehelg..

På fredag reiste jeg og 2 kollegaer på en weekendreise til Riga. Gisle og hundene skulle dra på Nerskogen om været ble bra. Og det ble det. Kloa til Karo gror godt, og er så og si bra. Har gått med sokk når han har vært ute. Og øyet til Kaiser er som nytt . Kjempebra!
De dro opp på fredag etter jobb. 
Med 1 meter nysnø, 3 hunder, og ubrøytet vei, ble det en del basking, men etter 2 runder var de vel i hus, og alle 4 hadde ei topp helg. Med isfiske og sol fra skyfri himmel, var det ingenting å klage over :-) Nå er det bare dager igjen til sporprøve. Har ikke de store forventningene da vi har ikke fått trent så mye, men vi får se hvor langt vi har kommet i treningen iallefall 🤩. Her noen bilder fra helga.

Koser seg på isen :-) 2 av Guttan mine :-))

Ronjamor! Elsker å sitte å se seg rundt å snuse inn dufter, å nyte sola og varmen på den lille hundekroppen :-)

Så fint å sitte å følge med på hva som skjer ;-) <3

Skarp sola i nysnøen :-) Skulle hatt solbriller her..

Skade og operasjon

Fy, for noen dager vi har hatt nå.. Kaiser på 12 skulle gjennomgå en operasjon på mandag, for en "sti" på øyet han har hatt en stund. Men nå hadde han fått betennelse i den, så da måtte han til pers. Kjørte ham ned til melhus dyreklinikk. Når jeg kom hjem, luftet jeg Karo og Ronja. Da plutselig skrek Karo til, og han begynte å blø på foten sin..
Det viste seg at en halve kloa på en framfot sto rett opp! Og nerven var skadet..
Karo hadde tydlig vondt. han sto bare rett opp og ned og peste og siklet. Helt forferdelig å se på!
Så bars det nedover til dyrlege igjen. Anna Rathe klippet bort den biten som sto rett opp, og det ser ut som om resten berger.. Den er litt mørk helt inne ved roten, men han fikk pencillin, så hun regnet med at det gikk seg til. Det blir spennende å se, og jeg krysser fingrene for at vi slipper å ta hele neglen. Nå er han seg selv, og er like kvikk som han har vært. Når hundene lider, lider jeg også. Helt forferdelig å se at de har det vondt!
Ronjamor er frisk og rask da. Kaiser har kommet seg, "stien" er borte, men det verker fortsatt. Var på en runde i skogen igår. i djupsnø! Karo med sokk (som var borte når vi kom ned..) Men det gikk bra. De sovnet godt når vi kom inn foran ovnen. Rart med den store pelsdotten, at han trekker mot ovnen. Og nå har røytinga begynt...

Pinnelek på Nerskogen forrige helg :-)

Appelmerkekurs våren 2011

JIPPPIIIII!  Vi har endelig fått bekreftet at vi skal begynne på kurs i regi av Nidaros Brukshundklubb nå like etter påske. Å, som vi gleder oss.

Da er det kurs på 10 kvelder, etterfulgt av en prøve (appelmerke/bronsemerket.)
Vi har jo kommet godt igang med øvelsene, men det skal bli morsomt å trene ilag med flere 😀

Karo 3 mnd :-)

Hyttehelg!

Kom på Nerskogen etter ei laang arbeidsuke med mye pes! Ihælga skulle vi kose oss og ta det rolig. Som sagt så gjort. Kom på hytta, vi tente opp, og fikk det godt og varmt. Dro ut på skirunde med Karo. Ronja og kaiser fikk en runde først der vi gikk på veien. Etter bare noen hundre meter, fikk han teften av noe, hodet høyt, og gikk sakte bortover mot lokta. Og der, plutselig fôr det noe hvitt i en kjempefart. Joda, en harepus.. Enda godt Karo var i bånd, for han reagerte så kjapt! Og losen gikk. Vi gikk på sporet i ca 1 kilometer, før vi dreide av og tilbake til hytta. Han har ikke reagert så mye på harespor før, men skal si han våknet på det nå ikveld. Synd det ikke var lysere, så har jeg kunnet sluppet ham. Men var redd for at den skulle snu å gå mot veien..
Ellers har vi hadd ei topp helg med skiturer, og hyttekos.

