Jakt 1-7 september 2015

Nytt år med hjortejakt i Orkdalen/Hoston. Ingen nye mann iår, men Gisle og Bernt skal bli med noen dager om det passer slik. 1 dag startet med 2 fall ved Husby 2. Det ble 2 spissbukker felt av Sigmund. Det er flott vær, og deilig å sitte ut på post! På dag to felte Geir S en kalv og en kolle. Dette også ved Husby. På kvelden ble det felt en kolle av Tom nede ved Svorka, og Bernt skjøt en bokk på stampen. Ares fikk spore seg fram til fallet på bokken. Han var faktisk litt skeptisk, men vi fant ut at det var for at Bernt hadde vommet ut, pluss at han hadde med seg elghundtispa Tara som det var veldig morsomt å leke med, og at det var mørkt. Nyttig læring uansett.🙂.
Torsdagmorgen, og dag 4 ble det felt en kolle av Marius nede på Husby1. Hun gikk inn i skogen etter skuddet, så jeg og Ronja gikk på sporet. Fant den etter ca 100 meter. Pent lungeskudd av Marius som dermed har skutt sin første hjort 😀.
5 minutt etter så kommer det en melding om at Geir har skutt på en bokk nede på Josteinposten.  Den datt i smellen men reiste seg og gikk ustødig videre... Vi gikk på skuddplass men ingen blod. Kun litt stri pels og ister.. Avventet situasjonen, fikk ompostert og vi gikk på. Etter ca 100 meter fikk vi oss på ei ung elgkvige.. Den var død...(trafikkpåkjørt så vi) Ronja reagerte ikke på den i det hele tatt, kun registrerte at det lå noe der, for så å bare spor stødig videre.. Etter 6-700 meter fant vi bokken død. Er så utrolig imponert av Ronja på snart 12 år!! Å ikke bry seg om kviga som hun passerte på en halv meter, og som det luktet forferdelig av. Jeg ble syk og måtte dra hejm igår fredag, men laget posterte. Ingen dyr i hele går. Gisle dro utover og pposterte på Husby, men ingenting å se. Ble observert en bokk på vei til Trondposten. Den kom på 150 meter, men ville ikke stoppe. Idag lørdag, ble det felt en bokk, 6 takker av Tom på Skjærdingen. Arti.