Blogg

23. des, 2014

Har vært ett spennende og innholdsrikt år mht til hunder og framgang i jakta. Ronja har som vanlig vært en stødeig ettersøkshund, og båndhund. 100% å stole på. Karo har vært litt av og på, men har hatt flotte loser på slutten av sesongen. Som vanlig. Han blir bedre og bedre utover sesongen han. Alltid. Synd det ikke ble felling for ham iår. Ares tror jeg kan bli en lovende jakthund.. Han søker bra ut, men har klart MYE å gå på enda. Han loser bra, og har en loslengde på 20 min til 30minutter. Det synes jeg er flott. Han går utrolig bra på blodspor, og vi er ferdige med godkjenninga der. Mangler fersksporet som vi ikke rakk pga mye snø. Vi gleder oss til 2015.🙂🙂

8. des, 2014

Å du storemin for en dag!!!!Ares ble på fredag 9 mnd gammel, og kan da gå opp til prøver for å bli godkjent ettersøkshund. Vi fikk gå opp til bevegelig blodsporprøve i regi av Norsk Alpinsk Dachsbrackeklubb, med Jan Magne Bøkseth, prøveleder i Norsk ElghundKlubb som dommer! Vi hadde en så dær start, for Ares hadde elgduft i nesa. Vi så nemlig 2 elg like før sporstart... Men, vi tuslet ivei, og Ares rolig og balansert snusende bortover. Vinkler, avhopp, såleie og sporslutt! Vi ble imponert! Det var passert elg i blodsporet, men han bare kontrollerte det, og satte nesen nede i sporet igjen. Rett etter sporslutt, løp det ut elg bare 100 meter fra Ares... Vi fikk se sporet på GPS etterpå, og han hadde ikke viket i det hele tatt! Ringet fint i vinklene og gikk rett på skanken. Det endte med 1p/HP!! På lørdag var Karo med Gisle ut i Snillfjord på hjortejakt. Hadde bra søk, men det er lite med dyr desverre. Fikk 1 hjortelos på slutten, men dyret dro til fjells.

På søndag var det Ares sin tur igjen her på Melhus. Sitat Gisle:

Kjæmpeøkt i skogen idag. Ares søkte ut og utredet goduft. Tilslutt ble d los på en rådyrbukk, men marius (skytter) slapp den forbi da bakgrunn var for dårlig. Eventyrlig los på 30 minutter og ares kom tilbake på bakspor helt etter boka! Imponert! Med andre ord: En flott helg. Ronja har bare tatt livet med ro sammen med meg og tantebarnet vårt Rikke som forøvrig alle hundene våre forguder !!

19. nov, 2014

Ares var med som eneste hund i flokken når vi dro på jakt uti Snillfjord forrige helg. Dette for å prøve å få jaget ham inn på hjort. Perfekt jaktvær. Litt kaldt/frost i bakken sol fra skyfri himmel. Men, hjorten manglet... Tok 2 drev i liene, men ingenting. Ikke ett spor en gang! Ares er også kommet i en alder der det meste er litt skummelt, så det var egentlig helt greit at han fikk jobbe litt på egenhånd. Søket var ikke så bra, men regner med at det er hormoner som styrer litt for tiden. Ellers har vi introdusert Ares for brettet! Det er en treningsform jeg bruker når det er frost i bakken, og tidlig mørkt om ettermiddagene. Her har vi forstyrrelser i inntil 7 bokser, så fokuserer vi på å markere boksen jeg har med 1 dråpe blod utblandet med renset vann på en pad!!! Han tok det med en gang når han fant ut hva han skulle ignorere og ikke! Ronja og Karo fikk også prøve seg. Kjempehelg!

9. nov, 2014