Idag mandag, er det styrtreg, 5 grader og stri vind. Gisle la ut et blodspor på 450 meter. Det ble en utfordring for Karo, for det sto mye vann på enkelte plasser, og han fikk heller ingen hjelp av vinden. Markerte godt ved sporstart, og la ivei som han bruker.. Jeg stoppet opp flere ganger, til han skjønte at han ikke kom noen vei med den farta..(han gikk bedre iallefall). På grunn av det, ble det litt rot ved første vinkel\avhopp, men kom seg innpå, og markerte sårleie perfekt! Han blir også distrahert av fugler som piper og plystrer, men han registrerte den, og sporet videre. Den siste vinkelen tok han, og fant tilslutt skanken. Er fornøyd med jobben han gjorde idag.

Nydelig helg på hytta!

Nerskogen helg.

For ei hælg vi har hatt! Igår var vi på Nerskogen på hytta. Stri vind, men sol fra skyfri himmel. Karo var løs hele dagen, og på skituren også. Deilig å ha en hund som lystrer (når det ikke er noe vilt i nerheten) Gisle håpet at det skulle sprette ut en hare, men det gjorde ikke det idag. Det fløy opp ryper, men Karo så dem ikke. Han luktet dem i etterkant, og ble kjempeivrig. Idag har vi vært å gått tur på hjemmelige trakter. Mitt hjemsted på Ler. Nydlig vær, og topp tur!
Da er det godt å finne roen å slappe av etterpå.

Midt på gulvet der matta lå etter rundvask imorrest skulle han ligge :-)

Kaiser på tur onsdag 9/3-2011

Etter vi fikk Karo i hus, så har Kaiser forandret seg. Han fikk jo prolaps i ryggen, og vi var redd at vi måtte ta ham. Etter røntgen fikk han medisiner, og vi masserte ryggen daglig og fikk ham på diett (enda han er ikke tykk, men muskuløs og kraftig). Kaiser har nå frisknet til, blitt sprek og vital. Morsomt å se. Han kan også være med på skiturer og lange gåturer. det går ikke så fort, men han er veldig glad når han får bli med. Bildet er tatt fra en tur rundt Våttåsen. . Hærlig den gamle gutten vår 🤩

Blodspor.

Hei igjen.
Da har vi gått årets første blodspor. Det var delvis bart inni en skog i nærheten, så vi la ut et blodspor på ca 450 meter, med 2 avhopp og ett sårleie. Begynte kjempebra. Gikk sporrett fram til sårleie, markerte godt . Også første avhopp gikk bra. På andre avhopp kom han litt på villspor, sirklet veldig. Plutselig virket det som om at han skjønte hva han holdt på med, og kom seg inn på sporet, og gikk til sporslutt. (Det er spekt i jorda, og det var kaldt denne dagen, så det er mulig at det gjør at han jobber anderledes)
Tror det er mye hjelp i brettet vi har brukt etter spesialsøket som gjør at han er fokusert på jobben sin og blod, som vi har trent på.

Skal legge ut ett nytt spor på onsdag (idag 9 Mars) om det ikke kommer snø.
Gisle var på tur på mandagen oppi Rappgjørskaret. Der tente de bål og Karo fikk løpe som han selv ville :-) Gikk ikke ut i den store søkeverden denne dagen. Men fikk øvd litt på innkalling, og det gikk kjempegreit!

Trivsel i marka!

Lørdag 5 mars 2011

Jammen snur det fort dette været... Fra vår og 11 varmegrader, har det nå snudd til -3 grader og nye 15 cm med snø. Det har vært nordvestlig full storm idag, og snødrev, men innimellom sol og fint. Været stoppet ikke oss, så vi dro ut på skitur :-) Flott føre, og hundene storkoste seg. Til og med Kaiser var med runden på Kjølen idag. 9 km løp ham, og det med fint driv. Slapp Karo når vi kom på toppen, og det var stas:-)

Karo og Ronja

26-27 Februar 2011

Nydelig helg, med skitur (skienern på 42km) og grilling og kos på søndag:-) Sara og Rikke kom på besøk å lå over fra lørdag til søndag.

Det var lite snø ved Ånøya. Og da var det full fart :-)

Sååå tøft å løpe:-) Føle mæ så friii:-)

Sara trikser med Ronja og Kaiser

Apporttrening fredag 25feb

Apporttrening har vi trent siden Karo var liten, så det synes vi at vi har taket på. Skal snart begynne å videreutvikle, å gjøre det vanskeligere. Hittil har vi bare øvd apport fra På plass og Bli. Så sier jeg kommandoen apport, han henter og kommer tilbake både på plass, og rett foran meg. Han er snar til å slippe "apporten" før han kommer helt inn til meg. Mulig jeg er for snar til å belønne, så det må vi jobbe med. Det er når vi skal apportere noe virkelig godt han får testet seg:-)

Prinsessa på erten :-)

onsdag 23/2-2011

Synes Karo måtte ha en refleksvest av noe slag, og på Rørosmartnan fant vi en type som beskytter bryst og framfota samtidlig vann og vindtett dekken.
Kjempesmart. eller så har det gått en del på ski nå i finværet som har vært her  i Trøndelag. Nypreparerte løyper, og fine forhold. Karo synes det er morsomt, og koser seg. Også Ronja har vært med på ski. Går lett 15km i trav/galopp hun også. Slipper henne på kjølen, så hun kan bestemme tempoet selv, men hun er framfor hele tiden. Spreka:-)
her et bilde av den nye dressen :-) Veldig mørkt bilde, da refleksen tok lyset.

KARO 1 ÅR IDAG!

Gratulerer med dagen lille venn :-) Tenk det! 1 år idag. Gleder oss til mange fine opplevelser sammen framover.

Nerskogen søndag 13/2-2011

Må bare legge inn noen bilder fra idag da vi var på hytta:-)
En ellevill Karo som storkoste seg i ny, løs snø 🙂
Måtte ha langline på , da de drev med reinsslakting like ved..
Fikk selvsagt los på rein når vi passerte. Ikke så rart som de løp i ring i innhegninga.

Spennende med sin egen skygge...

Nydelig sol og vindstille. På melhus var det sterk vind.

Gaupejakt 2011

Som kjent, så startet gaupejakta 1 februar. Det har vært stor intresse for den nydlige katta.. Det har vært sporing i hele Melhus, og det var inget unntak idag, lørdag morgen.. Jeg tok med meg Karo på tur oppi Våttåsen. Synes Karo må få løpe av seg litt når det er helg å lyst på dagtid. Ronja og Kaiser var hjemme. Det var for kaldt å gå på langtur med dem.  Karo storkoste seg tross 15 minusgrader. Det klabbet enormt på labbene hans, så jeg må vurdere å få i noe labbefett eller noe, for det ser vondt ut.. Han kaster seg ned å biter. Jeg fikk når jeg kom ned, melding av Gisle at det var blitt felt gaupe. En stor hannkatt på 21 kg. Synes det var utrolig trist når jeg så den lå der, død. Men det er no en gang jakt på dem. Det var 2 gauper i drevet, og driverne kom over et rådyr som nylig var tatt av dage av disse to kattene. Plotthundene ble sluppet etter at rådyrkadaveret ble funnet, og losen var i full gang ganske med en gang. Og ikke lenge etter falt det skudd. Jakta ble stoppet da gaupa løp videre. Det ble organisert ettersøk, og etter kort tid ble gaupa felt. På basen fikk Karo snuse på gaupa, og at denne rasen er skarp på rovvilt er helt sikkert! Synes det godt at jakta er ferdig . Nå skal vi nyte fine dager på hytta framover.

Stor, fin hanngaupe på 21kg.

Frostrøyken står rundt Karo :-) Sol fra skyfri himmel, men kaldt.

8 Februar 2011

En uke siden siste oppdateringer. Det har heller ikke skjedd noe nevneværdig, annet enn at både Ronja og Karo har blitt flink på treningsbrettet jeg fikk i etter spesialsøkskurset vi var på. Har begynt å legge nedi forstyrrelser i boksene nå. Blant annet kattehår, og løpetid. Begge går på blodet :-) Kaiser orker ikke å snuse på det "dumme" brettet. Vil heller ha godbitene. Så han må jeg jobbe litt mer med. Skal få det til! Idag skal jeg på markatur. Sjelden jeg får til slike turer utenom helg, men idag skal jeg ut rett etter jobb. Så skal vi trene litt på apellmerkeprøven etterpå.

Full fokus etter en mus i snøen. Klørne rett ut

"koseklompen" vår :-)

Latdag tirsdag 1/2-2010

Idag har vi hatt en avslappende dag! Har trent litt på treningsbrettet vi fikk tak i etter kurset vi var på. Og litt romsøk. Han har blitt en ordentlig supersnuser synes jeg :-) Morsomt. Ronja jobber også godt på brettet, og jeg gleder meg til å fortsette, å legge ned forstyrrelser i boksene. Nå bruker jeg kun litt blod i en boks.
Igår var Karo med Gisle oppi marka. Han skulle spore Gaupe, så Karo var med på en to-timers avslappende tur i mørket. De har storkosa sæ!

Godt å ta en pust i bakken, å roe ned:-)

Her er treningsbrettet vi trener på.

Spesialsøkskurs 28-30 jan 2011

For ei helg! Har vært på kurs i Spesialsøk, modul 1 på Stjørdal ihælga. Dette var i regi av Stig Meier Berg fra Selbu, som driver kurs i dette faget. Har laget en egen side om dette. Se under Spesialsøkskurs helt nederst på siden i menyfeltet. Video av praksisen kommer etterhvert :-)

Har hatt en fantastisk opplevelse, og både jeg og Karo har lært mye nytt, og vi har blitt bedre kjent synes jeg. Vi jobber godt sammen, og vi har hatt ei topp helg sammen alle sammen :-) Kjempetrivelige kursdeltagere, og ikke minst en stor takk til instruktør Stig Meier Berg.

Dette var plattformen vi øvde på.

Søstra mi naveråsen's Dina

Se så nydlig :-)

Gaupesporing. 24/1-2011

Idag skulle Karo være med på å spore gaupe. Det var blitt observert spor, så Gisle og Ronny skulle undersøke saken nærmere.
Er litt skeptisk å bruke Karo på gaupe. Det har jeg også sagt før, men han kan jo være med for turen sin del.Bare det å slite seg ut i snømassene som er her. Gisle og Ronny gikk på truger, men det var så mye vann i snøen, at de tråkket godt ned i massene tross trugene. Karo fikk brukt alle musklene i kroppen sin også. Og han ble sliten. Det var ikke så mye teft i sporene, de var gamle, men det er helt klart gaupe i området. Jakta starter 1 februar, så det er håp om at vi iallefall får se den når folk begynner å "rote" i området :-)

Her er fra gaupejakta 2008. Arild Gjertsen som var skytter.

Fredag og helg 21 jan 2011

Da ble det helg igjen :-) Det er såå godt! Vi har hatt løpetid her i gården, så Karo har vært litt rar.. Han har skjønt at det er noe han skal gjøre, når det lukter så godt, men vet ikke helt hva. Så han har stresset seg opp litt. Men, det går faktisk an å snakk til ham, så det har gått bra. Gisle har vært i Oslo noen dager, og da var mamma og pappa så snill og passet Ronja noen dager. Da var det stille og godt i huset med bare Kaiser og Karo :-)

I de siste dagene har vi trent lydighet, og han er blitt veldig flink! Vi må jobbe MYE med fri ved fot, men ellers er vi veldig godt igang :-) Kjempemorsomt! Har også trent litt apporttrening med dymmy'n, og det elsker han!

Idag gikk vi over Våttåsen i skuterspor. Det ble ca ei mil, og nå ligger alle 3 strøken foran ovnen. Karo har jo en fin still her han ligger med hundesenga som hodepute. SÅ har vi meldt på ordinær sporprøver, og litt utstillinger utover våren. Neste helg er det spesialsøkkurs på Stjørdal. ! Mye å glede seg til.

11 mnd og skitur 15.01.11

😀 I dag er Karo 11 mnd. Tiden går fort! Synes ikke det er lenge siden vi fikk ham hjem som en pitteliten koseklump, som oppdretteren kalte ham.
Idag var skitur planen, og vi kjørte inn i Skjetnemarka. Der har melhus ski kjøpt ny tråkkemaskin, og de var i full gang med sporkjøring når vi kom dit. Hadde på sele, og smurte ski. Traff også Zico, en gordonsetterhanne på 4 år. Han var enormt stor, men hadde veldig dempende signaler, så etter noe knurring og tøfffing på Karo, roet de seg, og det så ut som om de alltid har kjent hverandre :-) Turne på ski gikk kjempegreit. Han fikk løpe mye løs, og det gikk også bra i sele. Litt bekymret at han trekker så mye, men han begynner å skjønne at "rolig" betyr at han ikke skal dra! Ronja var også med, og der er det full fart fra start til slutt.
Det ble stilt i huset etter denne turen. De lå nesten hele dagen :-) Det er hærlig med fornøyde hunder!

Zico og Karo

Helt utslått etter skitur :-)

Lek med brettspill

Fant fram brettspillet vårt idag, for å avlede denne løpetiden noe. Det var jo smart, for Karo engasjerte seg. Brukte kokt kalkun som godbiter.

Han lærer fort, og nå vet han at han må skyve med snuten, eller bruke labben for å få i godbitene.

Fin hodetrening, For han sloknet etterpå :-)

Løpetid!! 11/1-2011

Vi har løpetid i heimen, og Karo er plutselig blitt "voksen". Eller, han skjønner ikke helt hvorfor det lukter så godt av Ronja??, eller gjør han det? og hva kan vi finne på da?... Jo, vi hopper og spretter, dytter og snuser.. Så boffer vi litt, og lager kaos i hjemmet. Jaja, vi får bare leve med det. Synes egentlig synd på Karo nå, for hele kroppen er i helspenn! Vi får sørge for fine turer i marka med god morsjon, så de kan sove litt innimellom.

Kaiser er overlykkelig for tiden. Han blir nå 12 år den 1/3-2011, og har de siste dagene fått gleden av å bedekke Ylva, en viltfaget korthår dachs på snart 5 år.Første gangen i sitt liv, og det blir vel den siste også :-) På søndag holdt de det gående i 4 timer, mens at igår var første gangen de "hang" Det varte i 17 minutt :-)! Håper bare Kaiser er fruktbar enda, for dette kan bli en kjempebra kombinasjon. Idag, tirsdag, hang de i 13 minutt. Vet det ikke er den riktige måten å gjøre det på mht dachshundklubben osv, men begge er bra hunder, og de har bra "tavle" . Vi venter spent!

Parring!

09/1-2011
Parring mellom NVCH Kaiser, og Ylva.
En spennende kombinasjon mellom to hunder med enormt jaktlyst, og ikke minst snille og godlynte! Gode familiehunder, fin jevn los, og utholdene på jakt!

Mere info kommer.

Ylva! Utrolig fin tispe som blir 5 år i 2011